Motochimp – som en resväska på hjul

Motochimp – den lilla eldrivna moppen.
Foto: Vanda Electrics
Motochimp
Foto: Vanda Electrics
Motochimp
Foto: Vanda Electrics
Motochimp
Foto: Vanda Electrics

Den beskrivs som en chic tvåhjuling med nollutsläpp - perfekt för att slippa köa.

Spana in Motochimp!

Genom åren har flera biltillverkare gjort sådana här miniskotrar som tillbehör till sina fordon. Peugeot erbjuder exempelvis en som alternativ tillsammans med 3008.

Men Motochimp är annorlunda eftersom den kommer som en fristående modell. Tillverkaren Vanda Electrics – med bas i Singapore – presenterade nyligen sin skapalse Motochimp på Shenzen Iinternational Industrial Design Fair i Kina.

Eftersom Motochimp har nollutsläpp är den förstås eldriven. Motorn är på 350 watt vilket innebär 0,5 hästkrafter.

En laddning av litiumjonbatteriet tar runt en timme i ett vanligt uttag och räcker till sex mils körning, enligt Carscoops.

Motochimp  är kompakt i formen – som en resväska på hjul – och till största delen tillverkad i aluminium. Den kan konfigureras i en mängd olika färger.

Topphastighet 30 km/h

Någon fartfantom är dock inte Motochimp. Topphastigheten ligger på 30 kilometer i timmen. Så du får inte ha jättebråttom.

Å andra sidan slipper du bli stillastående i långa bilköer i och med fordonets behändiga storlek. Hjulbasen är 75 centimeter vilket gör den perfekt för att komma fram när det råder trafikträngsel, skriver Carscoops.

Längden är 107 centimeter och höjden 106 centimeter. Sladdvindan är under sadeln.

Motochimp ska först lanseras i Japan för att sedan komma ut i resten av Asien samt Europa. Priset blir cirka 18 000 kronor.

LÄS MER: Nu lanserar Triumph fabriksbyggd bobber

Annons:
Annons: