Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 16 sep 2019 07:00

Jaguar fortsätter med sportbilar och sedaner

Foto: JAGUAR

Jaguar tänker fortsätta att satsa på sportbilar och sedaner, trots suv- och crossovertrenden. Bland annat ska nya Jaguar XJ presenteras 2020. 

– Världen styr inte bara mot suvar, vi behöver ”vanliga” bilar. Jag tror på det, säger Julian Thomson, designchef på Jaguar. 

Trots rådande suv- och crossovertrend ska Jaguar fortsätta att leverera sportbilar och sedaner. Det bekräftade Jaguar Land Rovers nytillträdde designchef Julian Thomson under den pågående Frankfurtsalongen.

Jaguar har satsat hårt på suv-segmenete med modeller som E-Pace, F-Pace och eldrivna I-Pace men sedanerna XJ, XE och XF ska få uppföljare. Bilarna kommer inte ha traditionella former – tvärtom. Det är mer utmanande att bygga bilar som står ut, Jaguar ska vara annorlunda och nyskapande, menar Julian Thomson.

Nya XJ ska presenteras 2020 och blir eldriven och en första så kallad teaserbild ser du ovan. Eldriften till trots ska modellen fortsätta att sättas samman i Castle Bromwich och inte i Österrikiska Graz som bygger I-Pace. Senaste generationen XJ, lanserad 2009, gick ur produktion den 5 juli i år och var då märkets minst säljande modell. Sista tiden såldes den enbart med dieselmotor.

 – Världen styr inte bara mot suvar, vi behöver ”vanliga” bilar. Jag tror på det, säger Julian Thomson till Autocar.