Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 30 aug 2019 13:00

Ny superbil av Koenigsegg – byggs bara i 11 exemplar

Får den exklusiva modellen en toppfart på 505 km/h? Bild på Koenigsegg Jesko.

Får den exklusiva modellen en toppfart på 505 km/h? Bild på Koenigsegg Jesko.

Foto: KOENIGSEGG

Koenigsegg kan vara på gång med en ny, väldigt exklusiv modell som enligt uppgifter enbart produceras i 11 exemplar. Toppfarten på den nya bilen sägs vara över 505 km/h.

På bilsalongen i Genéve tidigare i år presenterades Koenigsegg den nya modellen Jesko. Enligt uppgifter till TheSupercarBlog.com kan den svenska biltillverkaren vara på gång med en extremt exklusiv modell. För en tid sedan fick utvalda kunder en VR-presentation av den nya superbilen och endast 11 exemplar av modellen kommer att bli producerade.

Det är ännu oklart om modellen baseras på Koenigsegg Jesko eller Regera. Det finns heller inte någon information om drivlinan, men antagligen kommer en dubbelturboladdad V8 att användas. Om ett hybridsystem inkluderas eller ej är också oklart.

Ett potentiellt namn på modellen som nämns är Koenigsegg Jesko 300. 

LÄS MER: Här är svenska Koenigseggs nya superbil 

Toppfart på 505 km/h? 

Källor till sajten berättar även att den exklusiva modellen kommer vara kraftfullare än standardversionen av Koenigsegg Jesko. Toppfarten sägs vara över 300 mph, kanske till och med 314 mph (505 km/h). 

Standardversionen av Koenigsegg Jesko ersätter modellen Agera. Den har en 5-liters dubbelturboladdad V8 och producerar 1280 hästkrafter när den körs på bensin, men hela 1625 hästar om den körs på etanol.

LÄS ÄVEN: Koenigsegg slutar bygga världens snabbaste bil