Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 13 mar 2018 14:42

Koenigsegg släpper ny modell 2019 "Mer av en racingbil"

Koenigsegg Regera presenterades på Gènevemässan 2015.

Koenigsegg Regera presenterades på Gènevemässan 2015.

1/2

Foto: MARTIAL TREZZINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Christian von Koenigsegg 2014

Christian von Koenigsegg 2014

2/2

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg är kända för sina supersportbilar men har inte speciellt många modeller i sitt stall. Nu ska det bli ändring på det: på Genèvemässan berättade Christian von Koenigsegg att företaget nästa år kommer att släppa en ny modell.

Till årets Genèvemässa kom Koenigsegg med två Regera och en CCX, modeller som vi bilälskare väl känner igen. Men företagets vd Christian von Konigsegg passade på att redan nu höja förväntningarna för nästa års mässa.

– Vi kommer att ha en ersättare för Agera RS, men det kommer inte vara en supersportbil utan mer av en racingbil. Den kommer inte att ha en hybridmotor, utan en V8 dubbelturbo, säger han till BBC:s Top Gear.

Bilen kommer att visas för kunder under året, men i VR, eftersom det inte existerar några fysiska modeller än. Den kommer att visas på nästa års Gènevemässa, alltså ganska exakt ett år från nu. 

– Vi har förädlat våra tidigare versioner, den nya bilen är lättare och starkare. Det känns som det inte finns någon gräns för vad vi kan göra med motorn, vi har jobbat med den och nu har vi 20 eller 30 hästkrafter mer än förut, säger han till Top Gear.

LÄS MER: Här är Koenigsegg Regeras dubbla personligheter 

Hissar Aston Martin och dissar McLaren

Enligt Christian von Koenigsegg säljer Regeran bra, och företaget planerar att bygga ut fabriken i Ängelholm. 

– Jag tror att vi efter sommaren kommer att ha över 200 anställda, säger han till Top Gear.

På samma mässa passade han på att hissa och dissa sina konkurrenter. En favorit är Aston Martin Valkyrie.

– Den är väldigt, väldigt extrem. Den som de visar upp här är får du inte ens köra på vanliga vägar utan är gjort för racing. Och v12-an låter fantastiskt, bilen är mycket mer tilltalande än Mercedes AMG, säger han till sajten roadandtrack.com.

Christian von Koenigsegg är inte lika imponerad av Mercedes AMG på grund av utseendet. Men den största kängan delas ut till McLaren Senna GTR.

– När jag först såg bilderna på Sennan såg den inte balaserad ut, och GTR-versionen har inte hjälpt det speciellt mycket. Jag gillar McLaren men den här bilen hänger inte ihop, det är för många tillägg, säger han till Roadandtrack.

LÄS MER: Koenigsegg: "Vi kan nå 483 kilometer i timmen"