Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 6 jul 2019 13:00

Nu sätts blåljusen på värstingen Kodiaq RS

Värstingsuven ger sig ut på de brittiska vägarna.

Värstingsuven ger sig ut på de brittiska vägarna.

Foto: SKODA

Brittiska polisen har utsett en ny tjänstebil. Likt tidigare år är det Skoda som fallit dem i smaken. Denna gång är det stora suven Kodiaq RS som ska ge sig ut på vägarna iklädd reflexgult och blått.

Den brittiska polisen forsätter att lita på Skoda. Förra sommaren fick Karoq blåljus och nu sluter den större suven Kodiaq upp.

Bilen må vara ombyggd för polisärt bruk men motormässigt är den orörd. Det handlar nämligen om värstingversionen RS med fyrhjulsdrift och en dieselmotor på 240 hästkrafter som tar suven till 100 km/h på sju sekunder och toppar den på 220 km/h.

LÄS MER: Välvårdad blåvit polisbil säljs på auktion – fullt utrustad 

Satsar på utrymme för utrustningen

Ett av Kodiaqs trumfkort är sjusäteslösningen, den har man dock här rivit ur och använt utrymmet för nödvändig utrustning. Polismännen åker dock komfortabelt vid utryckningar. Stolarna är Alcantara-klädda och justeras elektriskt och bilen har kvar sitt justerbara chassi. De kan som vanliga Kodiaq-ägare koppla sina mobiltelefoner till infotainmentsystemet och använda den 10,25 tum stora pekskärmen.

Den brittiska polisen har tidigare även kört Skoda-modellerna Rapid, Octavia som Superb men också gjort lite knepigare val som bränslecellsbilen Toyota Mirai.