Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 15 jul 2019 07:00

Lego: Bygg din egen Harley-Davidson i sommar

När arbetet är klart kan den färdigbyggda figuren fungera som en fartfylld detalj i hemmet.

När arbetet är klart kan den färdigbyggda figuren fungera som en fartfylld detalj i hemmet.

Foto: LEGO

Drömmer du om en egen Harley-Davidson men plånboken säger nej? Nu kan du tillsammans med Lego bygga din egen motorcykel. 

Med en design som är skapad för att efterlikna originalet kan den nya Lego-modellen falla Harley-fans i smaken. När arbetet är klart kan den färdigbyggda figuren fungera som en fartfylld detalj i hemmet. 

Legomotorcykeln är i 1023 delar, komplett med helgjutna fälgar, bränsletank, integrerad hastighetsmätare och dubbla avgasrör. Den färdiga modellen är cirka 20 centimeter hög, 18 centimeter bred och 33 centimeter lång.

– Harley-Davidson designens äkthet kommer genom att vi tittade på varje liten detalj på motorcykeln, säger Brad Richards, Vice President för Styling & Design på Harley-Davidson.

LÄS MER: Mattias kör enduro – med sin Harley 

Tog 865 timmar att bygga figuren i naturlig storlek

För att fira lanseringen skapa Lego:s proffsbyggare en motorcykel i naturlig storlek. Den unika skapelsen tog 865 timmar att bygga och är tillverkad av 69 569 bitar. Komplett med silverbelagda delar, ljud- och ljuseffekter ska legocykeln efterlikna den populära motorcykeln så mycket som möjligt. 

 Legomodellen finns tillgänglig i butiker från 1 augusti 2019.

LÄS MER: Världens största husvagn i Lego – så ser den ut