Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 6 dec 2016 12:38

Här är Nordens första safaribil

Här är Nordens första safaribil.

Här är Nordens första safaribil.

1/3

Foto: Eriksberg Hotell & Nature Reserve

Bilen är en ombyggd Toyota Land Cruiser.

Bilen är en ombyggd Toyota Land Cruiser.

2/3

Foto: Eriksberg Hotell & Nature Reserve

På safarin kan man se kronvilt, dovvilt, vildsvin, mufflonfår, visenter, davidshjortar och en mängd fåglar.

På safarin kan man se kronvilt, dovvilt, vildsvin, mufflonfår, visenter, davidshjortar och en mängd fåglar.

3/3

Foto: Eriksberg Hotell & Nature Reserve

Att åka på safari kräver sitt fordon och nu är den här – Nordens första safaribil.

– Vi vill komma så nära viltet som möjligt, säger Per-Arne Olsson, vd för Eriksberg Hotell & Nature Reserve.

Många har åkt till Afrika för att få se The big Five – leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. De riktiga safariresorna, de som verkligen satsar på det vilda djurlivet, garanterar aldrig att djuren kommer påträffas. Och extra svårt blir det naturligtvis när djuren dessutom är få och utrotningshotade.

Den enda garanti är att du på safariresorna får åka riktigt rejäla bilar, bilar som håller för det mesta. En arg elefant eller en envis buffel är nämligen inte att leka med.

Men svenska vildsvin är inte heller alltid något som gemene man vill träffa på. I varje fall inte till fots, och helst inte med bil heller eftersom det kan bli rätt rejäla skador vid närkontakt.

Förberedd för nattliga turer

Nu har Eriksberg Hotel & Nature Reserve tillsammans med holländska FD 4x4 Centre byggt om en Toyota Land Cruiser för den nordiska naturen.

Det tog fyra månader men nu är den redo. 7 meter lång, 1,85 meter bred, 8 kvadratmeter fönsteryta, kameragluggar och fjärrstyrda lampor för nattliga turer.

– Vi vill komma så nära viltet som möjligt för att verkligen skapa närvaro och maximera naturupplevelsen, alla dagar om året, och med många valmöjligheter. Kanske gillar du sundowner med mat och dryck i solnedgången eller så vill du lägga all tid på att se så många arter som möjligt, säger Per-Arne Olsson.

Med den här Toyota Land Cruiser Gameviewer vill han sätta Sverige på världens safarikarta.

”Varför åka till Afrika när man kan åka till Blekinge?”

– Bilen är en del i Eriksbergs satsning för att nå ut på den internationella marknaden. Varför åka till Afrika – när du kan åka till Blekinge?

Eriksberg är ett naturreservat och den nya safaribilen ska hjälpa besökarna att se kronvilt, dovvilt, vildsvin, mufflonfår, visenter, davidshjortar och en mängd fåglar. Vid mörkersafari finns det dessutom möjlighet att se flera nattaktiva rovdjur som rävar och minkar, samt fladdermöss och ugglor.

 

LÄS ÄVEN: Här kör vi monstertrucken Mercedes G 500