Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 14 maj 2018 15:37

Nu kommer tuffa Suzuki Swift Sport till Sverige

Nya Suzuki Swift Sport kommer i juli.

Nya Suzuki Swift Sport kommer i juli.

1/3

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Sport interiört.

Suzuki Swift Sport interiört.

2/3

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Sport.

Suzuki Swift Sport.

3/3

Foto: Suzuki

Snart får Sverige ta del av nya Suzuki Swift Sport. En liten bil med mycket attityd som beräknas rulla ut på svenska vägar i juli.

Redan i höstas presenterades den tredje generationens Suzuki Swift Sport och nu till sommaren väntas bilen börja säljas i Sverige. 

Med en tuffare front i form av en större grill och större dimljushålor samt dubbla avgasrör känns nya Sport kaxigare än sin föregångare. 

I standardutrustningen ingår bland annat infotainmentsystemet Smartphone Linkage Display Audio (SLDA) som är kompatibelt med Apple CarPlay, MirrorLink och Android Auto. Även förarassistans i form av autobromssystemet Dual Sensor Brake Support, adaptiv farthållare som håller avståndet till framförvarande fordon samt filbytes- och trötthetsvarnare ingår.

LÄS ÄVEN: Test av Swift – blandar finesser med klassiska småbilsproblem 

Ny turbomotor

Den bantade, endast 970 kilo lätta Swift Sport har också fått en ny och kraftfullare motor. En turbomotor på 1,4 liter och 140 hästkrafter ger bättre prestanda än föregångaren med sina 1,6 liter och 136 hästkrafter. Med den nya motorn kommer också en uppdaterad sexväxlad låda som är smidigare och stabilare. 

Swift Sport har en topphastighet på 210 och accelererar 0-100 km/h på 8,1 sekunder. 

Invändigt har Suzuki låtit Swift Sport behålla den mesta interiören från vanliga Swift. Det som sticker ut är nya mätare som visar oljetemperatur och laddtryck samt färgkontraster.

I juli beräknas de första Suzuki Swift Sport-bilarna rullas ut till kunder i Sverige och priset för bilen börjar på 199 900 kronor.

LÄS MER: Alla nya bilar 2018 – 88 kommande modeller