Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 25 aug 2019 13:30

Hyundai släpper 45 – ett nytänk med tillbakablickar

Bakpartiet avslöjar vilken väg designerna gått – och det är inte framåt.

Bakpartiet avslöjar vilken väg designerna gått – och det är inte framåt.

Foto: HYUNDAI

Inför bilsalongen i Frankfurt den 10 september kommer nu bilder på ett spännande koncept signerat Hyundai. En eldriven bil som hintar om att designinspirationen kommit från en speciell 70-talsmodell.

Teknikens Värld har tidigare skrivit om att Hyundais och Kias kommande elbilar ska bygga på en ny plattform samt få mer utmanande design. Ett smakprov kommer vi att få den 10 september under bilsalongen i Frankfurt. Då täcker Hyundai av ett koncept vid namn 45. Ja ”45” med klamrar uppe i vänster och nere i höger hörn – 『45』.

45 pekar ut framtiden för märkets formfilosofi vid namn Sensuous Sportiness. Ett grepp som sjösattes med konceptet Le Fil Rouge under salongen i Genève 2018.

LÄS MER: Källa avslöjar: Volkswagen gör T-Cross som coupé 

Blickar tillbaka till 70-talet

En bild och en animation på 45:ans bakparti släpper man nu och fjärran är de runda former vi såg på tidigare nämnda koncept. Anledningen är att 45 även blickar bakåt i historien. Inte till 1945 som man kanske skulle kunna tro utan till 1970-talet och märkets första modell, utan att nämna den vid namn.

Det rör sig om modellen Pony som lanserades 1975. En bil som trots sin sluttande bakdel inte var av halvkombityp. Teknikens Värld körde bilen i nummer 9/1977 då den spåddes komma till Sverige, men så blev det aldrig.