Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 31 aug 2019 17:30

Nu kan Skodaägare hålla koll på sina tonåringar

Foto: SHUTTERSTOCK

Litar du på ditt barn när hen lånar din bil? Inte? I så fall finns det sätt att hålla koll på dem genom så kallad geofencing och appen Skoda Connect. 

Är ditt barn tillräckligt gammalt för att köra och har körkort kan du säkert då och då låna ut bilen. Nu har Skodas onlinetjänst, Skoda Connect, lagt till en funktion vilket gör att du kan hålla koll på tonåringens position. Funktionen visar om tonåringen har åkt till det området som personen sagt, eller om det visar sig att personen ljugit. 

Om det är så att personen har ljugit, kan man ställa in olika områden i appen som personen får åka till, alternativt inte åka till. Man ställa in ett ”grönt” område, eller ”rött” område som är förbjudet att åka till. Åker tonåringen i alla fall till det förbjudna området, får du en notifikation i appen.

LÄS MER: Spionbilder på nya Skoda Octavia

Finns andra sätt att hålla koll på tonåringarna

Är det flera områden som personen inte får åka till, kan föräldern även övervaka upp till fyra olika området samtidigt. Det går även att skräddarsy olika inställningar vilket gör att reglerna för det beröra området enbart gäller vissa dagar eller klockslag. 

Om man inte har det specifika bilmärket finns det även andra övervakningsmöjligheter via Iphones och Androids säkerhetssystem.