ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Kia storsatsar med ny modern suv

Nya Kia Stonic börjar säljas i höst.

Nya Kia Stonic börjar säljas i höst.

1/1

Kia storsatsar med ny modern suv

Kia har ett tufft 2017 med flera viktiga lanseringar. 

Efter småbilarna Rio och Picanto, den sportiga Stinger och tjänstebilsfavoriten Optima kombi laddhybrid kommer i höst den mindre suv:en Stonic.

Orden Speedy och Tonic – plockat från musiken – har Kia fått ihop till modellnamnet Stonic. Namnet sätts på Kias nya lite mindre suv som ska börja säljas i Europa i höst. Segmentet med små suv:ar växer så att det knakar i Europa och väntas i år passera två miljoner sålda bilar.

LÄS MER: Här är Kias nya superbil  

Här vill förstås Kia vara med och konkurrera med märken som Nissan, Renault och Mini. Kia har också avslöjat att de med Stonic lite går ifrån sin strategi med få möjligheter att personialisera bilen. Stonic ska erbjudas med en rad olika valmöjligheter för bilköparen.

Kia Stonic väntas debutera på bilsalongen i Frankfurt i september och på salongen i Los Angeles i november. Säljstart blir tätt inpå visningarna och Stonic finns med på listan över tänkbara finalister i Car of The Year 2018.

LÄS MER: 11 bilar du INTE ska köpa

Kia Stonic har designats av Kias designcenter i Europa och bilen är tydligt sportig med en sluttande taklinje och låg tyngdpunkt. Men släktskapet med de större syskonen Sportage och Sorento syns också.

Kia har också utvecklat ett nytt gränssnitt till föraren som monteras i Stonic.