Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 12 okt 2017 14:36

Nu kommer svaret från Blocket på Wayke-hotet

Volvo V70 är den populäraste bilen på Blocket och lär synas mycket i den nya tjänsten Motortoppen.

Volvo V70 är den populäraste bilen på Blocket och lär synas mycket i den nya tjänsten Motortoppen.

Foto: DAVID JAKOBSSON

Den svenska bilbranschen öppnar inom kort nya webbhandelsplatsen Wayke som en konkurrent till Blocket och Bytbil.

Och nu kontrar Blocket med en ny tjänst för de allra populäraste bilarna.

Bilbranschen med över 750 bilhallar och med stöd från de största importörerna, Volvo och Volkswagen, bygger den egna handelsplatsen Wayke. Den nya hemsidan öppnar i nästa vecka och ses som en direkt konkurrent till Blocket och Bytbil.

Och nu kommer svaret från Blocket. Blocket skapar en ny sida – motortoppen – där de allra populäraste bilarna ska exponeras.

Blocket har enligt sin egen statistik över en halv miljon besökare varje dag som är intresserade av begagnade bilar. Med Motortoppen satsar Blocket på en bättre användarupplevelse.

LÄS MER: Bilbranschen har tröttnat på Blocket – bygger egen sajt 

Populära bilar exponeras mer

– Intresset för bilar är mycket högt i landet med stor bredd inom olika ålderssegment. Genom Motortoppen kan vi bjuda svenska folket på ett engagerande innehåll som många redan idag letar upp på egen hand och sprider i sina sociala kanaler, säger Cecilia von Krusenstierna, marknadschef på Blocket.

Satsningen på Motortoppen är en del av Blockets nya affärsområde för fordon. 

– Vårt fokus framöver är att skapa nya spännande möjligheter för köpare att ta del av vårt kvalitativa utbud och komma i kontakt med bilhandlare och privatsäljare, säger Therese Ahlström Brodowsky, affärsområdeschef för Fordon på Blocket.

Motortoppen ska presentera de mest klickade privat- och företagsannonserna och användaren kan bestämma vilken tidsperiod som ska användas för urvalet. Sålda bilar kommer inte att synas i flödet.