Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 22 aug 2019 09:30

Nu är den på gång – Aston Martin släpper sin suv DBX

Efterlängtade DBX ska avtäckas i december i år, men redan nu släpper de en teaserfilm på bilen.

Efterlängtade DBX ska avtäckas i december i år, men redan nu släpper de en teaserfilm på bilen.

Foto: ASTON MARTIN

Den officiella presentationen av Aston Martins nya suv är i december. Men redan nu, fyra månader innan, har vd:n Andy Palmer delat en video där vi får ta oss en smygtitt på bilen. 

Aston Martins suv DBX är en riktig långkörare. 2015 dök namnet upp på ett koncept som inte har mycket gemensamt med de förseriebilar som nu rullar ut ur den nya fabriken i St Athan. Det blev vare sig coupéform eller eldrift utan en suv av den gamla skolan med förbränningsmotor. I alla fall till att börja med.

DBX ska täckas av i december i år men nu släpps en så kallad teaserfilm där bilen kan ses. Ja, inte helt utan i motljus och till detaljer som brukligt. Filmen dök först upp i vd:ns Andy Palmers twitterflöde och du kan se inlägget här nedan.

https://twitter.com/AndyatAston/status/1163434024800522242?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1163434024800522242&ref_url=https%3A%2F%2Fteknikensvarld.se%2Faston-martins-suv-dbx-smygvisas-i-film%2F

LÄS MER: Cadillac satsar på att bli Teslas nya stora rival

År 2020 ska alla modeller vara elektrifierade

DBX i träningoverall har vi sett tidigare och i somras var det dags på nytt under Festival of Speed. I klippet nedan kan du höra bilen med märkets AMG-V8:a som även finns i modellerna Vantage och DB11.

I ett senare skede kan modellen lanseras som hybrid och helt eldriven, enligt Andy Palmer. Man har tidigare gått ut med att alla märkets modeller ska vara elektrifierade till mitten av 2020-talet.

https://www.youtube.com/watch?v=1YiuYSw3g74