Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 15 nov 2019 08:00

Här är nya Kia Optima – sportigare än tidigare

Här är nya, sportiga Kia Optima (K5).

Här är nya, sportiga Kia Optima (K5).

1/8

Foto: KIA

2/8

Foto: KIA

3/8

Foto: KIA

4/8

Foto: KIA

5/8

Foto: KIA

6/8

Foto: KIA

7/8

Foto: KIA

8/8

Foto: KIA

Nu har Kia visat sin nya K5 och bilderna avslöjar att Kia gör som många andra i bilbranschen och bygger en helt ny grill. Sportigare look, alltså.

Nytt namn? Nej, när bilen kommer till Europa heter den återigen Optima.

Kia kallar sin nya grill för ”Tiger Nose Evolution” och det nya är att strålkastare och grill är integrerade i en enda enhet. Kia satsar också på en betydligt tuffare design, kanske inspirerade av framgången för sin sportiga modell. Stinger.

Grillen har en tredimensionell design som ska likna designen på hajskinn. Ovanför vilar den skulpterade motorhuven och tillsammans med lyktorna ska fronten ge modellen K5 ett helt nytt utseende på vägen.

Bilen smalnar av lite mitt mellan hjulhusen och en tydlig skuldra förstärker intrycket av att det här är en lång fastback. Notera den kromade linjen utmed taket som förstärker och framhäver formen på taklinjen.

Kia Optima har växt både på bredden och längden

Nya K5 är 4 905 millimeter lång vilket är 50 millimeter längre än förra generationen K5/Optima. På bredden har bilen växt 25 millimeter till 1 860 millimeter. Hjulbasen har utökats till 2 850 millimeter medan taket har sänkts med 20 millimeter.

På bakluckan syns en nätt liten vingform och nya bakljus ska ge ett tuffare intryck även bakifrån. Den kromade taklinjen fortsätter runt bakluckan för att förena hela taket.

Nya Kia K5 ska börja säljas hemma i Sydkorea i december och vi får se när bilen kommer till Sverige och Europa nästa år. Den har potential att bli storsäljare i Sverige, då under modellnamnet Optima.