Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 9 jan 2019 09:56

Lamborghini visar nya Huracán Evo

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Nu visar Lamborghini upp en ny version av märkets storsäljare Huracán. 

Med tillägget Evo får modellen uppdaterade former och ny teknik. 

Nu har det blivit dags för Lamborghini att uppdatera Huracán. 

Den nya versionen, som får tilläggsnamnet Evo, utrustas precis som storasyskonet Aventador med fyrhjulsstyrning. Utöver det får modellen en skärm som förstår handgester samt en rad nya tekniska system, däribland ett nytt gyro som ska förbättra bilens stabilitet och tre olika körlägen. 

BILTEST: Så bra är Lamborghinis första suv Urus 

Lamborghini Huracán Evo har 640 hästkrafter

Motorn är densamma som i den tidigare toppversionen LP640-4 Performanté, det vill säga en V10:a med en effekt på 640 hästkrafter och ett vridmoment på 600 newtonmeter. Tack vare den klarar Huracán Evo 0-100 på blott 2,9 sekunder. Toppfarten anges till 325 kilometer i timmen. 

Utseendemässigt har Lamborghini tuffat till den redan extrema modellen ytterligare. Den nya stötfångaren ger ett aggressivare intryck. Samtidigt bidrar det större gapet i fram och den integrerade spoilern i bak till att göra marktrycket mer än fem gånger större än hos den utgående versionen. 

Lamborghini Huracán Evo kommer till handlarna under våren. Än finns det inga svenska priser, men räkna med att det börjar någonstans kring 1,9 miljoner kronor. 

LÄS MER: Jeremy Clarkson rankar årets bilar – totalsågar Volvo