Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 8 jun 2019 09:00

Klassisk Aston Martin gör comeback i ny Bondfilm

1/2

Foto: Youtube

2/2

Foto: Youtube

James Bond och Aston Martin har en lång historia tillsammans. Senast bilmodellen användes av agent 007 var i filmen Spectre från 2015. Nu gör den entré igen, enligt Carscoops. Bilen syns i scener som filmades i Norge nyligen, där klassikern fångades i full action på video.

I Spectre användes en Aston Martin DB10, som hade tillverkats exklusivt för filmen. Denna gång kör den in på bioduken i form av en V8 Vantage, samma bilmodell som användes i Iskallt uppdrag (The Living Daylights) från 1987, enligt Carscoops.

Filmas i Norge

Videon, som är daterad den 5 juni, visar en V8 Vantage i full fart på den spektakulära Atlanthavsvägen i Norge, där Bondfilmen nu spelas in. Oklart är om det är stjärnan Daniel Craig bakom ratten eller någon stuntförare.

Den har i alla fall samma registreringsskylt –  B549 WUU – som den bil av samma modell som användes i Iskallt uppdrag, då rattad av Timothy Dalton som James Bond. Om det är exakt samma bil som från den filmen är ännu oklart.

https://youtu.be/EMyfg1th7A8

Inspelningen i Norge har varit omgärdad av flera problem de senaste månaderna, enligt Carscoops. Senast gällde det ett stort BMW-event som hade lämnat efter sig svarta bildäcksmärken i asfalten. Försök gjordes att städa upp efter BMW men utan resultat, och i stället tvingades inspelningsteamet att filma biljakten med BMW:s däckspår intakta på vägbanan.

Det har tidigare rapporterats om att en Aston Martin Rapide E också ska vara med i filmen.