Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 8 jun 2018 09:02

Exklusivt: Nya Volvofilmen med Joel Kinnaman

Joel och Cleo Kinnaman myser i en Volvo V60.

Joel och Cleo Kinnaman myser i en Volvo V60.

1/3

Foto: VOLVO

Joel Alme, musiker och kompositör.

Joel Alme, musiker och kompositör.

2/3

Foto: ANNA LEDIN WIRÉN

3/3

Joel Kinnaman är som bekant Zlatans ersättare i Volvos reklam.

Här hos Allt om Bilar kan du först av alla se resultatet – samt lyssna till musiken, skriven och framförd av Göteborgsfödde Joel Alme.

Som Allt om Bilar avslöjade i går tar Joel ”Robocop” Kinnaman över efter Zlatan som Volvos ansikte utåt. Och han gör det tillsammans med sin fru, tatueraren Cleo Kinnaman, programledaren Amie Bramme Sey samt bloggsystrarna Elizabeth och Victoria Lejonhjärta.

Först ut att marknadsföras är Volvo V60 och det är ”den nya familjen” som ska hyllas, enligt Volvo. Som du kan se i filmen är det fortsatt fokus på säkerhet.

Göteborg är ett annat tema i den nya satsningen, vilket ju inte är så konstigt med Volvos historia.

Göteborg. Och Joel.

Joel Kinnaman är visserligen stockholmare men har jobbat länge på teatrarna i Göteborg - och för musiken till den nya reklamen står Joel Alme. Han bor i Stockholm men är född i Göteborg och synnerligen förknippad med staden, bland annat för att han skapat musikstycket ”Snart skiner Poseidon”, IFK Göteborgs inmarschsång.

Blåvitts supportrar må vara många men känd för svenska folket blev Joel Alme först när han gästade Jill Johnson i hennes SVT-program ”Jills veranda” och spelade i ett fängelse i Nashville.

LÄS ÄVEN: Kolla in testet – så många getingar får Volvo V60 

Joel Alme en av flera kända musiker på Volvos lista

Låten i reklamen är ”If you got somebody waiting”. Den var med på Joel Almes album ”Waiting for the bells”, men har nu gjorts om till en akustisk version.

 – Jag skrev låten för att jag var så trött på alla som romantiserade omöjlig kärlek. Det finns inget tryggare än att veta att det finns någon annan som bryr sig om dig. Man behöver andra människor som betyder något och man behöver tillhöra något, säger Joel Alme.

– Med kampanjen vill vi säga att oavsett vem du är och vem du valt att leva ditt liv med, så skyddar Volvo det som är viktigt för dig. Vi tycker att Joel Almes känslosamma låt passar väldigt bra in och vi är mycket glada över samarbetet, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

Volvo har tidigare samarbetat med flera välkända svenska artister. Amanda Bergman, Oscar Linnros, Robyn och Avicii är några av dem. Även Zlatan hör till de som bidragit med musik, när han tolkade den svenska nationalsången. Här kan du lyssna på Volvo-sångerna – i en spellista på Spotify med namnet ”MadeBySweden”.

LÄS ÄVEN: Joel Kinnaman är Zlatans efterträdare som Volvos ansikte utåt