Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 8 aug 2018 15:54

Hög Fordchef får sparken för ”olämpligt beteende”

Patel har arbetat på Ford i nästan tio år.

Patel har arbetat på Ford i nästan tio år.

1/2

Foto: Skärmdump, Youtube

Mustangen, som varit ett av Patels stora projekt.

Mustangen, som varit ett av Patels stora projekt.

2/2

Foto: FORD

För andra gången på ett halvår får en högt uppsatt chef på Ford sparken för olämpligt beteende. 

Denna gång är det Prakash Patel, global chef för Fords modellprogram, som får lämna sina uppdrag, rapporterar Automotive News.

Patel hade tidigare den prestigefyllda rollen som chef för Ford Mustang. Som global chef för Fords modellprogram basar han över 1200 anställda och har en årlig budget på mer än 4,4 miljarder kronor.

Har arbetat på Ford i nästan tio år och varit med och utvecklat modeller som Raptor, GT, Focus RS, och Mustang Shelby GT350.

Ford har inte velat kommentera händelsen, och hänvisar till att det är privata händelser. Exakt vad Prakash Patel har gjort är inte känt.

LÄS MER: Dyrast och snabbast genom tiderna – vi kör Ford GT

Flera kontroverser på Ford kring #Metoo

Sedan metoo-rörelsens genomslag har Ford varit föremål för flera kontroverser. I december hade New York Times ett långt reportage om sexuella trakasserier på Fords fabriker, och efter det uppmanade företagets vd Jim Hackett anställda att berätta om sina egna erfarenheter.

I februari tvingades Raj Nair bort från posten som vice vd och vd för Ford Nordamerika efter anklagelser om olämpligt beteende. Då kom vittnesmålet in anonymt via en telefonsluss som upprättats efter metoo-rörelsens genombrott. Hur vittnesmålen kommit in denna gång är inte känt.

TEST: Ikonen Ford Mustang är nu både säkrare och roligare