Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 29 jun 2017 14:55

Jon Olssons nya vrålåk – Rolls-Royce Wraith

Burnout. Med en Rolls-Royce! Det kan bara vara Jon Olsson som är i farten.

Burnout. Med en Rolls-Royce! Det kan bara vara Jon Olsson som är i farten.

1/5

Foto: Youtube

2/5

Foto: Youtube

3/5

Foto: Youtube

4/5

Foto: Youtube

5/5

Foto: Youtube

Förre frestyleskidåkaren Jon Olsson gillar att bygga om exklusiva bilar – och nu har han gett sig på en Rolls-Royce Wraith.

Resultatet är en dopad lyxbil med 810 hästkrafter!

Allt om Bilar har skrivit tidigare om den svenska alpinstjärnan Jon Olsson och hans specialombyggda superbilar. Med sin Audi RS6 (950 hästkrafter) extraknäckte han som taxichaufför och med nästa bil, en Lamborghini Murcielago LP640, körde Jon Olsson uppför en norsk glaciär!

Därefter blev den en till Lamborghini, Huracan LP 610-4 med 800 hästkrafter, som såldes vid en snabb affär.

Och nu är det alltså dags igen.

Färger och design känns delvis igen tack vare sponsorn, men nu tar Jon Olsson klivet in i glidar-bil-världen. Bilen som byggts om är nämligen en Rolls-Royce.

LÄS MER: Rolls-Royce bygger världens dyraste bil 

Modellen är Wraith och Jon Olsson valde den för att han ville ha en fyrsitsig bil. Han funderade även kring Audi RS6, Nissan GT-R och Ferrari FF.

– Men jag ville uppfylla en dröm jag haft hela livet, att äga en riktig Rolls-Royce. Ända sedan jag först satt i en så var jag helt tagen, skriver Jon Olsson på sin egen hemsida.

810 hästkrafter – i en Rolls-Royce!

Slutresultatet blev "George", en Rolls-Royce Wraith med 6,6 liter stor V12:a (dubbelturbo) på 810 hästkrafter. Och Jon Olsson är synnerligen nöjd:

– Vem skulle kunnat ana att det gick att ha en racingbillåtande, rökskapande, burbärande monsterbil - med ett RR-märke i fronten?

Kolla in filmen för att se mer av rökskapandet. Stor chans att det är första gången du ser det komma från en Rolls-Royce!