Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jon Olsson gör det igen – här är hans värstingkombi

Här är den, Jon Olssons nya Audi RS6 Avant på visning i Stockholm.
1 / 7

Jon Olsson är känd för sina galna superbilar och nu slår han till igen.

Visserligen är det en Audi igen, men den är förstås specialtillverkad och kommer ha upp mot 1 000 hästkrafter och 1 200 newtonmeter.

Denna Audi RS6 Avant är sannerligen en extrem kombi.

Det forna skidproffset och numera Youtubern och influencern Jon Olsson har utökat garaget med en kraftigt modifierad, helt nya Audi RS6 Avant med namnet ”Leon the RS6”.

– Vi fick bilen för tolv dagar sedan och jag har själv inte sett bilen, säger Jon Olsson när vi träffar honom strax innan avtäckningen i Sickla utanför Stockholm.

Utseendemässigt är det många detaljer som sticker ut, även om bilen är långt ifrån lika extrem som Jon Olssons Audi RS6 DTM, en bil Jon skaffade 2015 men som senare såldes och blev stulen och uppbränd.

– Jag gillar bilar med widebody-kit, men det är väldigt opraktisk körmässigt, men inte minst registreringsmässigt. Därför valde vi att behålla bredden på den nya bilen och i stället arbeta med hjul och trösklar. Tanken var att bygga det mest extrema som inte tappar nånting gällande användarvänligheten, berättar han.

– RS6 DTM var mer extrem än snygg och det är inte alla vinklar jag var stolt över. Den nya bilen är extrem men smakfull på ett bättre sätt, fortsätter Jon.

Modifikationerna som sitter på bilen i nuläget är av prototyp. Strax efter visningen ska det sättas på ett nytt likadant men som är gjort i kolfiber.

Jon Olssons kombi supertrimmas i Nynäshamn

För att få en unik kläm på karossens design har Jon Olsson tagit hjälp av Bifrost Automotive från Tyresö.

Inte heller motoruppdateringen är helt klar. Jon förklarar att han först tänkt sig en moderat trimning med de 785 hästkrafterna och 1 040 newtonmeter bilen har i dag. Men bilen ska ner till Stertman Motorsport i Nynäshamn för att utrustas med nya turbos som ska skjuta upp siffrorna rejält. Effekten väntas då landa mellan 850 och 1 000 hästkrafter och vridmomentet mellan 1 100 och 1 200 newtonmeter.

– Man behöver inte så mycket, men kan man så vill man, säger Jon Olsson.

Det har inte alltid varit glasklart att det skulle bli en Audi RS6. Först var det Lamborghini Urus som gällde. Det beslutet var så långt gånget att en Urus hade levererats till trimningsfirman Mansory, men då fick Jon nys om att det gick att få tag på nya Audi RS6 tidigare än han hade trott. Då blev det ett självklart val för Jon som säger att Audi RS6 är världens bästa bil. Dessutom tycker han att det är roligare att göra något på en helt ny bil.

Förutom Urus cirkulerade elbilar som förslag med bland annat Polestar. Jon berättar att han kollat mer på en ren sportbil att komplettera med i garaget som, utöver nya Audi RS6, har en Mercedes G-klass (som Jon kapat taket på med en vinkelkap) och en… golfbil.

Annons:
Annons: