Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 2 dec 2017 17:30

Här är Mercedes nya lyxiga modell CLS

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

En riktig stilbildare är tillbaka. 

Nu visar Mercedes upp nästa generation av lyxbilen CLS. 

Mercedes bröt ny mark när CLS först introducerades för 13 år sedan. Bilen blev en av de allra första att kombinera en  fyradörrars sedankaross med de svepande linjerna hos en coupé. Många tillverkare tog efter den designfilosofin, vilket gör modellen till något av en stilbildare i branschen. 

Nu har det blivit dags för Mercedes att dra skynket av den tredje generationen av bilen. 

BILTEST: Vi kör sex versioner av E-klass

CLS får helt nytt utseende

Med den nya versionen väljer Mercedes att ta ett steg tillbaka från det numera etablerade konceptet om hur en coupé ska se ut. Det innebär att modellen blivit mer lik en vanlig sedan, med tak som sluttar mindre än hos de två föregångarna. 

Rent estetiskt har det hänt mycket. Bilen är helt omdesignad med en grill som är bredare i botten, triangulära strålkastare som påminner om dem hos värstingen Mercedes-AMG GT och smala baklyktor i det kantigare formspråket vi kan se hos tillverkarens nya modeller. 

LÄS MER: Mercedes superbil kostar 25 miljoner

Stora skillnader interiört

På insidan har det hänt minst lika mycket. 

I förarmiljön sitter nu två 12,3 tum stora skärmar parallellt och luftutblås med led-ljus som kan justeras i 64 olika färger. 

Vid lanseringen kommer tre olika motorer att finnas. Det är ett bensinalternativ på 367 hästkrafter, vilket kompletteras med ett hybridsystem som ger 22 extra hästar. Med den drivlinan klarar bilen 0-100 på 4,8 sekunder och förbrukar 0,75 liter per mil. 

Utöver det kommer två dieslar på 286 respektive 340 hästkrafter, båda utan 48-voltssystemet som hjälper bensinmotorn. Den större av dem ger enligt Mercedes en acceleration från 0-100 på 5 sekunder blankt. Förbrukningen hamnar på 0,56 liter milen. 

Mercedes CLS väntas rulla in i bilhallarna i mars 2018. Än vet vi inget om vad den kommer att kosta.