Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 4 maj 2018 15:31

Här är nya Audi A6 – sportigare och mer digital

1/4

Foto: AUDI

2/4

Foto: AUDI

3/4

Foto: AUDI

4/4

Foto: AUDI

Nu kommer åttonde generationen av Audi A6 till Sverige. 

Tjänstebilsfavoriten har fått mer avancerad teknik, en starkare motor och en sportigare design. Men smakar det så kostar det – från 573 900 kronor.

Med Audis nya A6 kan man nästan börja prata om självkörning, så avancerad är den automatiserade tekniken. Vad sägs till exempel om adaptiv förarassistans med farthållare, filhållare, kökörningsassistent, svängingshjälp som varnar och bromsar vid vänstersväng, korsningsassistent, dolda vinkeln-varnare, utfartsvarnare, undanmanöverassistent och en avancerad autobroms? 

All förarassistans fungerar med hjälp av flera radarsensorer, kameror och ultraljudssensorer. De styrs via två skärmar i framsätet. Där styrs också navigationssystemet, som är helt nytt. Audi själva kallar förarsätet med all teknik för en "virtuell cockpit".

LÄS MER: Audi storsatsar med ny teknik och design i Audi A6 Avant 

Mildhybridmotor ger bättre bränsleförbrukning

Motorn är en så kallad mildhybrid, vilket innebär att det finns ett litiumjonbatteri i motorn som återvinner en viss mängd av den energi som motorn använder. Det sänker bränsleförbrukningen lite grann.

Motorn är en V6:a och finns i två varianter med olika styrka. Den svagare är på 286 hästkrafter och den starkare är på 340. Koldioxidutsläppen hamnar på mellan 142 och 161 gram på kilometer, lite beroende på vilken motor bilen har. Quattro fyrhjulsdrift ingår som standard.

SE MER: Så fungerar hybridtekniken i nya A6 

Bilen har blivit större än tidigare, vilket framför allt märks i det bakre benutrymmet. Det finns också med utrymme för huvud och axlar. Bagageutrymmet är också större. Audi själva lyfter fram att A6 fått ett sportigare utseende med skarpare linjer.

Audi A6 kan beställas från och med nu med leverans från september. Rekommenderat pris för bilen med standardutrustning är 573 900 kronor för en bil med den svagare motorn och 585 900 för den starkare.

LÄS MER: 10 prisvärda tjänstebilsfavoriter