Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 9 maj 2019 12:32

Nu införs könsneutral föräldraledighet hos Volvo

Initiativet till den könsneutrala föräldraledigheten har villkoren i Sverige som förebild.

Initiativet till den könsneutrala föräldraledigheten har villkoren i Sverige som förebild.

Foto: Volvo

Sveriges generösa villkor för nyblivna föräldrar är förebilden när Volvo satsar på könsneutral föräldraledighet. Policyn kan i längden komma att omfatta alla 43 000 anställda i företaget.

– Initiativet förbättrar balansen mellan arbete och fritid, ger familjer mer tid tillsammans och överensstämmer med ett progressivt, människocentrerat företag som Volvo Cars, säger Hanna Fager, chef för Volvos HR-avdelning.

Föräldraledigheten ter sig olika världen över. Nu inför Volvo Cars på eget initiativ en könsneutral föräldraledighet på sammanlagt sex månader med en bibehållen lön på 80 procent. Förebilden är Sverige och villkoren ska överträffa de existerande i många länder och vara unik för bilindustrin, enligt Volvo Cars.

Vill skapa en inkluderande kultur

Initiativet införs först i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA-regionen) men kan i ett senare skede komma att omfatta alla de 43 000 som är anställda av företaget världen över.

– EMEA-initiativet är en av flera aktiviteter som syftar till att skapa en inkluderande kultur och attrahera och behålla en mångfald av människor, säger Hanna Fager, chef för Volvos HR-avdelning.

Sex månaders föräldraledighet med bibehållen lön om 80 procent lanseras nu i Europa, Afrika och Mellanöstern.

Foto: Volvo

Ska ge ökade karriärmöjligheter

En föräldraledighet som inte delas lika mellan mammor och pappor är ofta en nackdel för papporna, menar Volvo. En föräldraledighet som delas lika ger ökade arbetsmarknads- och karriärmöjligheter för kvinnor och minskar karriär- och löneklyftorna. Villkoren gäller även samkönade föräldrar och föräldrar till adoptivbarn.

– Vi måste vara en verkligt attraktiv arbetsgivare för att kunna leverera på våra ambitiösa tillväxtplaner. Att locka till sig och behålla de bästa personerna är avgörande, och vi vet att skickliga talanger kommer att vara mer selektiva i sitt val av arbetsgivare. Vinnarna i denna kamp om talangerna kommer att vara de företag som värdesätter mångfald, moderna och flexibla arbetsmetoder och medarbetarnas välbefinnande, säger Hanna Fager.