Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 4 jul 2019 13:00

Inkräktare hoppade in i cabriolet: Det är min bil nu

En bisarr händelse utspelade sig i Vancouver i söndags, då en man hoppade in i en cabriolet och sa bilen nu var hans.

En bisarr händelse utspelade sig i Vancouver i söndags, då en man hoppade in i en cabriolet och sa bilen nu var hans.

Foto: Youtube

En man i Sunset Beach i Vancouver ville verkligen ha en cab. Han hoppade in i en öppen Corvette, hävdade att bilen nu var hans och vägrade lämna den.

Men cabdrömmen slutade i stället i en bepansrad piketbuss, med filmade rutor – och tak.

Den bisarra händelsen utspelade sig på på parkeringen invid Sunset Beach i Vancouver i Kanada på söndagen, rapporterar Vancouver Sun

https://youtu.be/baqDi0QoDYU

En bilägare återvände till parkeringen vid 18-tiden, där han hade parkerat sin Corvette C7 Stingray Targa. Väl på plats möttes han av en obehaglig överraskning.

På bilens förarplats satt nämligen en okänd man i shorts och linne som hade klättrat in genom det öppna taket. Han hade uppenbarligen hittat sin drömbil på strandparkeringen. Och tagit över den.

LÄS MER: Tjuv stal bil med barn i baksätet 

När den rättmätige ägaren bad mannen att lämna bilen så vägrade han bestämt att göra detta, vilket tvingade honom att slutligen ringa larmnumret till polisen.

Enligt Vancouver-polisen hade patrullen som kom till platsen därefter upprepade gånger beordrat den oinbjudna gästen att lämna bilen, men denne vägrade bestämt att lyda polisens order.

– Hans svar var att det nu är hans bil, enligt Jason Robillard, sergeant vid Vancouver-polisen.

Laddad situation

Till slut såg inte polisen någon annan utväg än att ta till med hårdhandskarna för att få ut den fräcke cab-inkräktaren, som uppenbarligen inte hade tänkt lämna, vad han nu ansåg var hans nya sportbil.   

I en video som Vancouver Sun lagt ut på sin Youtube-kanal, kan man se att situationen är väldigt laddad. Flera polismän står runt sportbilen varav tre står med dragna vapen på mycket nära håll. Ändå vägrar mannen konsekvent att lämna bilen.

Foto: Youtube

Vad som slutligen gjorde att mannen avlägsnades från fordonet han gjort anspråk på, var när polisen avlossade skott mot inkräktarens ben.

De använde så kallade ”beanbags-vapen”, laddade med syntetpåsar som innehåller blykulor. Dessa kan inte genomtränga kroppen, men resulterar ändå i en ordentlig smärta för den person som träffas, och kan även leda till olika skador.

LÄS MER: Man stal hundratals doftgranar – döms till fängelse 

Skjutningen var också vad som slutligen gjorde att polisen kunde övermanna mannen och dra ut honom ur bilen. Sjukvårdare på platsen tog därefter hand om de lättare skador som mannen ådragit sig, trots att han också vägrade detta.

Den 36-årige mannen fördes därefter till polisens piketbuss med handfängsel. Om denne även försökte göra anspråk på detta fordon framgår inte. Klart är i alla fall att mannen nu kommer att åtalas för sitt tilltag.

Det blev inga skador på bilen.