Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 17 sep 2019 09:30

Kritiken mot Frankfurts mässa: Dyr och otidsenlig

Foto: SHUTTERSTOCK

Bilsalongen i Frankfurt har fått kritik för att den inte är flexibel nog och dessutom för dyr och otidsenlig. Nu ska representanter diskutera framtiden för mässan, men även se hur den kan förändras och bli hållbar.

Bilsalongen I Frankfurt har fått kritik för att den är otidsenlig, för dyr och inte flexibel nog. Det är flera biltillverkares dom om salongen i Tyskland.

Nu ska flera olika biltillverkare och den tyska bilorganisationen VDA mötas för att diskutera salongens framtid. 

De senaste åren har ett antal av världens biltillverkare valt att inte närvara vid bilsalongen i Frankfurt. Ingen av Toyota, Nissan, Peugeot, Fiat Chrysler samt Volvo fanns på plats på årets salong. Även flera av de tyska tillverkarna minskade sitt engagemang i salongen. 

Antalet utställare minskade med 20 procent

BMW minskade sin budget med två tredjedelar och lade pengarna på den egna utställningen NetGen som arrangerades i München i juni. Porsche valde att inte presentera nya modellen Taycan på salongen, på ett eget evenemang veckan innan.

Även antalet utställare minskade med 20 procent till cirka 800 stycken. Utställningsutrymmet reducerades med 16 procent till 168 000 kvadratmeter. Det finns flera förslag hur bilmässan ska förändras inför framtiden. Ett av dem är att flytta salongen från mässhallen i Frankfurt till en annan plats, eller att salongen förändras från en produktionssalong till en branschkongress.