Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 1 sep 2019 09:30

Många förare irriterar sig på sina bilars hjälpmedel

Kia Stinger presterade bästa i undersökningen.

Kia Stinger presterade bästa i undersökningen.

Foto: KIA

Att man kan bli irriterad av olika förarhjälpmedel kan vara förståeligt, enligt en undersökning som genomfördes i USA svarade 23 procent att hjälpmedlen var irriterande. 

En stor undersökning på 20 000 nya bilägare i USA har analyserat hur 38 olika nya tekniska hjälpmedel påverkat bilägarnas 90 första dagar med sitt fordon

Många svarade att de klagade över filhållningssystemet och andra system som hindrade föraren från att byta fil. 23 procent svarade att systemet var irriterande och av dessa stängde 61 procent av hjälpmedlen helt och hållet. 

De 21 procent av förarna tyckte att förarhjälpmedlen var enbart var lite irriterande stängde trots detta av systemem. 

LÄS MER: Kia: ”Vi är för första gången störra än Volvo i Sverige” 

Kia Stinger bäst i undersökningen

– Några märken lyckas göra deras säkerhetssystem effektiva utan att vara ansträngande. Några är bra på en aspekt men svagare på andra, och andra märken kämpar med båda, säger Kristin Kolodoge, vd för Driver Interaction & and Human Machine interface Research på J.D Power och fortsätter:

– Det är därför 90 procent av ett visst märkes kunder vill ha filhållningssystem till sin nästa bil, medan enbart 59 procent av ett annats märke säger samma sak.

Undersökningen tog även upp CarPlay och Android Auto. 69 procent av bilägarna som hade förstnämnda och 68 procent som hade det sistnämnda hjälpmedelet svarade att de vill ha något liknande system i sin nästa bil.

Den modell som ”presterade” bäst i undersökningen var Kia Stinger, men även Hyundai Kona, Toyota C-HR, Kia Forte, Chevrolet Blazer och Fort Expedition klarade även sig bra.