Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 14 jan 2018 11:00

Här är skidstjärnans nya karriär hos Volvo

Emelie Öhrstig med den guldmedalj hon plockade hem i tyska Oberstorf.

Emelie Öhrstig med den guldmedalj hon plockade hem i tyska Oberstorf.

1/2

Foto: BILDBYRÅN

Nu ansvarar hon för Volvos satsning "Care by Volvo".

Nu ansvarar hon för Volvos satsning "Care by Volvo".

2/2

Foto: Volvo Cars

Volvo har skapat en ny bilägandeform med nya "Care by Volvo". 

I spetsen finns tidigare längdskidåkaren Emelie Öhrstig som ansvarar för nya satsningen. 

Men den nya bilägandetjänsten har sitt pris – och kan kosta tiotusentals kronor mer än traditionell privatleasing. 

– Jag tycker absolut att det är ett rimligt pris, säger den tidigare skidåkaren.

Privatleasing har ökat markant de senaste åren och allt fler väljer att abonnera sin bil genom det moderna bilavtalet. 

För cirka 3 000 kronor i månaden kan du privatleasa en bil under tre år – en kostnad som totalt landar på 108 000 kronor. 

Volvo har sedan november 2016 erbjudit en relativt ny och liknande tjänst som går under namnet "Care By Volvo".

Tjänsten liknar det traditionella privatleasing-avtalet – men med fler kringtjänster inkluderat. 

 

 

Men ägandeformen är desto dyrare och kostar från 6 699 kronor i månaden för en ny Volvo XC40. Den totala kostnaden för ett avtal som sträcker sig över två år landar på 160 776 kronor. Motsvarande siffra för ett avtal på tre år är 201 456 kronor. Efter avtalstiden ska bilen lämnas tillbaka. 

– Jag tycker absolut att det är ett rimligt pris, men det är något som kunden själv får utvärdera. Jag tror att många kan uppleva det som en positiv aspekt kring att kunna känna sig trygg med priset som är ett fast och enhetligt pris var man än befinner sig, säger säger Emelie Öhrstig, Director Customer Experience & Retail på Volvo Car. 

– Kringtjänsterna har ju en merkostnad, men också ett värde för kunden, fortsätter Öhrstig. 

LÄS MER: Volvo XC60 är årets säkraste bil

Emelie Öhrstigs nya jobb efter karriären

Klingar namnet bekant? 

Emelie Öhrstig är längdskidåkaren som efter karriären hittade en ny väg i livet genom försäljning. Dessförinnan tävlade hon för det svenska längdskidlandslaget med VM-guldet i sprint 2005 i tyska Oberstorf som största merit. 

Efter att ha lagt skidorna på hyllan 2006 har hon bland annat varit expertkommentator för Eurosport och sedan tre och ett halvt år tillbaka är hon anställd på Volvo där hon jobbar med den nya prenumerationsprodukten. 

Men sporten ligger fortfarande henne varmt om hjärtat. 

– Det är väldigt mycket jag har kunnat ta med mig från skidkarriären in i arbetslivet. Allt från att våga ifrågasätta och testa nya vägar, till att jobba med detaljer för att nå slutmålet och enträget arbete. Det är klart att min bakgrund präglar min personlighet, säger hon. 

LÄS MER: Volvo bekräftar – XC40 som laddhybrid redan i höst

Det här är Care by Volvo

"Care by Volvo" finns i flera länder och i Sverige erbjuds samtliga Volvomodeller. Lanseringen är fortfarande i ett tidigt skede och Emelie Öhrstig berättar att det är svårt att sia om en tydlig målgrupp. I stället tror den forna landslagsåkaren att tjänsten kan rikta till sig till flera olika typer av hem. 

– Det kan vara någon som vill ha en tydlig bild av vad månadskostnaden blir, samtidigt som det kan vara någon som vill ha allt inkluderat. Vi ska inte tänka att det är för en viss målgrupp, utan att det täcker olika kunders behov på olika sätt. , säger hon. 

Enligt en undersökning gjord av Yougov, på uppdrag av Blocket och i samarbete med Expressen Allt om Bilar, känner bara 14 procent till begreppet "Care by Volvo". Men siffran bekymrar inte Emelie Öhrstig. 

– Det här är någonting nytt och jag tycker det är helt naturligt att det tar sin tid att lära kunden att förstå den här lite mer kompletta abonnemangsformen. Jag kan inte säga om det är bra eller dåligt.