Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Videon på Uber-Volvons dödskrasch väcker frågor

Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu finns det videobevis på hur den självkörande Uber-Volvon i Arizona kör på en kvinna. 

Videon visar hur kvinnan kliver framför bilen och också att föraren inte har ögonen på vägen.

Men det är även tydligt att kvinnan, som dog på sjukhuset senare, fanns på vägen under en längre tid.

Polisen i Arizona har uttalat sig om hur olyckan med Ubers självkörande Volvo XC90 gick till. Enligt polisen skedde allt väldigt plötsligt.

Men nu visar en publicerad video exakt hur olyckan går till. Kameran är riktad på vägen där kvinnan dyker upp framför bilen. Det finns också en kamera som är riktad mot föraren, som precis före kraschen tittar ner och bort från vägbanan.

LÄS MER: Därför ska Volvo inte låta andra testa ny teknik 

Kraschen går till exakt på det viset där självkörande bilar och bilar med autobroms ska kliva in och hjälpa föraren. Men varken Uber eller Volvo har kommenterat händelsen utan hänvisar till sin egen utredning om olyckan.

Efter att videon nu blivit offentlig ökar trycket på Uber och Volvo att förklara varför bilen inte klarade att bromsa eller styra undan från kvinnan. Att olyckan skedde när det var mörkt kan till viss del förklara varför bilens kameror inte upptäckte kvinnan, men systemen ska fungera även i mörker.

Flera försök med självkörande bilar har stoppats efter kraschen och enligt Fords utvecklingschef i Europa, Joseph Bakaj, finns det en risk att införandet av självkörande bilar försenas. Ford ska visa sin självkörande bil enligt kraven för nivå 4 senast 2021.

LÄS ÄVEN: Transportstyrelsen – olyckan kan påverka Volvos svenska tester 

Vill inte kritisera Volvo

– Vi får se vad som händer nu, det finns en risk att olika stater i USA inför förbud eller restriktioner för tester med självkörande bilar, säger Bakaj.

Bakaj vill inte kritisera Volvo för olyckan.

– Vi vet ännu inte exakt vad som hände i Arizona men det finns med all säkerhet all tänkbar information från bilen om hur det gick till och det kommer att analyseras

Uber använde tidigare Ford-bilar för sina tester men Ford har nu tecknat ett avtal med transportföretaget och Uber-rivalen Lyft om leverans av självkörande bilar.

Fortsätter tester med självkörande bilar

Enligt Joseph Bakaj finns det tillräckligt snabba sensorer och datorer för att klara av olika typer av trafiksituationer.

– Vad som kan förbättras är hur bilderna från kamerorna och informationen från sensorerna tolkas. Kapaciteten i systemen finns men de kan fortfarande förfinas och bli bättre. Mjukvaran kommer att utvecklas mycket, säger Joseph Bakaj.

Trots olyckan i Arizona meddelar bland andra BMW att de tänker utöka sina tester med självkörande bilar och i Europa fortsätter testerna oavbrutet. 

Här är filmen som visar hur olyckan i Arizona gick till. Vi vill varna för obehagliga bilder.

Annons:
Annons: