Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 7 aug 2019 13:00

Jon Olsson säljer sin Mercedes G 500 4x4²

1/4

Foto: YOUTUBE

2/4

Foto: YOUTUBE

3/4

Foto: YOUTUBE

4/4

Foto: YOUTUBE

Den tidigare professionella skidåkaren och numera uppskattade Youtubern Jon Olsson har gjort sig känd för sina galna bilar. Nu säljer han sin specialbyggda Mercedes G 500 med avkapat tak och otroliga 850 hästkrafter.

Han var tidigare känd för sin oräddhet i skidbacken. När den karriären försvann tog han till kameran och startade en Youtube-kanal där han bland annat delar med sig av det lyxiga vardagslivet med frun Janni Delér och hans passion för galna fordon. Vi har tidigare skrivit om bland annat hans dopade Rolls-Royce och monster-Lambon

Men sen slog han på stort. En Mercedes G 500 4x4², och inte nöjde han sig med standardmodellen. Han började genast bygga om den, och första steget var att kapa av taket – bokstavligen alltså. Han sågade även ner framrutan för att se till att bilen skulle kunna få plats i de låga parkeringsgaragen i Monaco, där han bor, och gav den exklusiva detaljer i teak.

LÄS MER: Unikt bygge: Folkabussen som blev en bandvagn 

Galna 850 hästkrafter

Olsson hade bilen ute för försäljning redan för ett år sedan, men valde slutligen att ha kvar den för ännu fler galna uppdateringar.

Då taket hade kapats löstes det med ett avtagbart regnskydd. Detta fästs på takstolpar som även de är avtagbara för dagar då man bara vill njuta av cab-känslan. 

Den lackades om till en matt satin-vit färg och fick flera av Olsson och Delérs loggor. Bland annat loggan för deras gemensamma klädmärke C'est Normal. Men det var inte slut där. De redan galna 780 hästkrafterna pumpades upp ytterligare till 850 hästkrafter och har ett motorljud som inte liknar något annat. 

LÄS MER: Unik Porsche-limousin väntas starta ett budkrig 

Vill satsa på en familjebil

Och nu meddelar Jon Olsson på sin Youtube-kanal att det är dags för att sälja monstret på riktigt. Beslutet ska ha grundats i att paret väntar sitt första barn och att det kan vara dags att skaffa något mer smidigare. 

– Jag insåg för några dagar sedan, när jag kände lillen sparka i Jannis mage, att vi måste skaffa en vanlig familjebil. Om några månader kommer hon vara höggravid, och att behöva klättra in i den här kommer då vara... svårt. Och sen började jag få erbjudanden för den här, säger Olsson i videon där han meddelar att Mercedesen kommer säljas.

Om ni är intresserade av att veta mer om bilen kan ni spana in den här videon som Jon Olsson publicerade i samband med senaste ombyggnationen.

https://www.youtube.com/watch?v=lxI6-Z7bOTY