Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 29 apr 2019 11:30

Här är de hemliga bilarna – som du inte borde få se

Kia Rio, Mitsubishi Outlander, BMW M4 Coupe, Volkswagen Caddy, med flera. Här är de kommande modellerna som tillverkarna inte vill att du ska få se!

1. Mitsubishi Outlander

Foto: CARPIX

Den nuvarande generationen av Mitsubishi Outlander är i praktiken från 2012 när den tredje generationen debuterade. Naturligtvis har Outlander har fått ett par ansiktslyft genom åren, men kör fortfarande på den gamla plattformen.
Enligt rykten kan Outlander baseras på samma plattform som nya Nissan Rouge/Qashqai som gör den något större än den nuvarande modellen.

Och när man tittar på den här prototypen ser den verkligen både längre och bredare ut än den utgående Outlander. Andra saker som vi enkelt kan se är att designen liknar mycket som konceptet Mitsubishi Engelberg Tourer som visades upp på bilsalongen i Geneve mars 2019.
Fronten domineras av biltillverkarens senaste grilldesign med de större LED-strålkastarna på båda sidor. Vi kan också se högt placerade ljusen och dessutom kommer bakspeglarna från Engelberg tourer-konceptet.
Baktill ger de horisontella lyktorna en bredare ställning.
Drivlinan kommer antagligen från 2,4-liters fyrcylindriga PHEV-motorn, men en mindre 1,5 liters turbofyra kan också erbjudas. 


2. BMW M4 coupe

Foto: CARPIX


Vi har nya foton som visar BMW M4 coupe. Tidigare har prototyperna lastats av från en lastbilstransport och levererade till M GmbH i München.
Motorn kommer vara nya S58, en 3-liters sexcylindrigmotor med dubbelturbo, som finns i X3 M och X4 M där den levererar 480 hästkrafter i den vanliga versionen och 510 hästkrafter i Competition versionen. Motorn kommer delas med M3 sedan också. CS-versionen är också bekräftad.
M3 kommer levereras med både bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift så förvänta dig att M4 Coupe också finnas tillgänglig med samma alternativ.

M4 Coupe ser ut att vara ganska färdig under all kamouflage, eftersom vi ser en ljudgrön färdig som syns på vissa ställen.


3. Mitsubishi Eclipse Cross Facelift

Foto: CARPIX

Vi kan visa dig de första bilderna på uppdaterade Mitsubishi Eclipse Cross.
Framtill kan du se fronten som ser ut få Mitsubishis nya utseende för sina modeller. Ett utseende som vi har sett med uppdaterade L200. Bland annat en mindre strålkastare och en annorlunda grill.

Baktill kan vi också se stora förändringar. Bakspoilern har tagit bortt vilket har gett den ett mer konventionellt utseende. Bakljusen har numera en horisontell position vilket gör att den ser något bredare ut.
Takspoilern har vuxit och har nu en ny design. Vi har även noterat annorlunda utformade sidotrösklar.
Just nu har vi ingen information om eventuella ändringar på interiören eller drivlinor, men vi förväntar oss några mindre ändringar även där.


4. Volkswagen Caddy

Foto: CARPIX

Vi har några färska foton på nästa generation VW Caddy och nästan all kamouflage är borta.
Volkswagen fortsätter med sin annorlunda kamouflage och den här gången ser den ut som en Renault Kongo som är ute och testar.
Karossen ser såklart ut som en lådda, som på nuvarande Caddy, för att maximera platsen för både passagerare och bagage. Dragdörrarna finns kvar som vi är vana vid.

Vad vi inte kan se är om nya Caddy har MQB-plattformen som möjliggör att anamma mer ny teknologi, som exempelvis 48V mild-hyridsystemet, senaste infotainmentsystemet och så vidare.
Fotona visar den vanliga storleken av Caddy, men vi förväntar oss även en maxi-version som läggs till listan av modeller.
Lanseringen av nya Caddy blir antagligen nästa månad, så det är antagligen sista gången vi får se spionbilder på VW Caddy.


5. Kia Rio

Foto: CARPIX

Den nuvarande generationen av Kia Rio är den fjärde och debuterade 2017. Nu är det dags för ett mindre ansiktslyft för lilla Kian.

Som du ser gömmer kamouflagen ett par nyheter, men en sak som vi kan se är den lägre grillen blir mindre och vi gissar på att den vanliga grillen blir lite större.
Strålkastarna och området runt dimljusen ser likadana ut som förut, men de kan få en liten förändring.
Baktill ser vi faktiskt inte några förändringar, just nu.
Förvänta dig ett par förändringar inuti bilen, men även på drivlinorna när det är dags för debut senare i år eller tidigt 2021.


6. Hyundai Tuscon

Foto: CARPIX

Vi har återigen hittat nästa generation Hyundai Tuscon, den här gången under vintertestning.

Nya Tuscon kommer vara viktig eftersom det är en av biltillverkarens mest populära modeller. Den säljs dessutom i en populär marknad (kompakt SUVar). Och det kommer bli stora förändringar på modellen.
Nästa generationen av Tuscon kommer antagligen ha den nya Theta3 2,5-litersmotorn med en åttaväxlad automatisk växellåda. Den europeiska marknaden kommer antagligen få en uppdaterad version av 1,6 liters-bensinmotorn och kanske även en dieselversion. Den kan även få en 2-liters elhybridmotor som redan sitter i nya Hyundai Sonata.
Både framhjuls och fyrhjulsdrift kommer finnas tillgängligt. Hyundai har nämnt en kommande mellanstor pickup flera gånger och nu har de första prototyperna dykt upp. De har till slut beslutat sig för att bygga en som baseras på nästa generationen av Tuscon och kommer antagligen heta Santa Cruz när den lanseras cirka ett år efter Tuscon.
Förvänta dig en lansering i år, men som årsmodell 2021.


7. Mercedes E-Class Convertible Facelift

Foto: CARPIX

Vi har nya foton som visar cabrioletversionen av uppdaterade Mercedes E-class.
Under ett lunchuppehåll i norra Sverige fick vi chansen att ta några närbilder på bilen.


Vi noterar att kamouflagen är samma som tidigare och döljer nya strålkastare fram med en smalare design samt en ny stötfångare. Grillen får även små små förändringar. Dessutom blir även baklyktorna ändrade.

Interiören får enbart små justeringar med en ny ratt och en touchpad som vi har sett på tidigare E-class prototyper. Den här prototyper täcker upp all annan interiör. Vi förväntar oss att den senaste versionen av MBUX-infotainmentsystemet iansiktslytfningen av E-class.


8. Jaguar XJ

Foto: CARPIX

Vi har spionbilder på den helt elektrifierade Jaguar XJ för första gången. Det är ingen hemlighet att nästa generation av Jaguar XJ ska bli elektrifierad, men prototyperna har inte varit ute och testat, tills nu. Eller, snarare transporterad på en lastbil.


Jaguar XJ Mula baseras på Jaguar XF, men fronten är annorlunda med bredare kofångare och högre sidotrösklar.
Jaguar har även dolt hälften av nummerplåten för att stoppa oss från att få fram mer information.
Den nya batteridrivna XJ EV baseras på den nya MLA-hybrid plattformen, en ny plattform som sägs vara ännu lättare än den utdaterad D-serieplattformen. MLA-plattformen tillåter Jaguar att producera elbilsversioner men även hybridversioner av samma modell och på samma produktionslina.
Senare kommer även nya Range Rover och Range Rover Sport använda samma plattform
Den elektrifierade Jaguar XJ siktar på att tävla med Porsche Taycan, kommande Mercedes EQS och självfallet Tesla när den presenteras under 2020.


9. BMW 4 Series Convertible

Foto: CARPIX

Senaste gången vi såg den var några prototyper som lastades upp på en lastbil, men den här gången har vi bilder på en prototyp som testar på allmänna vägar.


Prototypen har tagit bort det mesta av kamouflagen, enbart en tunn hinna täcker linjer och detaljer. Förutom fronten eftersom BMW gillar fortfarande att leka med oss och döljer den stora grillen under ordentligt med kamouflage, precis som vi har sett på d 4-serie Coupe med en lättare kamouflage.

Cabrioleten av 4-serien ser ut att bli en riktigt snygg bil med lite av 8-seriens DNA i sig. 


10. Mercedes SL

Foto: CARPIX

Vi kan visa dig de första fotona på nästa generation Mercedes SL.

Den kommer utvecklas av AMG för att göra den sportigare, den kommer ha ett tygtak och kommer även ha små men användbara baksäten.
Eftersom AMG är ansvarig för utvecklingen har bilen ett sportigare utseende även om prototypen fortfarande har mycket kamouflage. AMG:s chef, Tobias Moers, har sagt att SL utvecklas tillsammans med nästa GT, båda modellerna baseras på vad internt kallas Modular Sport Architecure (MSA). Det kommer spara mycket tid och utvecklingspengar.
Motoralternativen sägs inkludera en rak sexcylindrig motor på 435 hästkrafter, en V8 med dubbelturbo på 522 hästar, och nästa generations SL63 som kan ha upp till 612 hästar. Även en SL 73 kan återkomma som en plug-in hybrid som baseras på SL63 motorn med en elmotor på 204 hästar, därmed en kombinerad effekt på 800 hästkrafter och 1 000 Nm i vridmoment.

Bilen har en varningsdekal för hög spänning på sig.
Nya AMG GT ser ut att släppas 2021 som årsmodell 2022.


11. Fiat 500 EV

Foto: CARPIX

Inga fler mulor det här är på riktigt. Vi har för första gången bilder på nya Fiat 500 i Turin, Italien. Och det kommer bli elektrifierad.

Den nuvarande versionen av 500 finns även som elversion, men har haft dålig försäljning och var aldrig tänkt som en elektrifierad version med dålig prestanda.

Den nya bilen är utvecklad som en elbil från början och har en helt ny plattform som ger den bättre prestanda och mer plats för passagerarna.

500e presenteras som en stadstesla, så förvänta dig en trendig design både ute och inuti. Som många andra elbilar kommer 500e antagligen inte ha någon framgrill vilket gör att den liknar Fiat 500 från 50-talet med dess bakmonterade motor.

Den nuvarande generationen av 500 stannar kvar på marknaden ett par år, men senare kommer nya 500 också levereras med en bensinmotor.

Även om designen kommer var liknande, förväntas 500e bli mer slätare och mer aeordynamisk än den vanliga 500 med djupare indrag längst ned på dörrpanelerna och en liten spoiler där bak.

Senare kan man förvänta sig en större modell som heter Giardiniera.

Fiets nya småbilsarkitektur kan användas till en ny generation av Fiat Panda, där konceptet Centoventi visades upp i mars förra året. Antagligen kommer andra Fia, Alfa Romeo och Jeep-modeller dela samma teknologi. Biltillverkaren investerar mer än 5,4 miljarder dollar i dess eletrefierings-offensiv.

Debuten för 500e är planerad till bilsalongen i Geneve i mars med de första leveranserna under sommaren.


12. Mercedes C-class

Foto: CARPIX

Vi har nya foton som visar cabrioletversionen av uppdaterade Mercedes E-class.
Under ett lunchuppehåll i norra Sverige fick vi chansen att ta några närbilder på bilen.


Vi noterar att kamouflagen är samma som tidigare och döljer nya strålkastare fram med en smalare design med en ny stötfångare. Grillen får även små små förändringar. Dessutom blir även baklyktorna ändrade.
Interiören har  enbart små justeringar med en ny ratt och en touchpad som vi har sett på tidigare E-class prototyper. Den här prototyper täcker upp all interiör. Vi förväntar oss att den senaste versionen av MBUX-infotainmentsystemet i uppdaterade E-class.


13. Audi S3

Foto: CARPIX

Vi har bilder på kommande Audi S3 och den här gången kom vi riktigt nära.

På utsidan avslöjas inte några nyheter, men vi fick även chansen att titta inuti prototypen.
Det här är S3, men även vanliga A3 kommer ha samma instrumentbräda. Vi kan även se att S3/A3 kommer ha en liten växelväljare istället för den gamla växelspaken. Dock kommer den manuella versionen få en vanlig växelspak.
Vindrutan ser ut som att den går runt "hörnen" som på  nya VW Golf, men vi är inte helt säkra.
Förvänta dig att vanliga Audi A3 visas upp på bilsalongen i Geneve, S3 kanske debuterar samtidigt.  


14. Seat El Born

Foto: CARPIX

Seat jobbar på sin första elbilsmodell och det är i princip en VW ID.3 i spanska kläder.


Seat El Born delar de flesta bildelarna med ID.3 men kommer såklart få en spansk kryddning och även få lite fräsigare utseende.
Fronten kommer få de största förändringarna med annorlunda strålkastare, stötfångare och grill. Baklyktorna ser något annorlunda ut, så även interiören.
El Born visades upp som ett näst intill produktionskoncept på Frankfurtmässan i september 2019 och det såg lovande ut.
Förvänta dig en debut under första halva av 2020.


15. BMW 3 Series Electric

Foto: CARPIX

Allt fler av BMW:s modeller blir hybrider och elbilar och nu har vi nu hittat en kamouflerad 3-serie med elbilsdekaler på sig.


Vi vet att BMW ska konvertera allt fler av sina modeller till elektrifierade modeller som är fallet med deras nya iX3, som i grunden är en vanlig elektrifierad X3.
Nu har vi också hittat en 3-serie som utvecklas åt samma håll med dekalerna på prototypen, och avgasrören verkar saknas.
Framänden har mest kamouflage och vi förväntar oss att den döljer faktumet att grillen är stängd på samma sätt som den kommande iX3. Stötfångaren kommer även få visuella ändringar eftersom elfordon inte behöver samma kylning och även för att skilja dem från syskonfordonen med förbränningsmotorer.

Den bakre stötfångaren kommer även få små förändringar eftersom avgasrören saknas. Den här prototypen ser ut vara en med lång hjulbas vilket kan indikera att det är en modell som enbart kommer säljas i Kina. Det kan även vara så att den versionen passar bättre som en elbil eftersom det finns mer rum för större batterier. Det kan även vara en modell för alla bilmarknader inklusive USA och Europa.


16. Volvo V90 Cross Country

Foto: CARPIX

Vi kan visa dig de absolut första bilderna på uppdaterade Volvo V90 Cross Country. Precis som i fallen med S90 och V90 är det väldigt lite maskering som pryder bilen, ett tecken på att förändringarna även hos denna modellversion blir mycket små.


Vi börjar med att kika på fronten. Huven, grillen och strålkastarna ser på prototypen ut som på V90 Cross Country av i dag. Det är när vi sänker blicken en aning som vi ser förändringar, som är dolda under maskering. Frontspoilern får ny form, mer nedtonad än i dag.
En annan detalj vi lägger märke till är en positionering av de två yttre framåtriktade parkeringssensorerna (alltså inte de sensorer som vanligtvis sitter framför hjulhusen, dessutom sådana saknar prototypen dessa).
Betraktar vi bilen bakifrån ser vi i princip inga skillnader i jämförelse med dagens V90 Cross Country, förutom att alla märkes- och modellbeteckningar är bortplockade.
En annan detalj som vi ser inte stämmer, baserat på vad vi såg på V90-bilderna i fjol, är bakljusen. V90 Cross Country-prototypen på bilderna har samma bakljus som alla andra V90 och V90 Cross Country.
När Volvo kan tänkas presentera uppdaterade V90 Cross Country återstår att se, men det bör inte dröja allt för lång tid innan det är dags. Marknadslanseringen lär dock inte äga rum innan övergången till modellår 2021 har skett.


17. Dacia Sandero

CARPIX

Vi har återigen hittat den tredje generationen av Dacia Sandero när den har testats på vanliga vägar.

Den nuvarande generationen av Sandero lanserades 2012 och fick en uppdatering 2016, så det är definitivt dags för en ny version.
Ryktenq säger att den nya generationen kommer baseras på CMF-B-plattformen, samma som används för nya Renault Clio, men som en enklare version för att förbättra bilens köregenskaper och av säkerhetsmässiga skäl. Naturligtvis är det även av ekonomiska skäl som fler modeller används till samma plattform.
Vi har ingen information om motorn, men vi förväntar oss att TCe 90-bensinmotorn dCI 95-dieselmotorn är kvar i den uppdaterade versionen. Kanske även TC3 130-bensinmotorn hittar in under Sanderos motorhuven?
Med mängden kamouflage på bilen är det svårt att förutse hur nya Sandero kommer se ut, men vi tror att den kommer likna lite som Dacia Duster ser ut i fram. Antagligen kommer vi även få se Sandero Stepway med dess robusta utseende i den nya generationen.
Börja titta efter den nya Dacia Sando någon gång i år.


18. Alpina B5 Biturbo

Foto: CARPIX

Vi vet att BMW jobbar på en uppdatering för 5-serien, inklusive M5. Ansiktslyften kommer även genomföras på Alpina B5 Biturbo.


Vi har fått tag i i foton Alpina B5 Biturbo Touring som för första gången är kamouflerad för att dölja ett kommande ansiktslyft. Vi kan se de smalare strålkastarna fram och den något bredare grillen samt de nya baklyktorna från BMW 5-serie-prototyperna.

Men något är på gång hos Alpina. Alpinas design på deras modeller brukar vara väldigt diskreta, men ansiktslyftet på B5 kommer ändra på det. Prototypen skriker sport istället för en diskret lyx med dess nya främre stötfångare som visar stora luftintag.
Hjulen och avgasrörspiporna liknanar son ut som förut, men generellt ser bilen mer ut som en BMW M5 Touring än den vanligtvis eleganta Alpina B5.
Det kanske är ett tecken på att Alpina har ett sportigare utseende för seras kommande Moeller. Kanske den dieseldrivna D5 S behåller det traditionella utseende och B5 Biturbo får det sportigare utseendet? Eller så erbjuds båda stilarna i framtiden?
Vi tror inte att det blir några stora förändringar på motorn, 4,4-liters V8-motorn med dubbelturbo levererar 608 hästkrafter. 0-100 km/h kommer gå på 3,7 sekunder med en topphastighet på 322 km/h.
Med de siffrorna, vem saknar M5 Touring?


19. Porsche Cayenne Coupe Turbo GT

Foto: CARPIX

Under vintertesterna har spionfotograferna många problem att hantera. Snö, kyla och brist på ljus. Men ibland kan de också få lite hjälp från de svåra förhållandena, till exempel här är det enklare att hitta de centermonterade avgasrören på Cayenne coupe. Och den nya placeringen är avgasrören är den enda lilla detaljen som avslöjar att det inte är en vanlig Cayenne Coupe.


Vi har sett en Cayenne Coupe med de centermonterade avgasrören tidigare när den var parkerad någonstans i Tyskland och även nu i Sverige vilket innebär att Porsche faktiskt siktar på en ny model av Cayenne Coupe.

Ett möjligt namn på den nya modellen är GT, men vi är fortfarande inte säkra på vad kraftkällan för bilen är.

Vi vet att Porsche jobbat på en kraftigare version av Panamera Turbo S E-Hbyrid, en version med 800 + hästkrafter. 
Rykten påstår att projektet kallas för Lejon och vi har redan sett den prototypen köra ett antal varv på Nürburgring.


Är det en möjlig motor for Cayenne Coupe GT eller har Porsche andra planer för den här modellen?


20. Volkswagen Golf GTI

Foto: CARPIX

Vi kan visa några foton på den upphottade VW Golf, GTI som är ute på kyligt testande.


Även om kamouflagen ska dölja de större luftintagen på hörnen av stötfångaren kan vi tydligt se att det här är nya GTI med den större spoilern och det större luftintaget.

Vi kan även se de bredare fönsterkarmarna och även de större avgasrören på bägge sidor. Dessutom blir hjulen större, men för vintertestningen används mindre vinterdäck.

Förvänta dig en fyrcylindrig turbomatad motor med närmare 300 hästkrafter med framhjulsdrift. Kom ihåg att den nuvarande GTI TCR-versionen har 290 hästar.


21. BMW 7-serie

Foto: CARPIX

Kommer du ihåg BMW 7-serie med elbilsdekalerna som fotades i november? Det visade sig vara en av många testmulor för nästa generation av BMW 7-serien som ska lanseras 2022. Vi vet att produktionsstop för den nuvarande generationen av BMW 7-serie är juni 2022, men den nya generationen kanske presenteras tidigare än så.


Vi har hittat några av mulorna, både med vanlig förbränningsmotor och hybridprototyper.

Faktum att BMW har börjat testa alla versioner av nya 7-serien tyder på att de kommer presentera alla samtidigt, eller nära varandra i tiden. Versionerna med förbränningsmotorerna får antagligen 7-seriemärkning, medan den elektrifierade versionen med stor sannolikhet kallas för i7 när den anländer till marknaden.

De tidiga versionerna av mulorna har karossen från nuvarande 7-serien, likaså det mesta av bilens inredning. Anledningen att strålkastarna är täckta är att de är förfalskningar som ofta används på prototyper och mulor.
 
Eftersom testandet precis har startat kan vi förvänta oss att den nya prototyp-karossen är minst sex, sju månader bort.


22. Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Foto: CARPIX

Porsche är inte bara världsmästare inom motorsport, de är dessutom världsmästare när det kommer till modeller i deras portfolie. Titta bara på de många olika 911-modellerna och då vet du vad vi menar.


Och mängden Cayman/Boxstermodeller har ökat och fler lär komma till.
Näst på tur ser ut att vara Cayman GTS 4.0 som ska hjälpa Porsche med försäljningen igen.

När sexcylindersmotorn försvann när 718 lanserades sjönk försäljningen. Den försvann inte på grund av hästkrafterna eftersom den fyrcylindriga motorn hade tillräckligt med kraft, till och med mer än den sexcylindriga versionen. Allt handlar om image.
En sexcylindrig motor och en sexväxlad manuell växellåda, det är vad folk vill ha.

När GT4 och Spyder anlände förra året fick Porsche tillbaka lite av sin image med sina 718-modeller. Men alla har inte råd med en GT4 eller Spyder, och alla kan inte få tag på en.


Den nyutvecklade 4-liters sexcylindriga motorn från GT4 och Spyder kommer också få plats i Cayman GTS4.0 (och självfallet Boxster GTS 4.0), men med lite mindre kraft. GT4/Spyder får 420 hästkrafter medan GTS 4 får 400 hästkrafter och 420 nm i vridmoment enligt vår senaste information.

Det är hela 35 fler hästkrafter än den fyrcylindriga versionen av GTS som lär stanna kvar på marknaden ett tag efter GTS 4.0 lansering.

Både en sexväxlad manuell växellåda och en dubbelkopplingslåda kommer finnas tillgängligt.

Så när kommer Cayman/Boxster GTS 4.0 versionerna till marknaden? Vi förväntar oss en mindre ansiktslyftning av 718 under 2020 så vi kommer nog få vänta tills Porsche är redo, med de kan också visas upp tidigare eftersom de har varit ute och testat ett tag.


23. BMW 4-serie Cabriolet

Foto: CARPIX

Vi har några nya foton på BMW 4-serie cabriolet.

Prototyperna har tappat det mesta av sin tunga kamouflage och endast en tunn beläggning som döljer linjer och detaljer. Förvänta dig att fronten kommer få en stor grill precis som på BMW 4-series coupe, även om BMW fortfarande tycker om att leka med oss och döljer den.


Nya 4-serie cabriolet och coupe artar sig att bli en riktigt snygg coupe med lite 8-serie DNA i sig. Vi är ganska säkra på att den kommer bli ännu snyggare med de enorma njurarna.


24. Mercedes CLA PHEV

Foto: CARPIX

Mercedes CLA Coupe och CLA Shooting Brake står parkerade i norra Sverige, och vi skymtar ny plug-in hybridteknologi. De ser ut som CLA-modellerna så när som på en extra tanklucka, "E" på nummerplåten och de gula testbilklistermärkena. Vi skymtar även "250 e" under den gula tejpen som täcker brickan. CLA 250 e kommer ha samma plattform som A 250 e, det vill säga en 1,3 liter fyrcylindrig turbobensinmotor med 160 hästkrafter, kombinerat med en eldriven motor med 75 kw. Totalt blir det 218 hästkrafter och 450 Nm. Lansering sker under 2020.


25. BMW X2 facelift

Foto: CARPIX

Inga större förändringar att skåda på dessa bilder av en BMW X2 på en lastbil. Grillen har fått en ny design, och strålkastarna liknar de på senaste 5 series. Designen på främre stötfångaren har fått några smärre justeringar. De stora runda dimljusen är endast klistermärken än så länge. Bakre delen av bilen har inga nya detaljer, vad vi kan se. Interiört kan vi förvänta oss några mindre förändringar med uppdaterad mjukvara och större skärm för infotainment.


26. Renault Megane Grandtour Facelift

Foto: CARPIX

Färska bilder på uppdaterade Renault Megane Grandtour under testkörning i det svenska vintervädret. Vi ser nya främre och bakre strålkastare, samt stötfångare. Vi förväntar oss en ny eller uppdaterad motor vid debuten som kan ske i Geneve i Mars 2020, eller tidigare. Renault jobbar även på en plug-in-version av Megane som ska släppas under nästa år.


27. BMW M3

Foto: CARPIX

Nya bilder visar BMW M3 med mindre kamouflering. För första gången ser vi de riktiga strålkastarna och mindre plast under folien. De främre strålkastarna har en något annorlunda form mot tidigare 3 serien. Vi är ganska säkra på att grillen kommer bli riktigt stor, precis som på den kommande M4. Vad vi kan se på bilderna är M-speglar, sidospår och vida fendrar som ger bilen en bättre hållning. Vi skymtar även sportsäten och tillval med kolfibersäten. Den manuella växelspaken syns likaså.


28. BMW X2 elbil

Foto: CARPIX

En hel-elektrisk prototyp av BWM X2 körs nu runt i norra Sveriges vinterväder. Klistermärket på bagageluckan lyder ”hybrid testfordon”. Avgasröret är bara där för att förvilla oss, och de bakre ljuddämparna är inte ens inkopplade. Som vi redan vet ska BMW släppa 1 series i en elektrisk version under 2020, men när X2 kommer vet vi inte ännu.


29. Volkswagen Caddy

Foto: CARPIX

Här ser vi hur den nya Volkswagen Caddy testkörs på vinterväglag. Grillen är i klassisk Volkswagen-stil med låga luftintag på främre stötfångaren. Bilkroppen är boxliknande, så som den nuvarande caddyn. Det ger den maximalt med inre rum för passagerare och bagage. De små bakre kvadratiska lyktorna däremot är utbytta mot avlånga lyktor som ser ut att gå hela vägen till taket. Den nya caddyn har MQB-plattformen vilket möjliggör för ny teknologi med till exempel 48V mildhybridsystem och det senaste inom infotainment. På bilden syns standardstorleken men vi förvänta oss även att det kommer släppas en större Maxi-version.


30. Rolls-Royce Ghost

Foto: CARPIX

Nästa generations Rolls-Royce Ghost har skådats på ett fullastat flak! Denna prototyp har produktionslysen både fram och bak, samt mindre plast än tidigare som täcker linjer och detaljer. Ghost kommer att anamma arkitekturen som Rolls-Royce lanserade med Phantom 2018. Den kommer med stor sannolikhet att ha fyrhjulsdrift som tillval. Kraften lär komma från den 6,75 liter stora dubbla turbomotorn V12, som också släpptes med Phantom. Ryktet går att det även kan komma en helt elektrisk version så småningom. Förväntad lansering 2021.


31. Mercedes EQA

Foto: CARPIX

En ännu mindre, helt elektrisk, crossover är Mercedes EQA. Den baseras på GLA och har precis som EQB en något förändrad design jämfört med basversionerna med förbränningsmotorer. Främre delen kommer att få nya strålkastare, ny stötfångare och en stängd grill. Där bak kommer LED-lyset mellan strålkastarna att vara den största nyheten. Och nummerplåten har flyttats ned till den bakre stötfångaren. Då EQB och EQA delar samma plattform, MFA II, förutsätter vi att de kommer ha liknande teknologi och räckvidd på 50 mil.


32. Mercedes EQB

Foto: CARPIX

En stängd grill, omdesignade strålkastare och annorlunda främre stötfångare ger denna helt elektriska Mercedes EQB ett nytt, fräscht utseende. Att jämföra med den tidigare skådade GLB som är mindre aerodynamisk. EQB kommer att erbjuda en räckvidd på 50 mil. Detta får oss att mistänka att det kommer krävas med plats för ett större batteri - och kanske får man då tumma på 7-sitskonfigurationen. Bilen släpps under 2020.


33. BMW 4 Series Coupe

Foto: CARPIX

Nu är ytterligare kamouflage borta från BMW 4 Series Coupe! Förutom på grillen förstås, som BMW tycker om att gömma för oss. Icke desto mindre ser vi linjerna på den. Den här modellen kommer ha liknande DNA som 8 Series, det vill säga med rejäla njurar.


34. Audi Q2

Foto: CARPIX

Audi Q2 har fått ett ansiktslyft och vi har fångat det på bild i Norrland! I vanlig ordning innebär uppgraderingen nya strålkastare, en ny grill och en ny främre stötfångare. Vi gissar att grillen kommer att få en sexkantig form som är både lägre och bredare än tidigare. För tillfället syns bakre förändringar endast på stötfångaren. Interiören får en mindre uppgradering vad gäller infotainmentsystemet. Motorn kommer att ses över för att möjliggöra ett lägre koldioxidutsläpp. Audi Q2 planeras släppas 2021.


35. BMW M4 Coupe

Foto: CARPIX

För första gången har vi nu fått syn på den kommande BMW M4 Coupe. I denna coupe kommer kraften, precis som i X3 M och X4 M, från en motor modell S58, det vill säga en 3 liter dubbel turbomotor med sex cylindrar. Det ger bilen 480 hästkrafter som standard med ett tillval på totalt 510 hästkrafter. M4 coupe lär, precis som M3, ge oss både fyrhjulsdrift och bakhjulsdrift att välja på.


36. BMW 6 GT

Foto: CARPIX

Den nya något större grillen och de nättare strålkastarna syns allt bättre nu när kamoufleringen börjar försvinna från BMW 6 GT. Den bakre stötfångaren är också något mindre. Interiören och motorn kommer att uppdateras i linje med BMW 5-serien, det vill säga med en större skärm för satelitnavigatior och infotainment.


37. Mercedes EQS

Foto: CARPIX

Härligt snöiga visar Mercedes nya elektriska flaggskepp, EQS under en testrunda på vinterväglag. Med över ett år kvar till lansering ser vi fortfarande en hel del kamouflage på bilen. Vad vi vet är att den kommer ha fem ramlösa dörrar för att det ska bli enklare att lasta in skrymmande bagage. EQS kommer att ha så kallad MEA-plattform och dubbla elmotorer, en främre och en bakre - vilket innebär fyrhjulsdrift. Det är ännu oklart om fyrhjulsstyrningen kommer vara standard eller tillval. Varierande hastighetsnivåer är också att vänta.


38. Wiesmann MF6

Foto: CARPIX

Vi har fått syn på en lastbil lastad med nya Wiesmann MF6! Dessvärre väl kamouflerad, men detta är vad vi vet: Tyska sportbilsfabrikören Wiesmann använder BMW-motorer. Den här modellen kommer att släppas med en 4.4 liter V8-motor och automatisk växellåda med åtta hastigheter. Detta ska ta bilen från 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Toppfart lär ligga på 320 km/h. MF6 lär även ha en ny lättare plattform med integrerad tubulär säkerhetscell och 50-50 viktbalans.


39. BMW 2 Active Tourer

Foto: CARPIX

Nya bilder visar nästa generations BMW 2 Series Active Tourer. Då den större Gran Tourer väntas försvinna vid nästa generationsbyte, tror vi oss i stället se något av en korsning mellan de två i Active Tourer. Modellen väntas komma med mer utrymme både för passagerare och bagage. Den nya Active Tourer kommer att erbjudas med bensindrift, dieseldrift och laddhybrid. Arbetsnamnet på modellen är U08, och den baseras på senaste UKL-plattformen. Detta är förvisso en tidig prototyp men våra spioner har skymtat två böjda skärmar. Vi får anta att den senaste teknologin för säkerhet och infotainment kommer att inkluderas. Växelspaken är ny, precis som i iNext. BMW 2 Active Tourer lanseras 2021.


40. Bentley Bentayga

Foto: CARPIX

Den främre stötfångarens design blir tydligare nu när allt mer kamouflering plockats bort från den kommande Bentley Bentayga. Det vi fångat på bild så här häng långt hintar även om att de bakre strålkastarna kommer vara nättare. Vi förväntar oss att också se en ny grill, nya strålkastare och en uppgraderad främre stötfångare på den här modellen – precis som på den nyligen lanserade Flying Spur. Invärtes blir det säkert några mindre förändringar i design, plus såklart den senaste teknologin för säkerhet och infotainment.


41. Porsche 911 / 992 Targa

Foto: CARPIX

Vi såg Porsche 911 / 992 Targa ute på vintervägarna i norra Sverige. Från vad vi har hört kommer 992 Targa att finnas med Porsches "Heritage Design Package", precis som i fallet med 991 Speedster. Det innebär förgyllda detaljer, specialfärg och specialinteriör, samt vitfärgad front. 911 / 992 Targa förväntas debutera på bilmässan i Geneve mars 2020.


42. Audi A3 Sedan

Foto: CARPIX

Vi såg den redan i somras i soliga södra Europa, och troligtvis testades den i hemlighet på vinterväglag redan förra vintern. Men nu är Audi A3 Sedan ute och åker på de offentliga vintervägarna i norra Sverige, vilket är trevligt att se. Dessvärre är den mycket väl kamouflerad. Vi tippar på att den har en fyrcylindrig motor med upp till 320 hästkrafter.


43. Subaru BRZ

Den främre stötfångaren har ett större centralt luftintag med vertikala öppningar. De främre fenderventilerna bakom hjulen, är också nya, liksom strålkastargrafiken. Kamouflagen över och mellan de bakre strålkastarna samt ovanför bakluckan, hintar om att någonting nytt är på gång i designväg också där. Detta kan vara prototypen inför ett ansiktslyft lik väl som en specialedition av Subaru BRZ, det är för tidigt att säga vilket.


44. Volkswagen ID.4

Foto: CARPIX

Volkswagens kommande el-suv ID.4 har fångats på spionbild – i Sverige! Bilen är listigt kamouflerad till en Opel, men oss lurar de inte. Sidobackspeglarna som är desamma som på ID.3 samt Volkswagens eget emblem under bakrutan avslöjar vad det handlar om. Vi räknar med at bilen är kring 460 centimeter lång med en hjulbas som ger plats för en generös interiör. Ryktet säger att ID.4 kommer med fyrhjulsdrift från två eldrivna motorer på totalt 302 hk. Ett fulladdat batteri ska hålla för 50 mils körning. I början på 2021 kommer ID.4 att levereras till privatägare.


45. BMW X2 laddhybrid

Foto: CARPIX

Vi har n en g ng f tt syn p BMW X2 i laddhybrid. D X2 delar samma tekniska plattform som X1 kan vi f rv nta oss en kombination av en trecylindrig motor med 125 h stkrafter i framaxeln, och en eldrift med 95 h stkrafter i bakaxeln. N r b da motorerna jobbar ihop resulterar det i fyrhjulsdrift med 220 h stkrafter. Det enda som r kamouflerat p dessa nya bilder r klisterm rkena ver dimljusen.De har tidigare varit runda men kommer att ers ttas med LED- remsor.


46. BMW 5-Serien M-Sport

Foto: CARPIX

Nya bilder visar BMW:s uppdaterade 5-serie med betydligt mindre kamouflering n tidigare. Vi ser nu att de typiska BMW-njurarna inte kommer att v xa n mnv rt p M-sportmodellen. Den fr mre st tf ngaren har f tt en ny design vilket vi ser tydligt nu n r kamoufleringen r borta. De fr mre str lkastarna r i vanlig ordning n ttare n tidigare medan de bakre har f tt ett nytt utseende, liksom den bakre st tf ngaren. Vad g ller interi ren har inte mycket f r ndrats f rutom att satellitnavigatorn och sk rmen f r infotainment r st rre.


47. Volvo S90

På denna uppdaterade Volvo S90 skymtar vi en ny grill i samma stil som Volvo V60 Cross Country och V90 Cross Country. Även om de bakre strålkastarna är kamouflerade så tycker vi oss se att de har fått en ny djup 3D-design som skiljer sig från den tidigare. Vi kan visserligen inte se det på bilden men gissar oss till att S90 kommer ha samma hybridteknologi som XC90. Ansiktslyftet väntas lanseras under 2020.


48. BMW i7 / eldriven 7-serie

Foto: CARPIX

Vi fick syn på BMW 7-serie på ett flak tillsammans med andra modeller. BMW väntas inte lansera 7-serien förrän sommaren 2022. Det är alltså gott om tid kvar för dem att jobba på bilkroppen. För än så länge är detaljer som främre och bakre strålkastare kamouflerade . Rykten säger att det kommer släppas tre versioner av BMW 7, och två av BMW i7.


49. Alpina XB7 / XD7

Foto: CARPIX

Ny främre stötfångare med djupare spoilerläpp och större luftintag, skymtas nu. Integrerade quadpipor i en någon omdesignad bakre stötfångare likaså. Interiören är ännu mer luxuös än tidigare. Vi förväntar oss två modeller av Alpina X7, en bensindriven för den amerikanska marknaden och en dieseldriven för den europeiska. Bensinversionen lär ha kring 600 hästkrafter medan dieselversionen väntas ha något färre, cirka 450. Lanseringen väntas ske snart med leverans under 2020.


50. Opel Insignia och Insignia GSi

Foto: CARPIX

För första gången ser vi nu de nya strålkastarna med en DRL LED-rand nedtill. Ny grill och omdesignad främre stötfångare, syns också. Vi gissar att vi också kommer få se ett uppdaterat infotainmentsystem när modellen släpps. Vi förväntar oss även nya motorer, kanske med ett tillval av hybrid.


51. BMW M3

Foto: CARPIX

För första gången kan vi nu se att de främre strålkastarna har en annorlunda form än på den vanliga 3-serien. Vi är ganska säkra på att M3 kommer få en stor grill. På bilden som vår bilspion tog syns de breda fälgarna tillsammans med bilens typiska M-speglar.


52. Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid ”RS” coupe

Med stor sannolikhet sitter en motor med 800 extra hästkrafter i denna nya heta Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid "RS" coupe. För om du tittar närmre på mitten av den bakre stötfångaren, ser du två rundade avgasrör som inte varit där på tidigare modeller. De kvadratiska avgasrören däremot är fejk, tillverkaren försöker bara förvirra oss!


53. BMW 4-serien coupe

Foto: CARPIX

Grillen är fortfarande kamouflerad och bilen tycks ha kvar de stora främre "njurarna". Interiören är däremot inte dold utan visar till exempel upp samma backspegel som i föregångaren, serie 3. Baksätena ser i alla fall något annorlunda ut, vilket är trevligt.


54. Porsche Panamera

Foto: CARPIX

Nya bilder visar den uppdaterade Porsche Panamera. Bilen kommer att få en omdesignad främre stötfångare som ser ut att kunna liknas vid stilen på den tidigare 992-modellen. Porsche har fortfarande kamouflerat de delar som de vill hålla hemliga, men vi ser tydligt de nya omdesignade bakre strålkastarna. Bilens interiör ser ut att vara oförändrad förutom ratten som fått ett ansiktslyft. För att hålla nere koldioxidutsläppen kommer Porsche att introducera ett partikelfilter, samt uppdatera motorn. Vi skulle gissa att även mjukvaran har uppdaterats.


55. BMW iNext / iX5

Foto: CARPIX

Vi har än en gång fått syn på BMW:s nya flaggskepp till elbil, iNext/iX5. Som vi har kunnat berätta tidigare är modellen iNext/iX5 något längre och har mer rum mellan fram- och bakhjul. Fönsterlinjen är annorlunda, och hela fronten har uppdaterats med till exempel en ny huv och strålkastare. Den här gången fick vi även en detaljerad bild av bilens insida med den nya böjda instrumentbrädan. Växelspaken har blivit nättare och ratten har en ny form. Också dörrhandtagen är mindre än tidigare. Vi vet inte säkert ännu men troligtvis kommer iNext/iX5 att levereras med en varierande mängd hästkrafter.


56. Hyundai i20

Foto: CARPIX

Nästa generation Hyundai i20 är ute på en testkörning. Den här gången ser vi tydligare instrumentbrädan och de digitala siffrorna på denna. Det ser även ut som om de främre strålkastarna kommer sitta på sidorna. Bilens DRL, daytime running lamp, ser ut att vara integrerade i de främre strålkastarna. Hyundai i20 väntas lanseras under 2020.


57. Porsche Taycan Sport Turismo

Foto: CARPIX

Vi har ännu en gång fått syn på Porsche Taycan Sport Turismo. Den är en större version av Taycan med ännu mer bagageutrymme och ett högre innertak för passagerarna i baksätet. Men stor sannolikhet kommer Tycan att ha samma tre variationer av kraft som Taycan original, Taycan 4S, Taycan Turbo och Taycan Turbo S, det vill säga hästkrafter som varierar från 530 till 761. Alla tre versioner har fyrhjulsdrift som standard. Det skulle inte förvåna oss om Porsche släpper även en Taycan med färre hästkrafter och tvåhjulsdrift så småningom.


58. Mercedes EQS

Foto: CARPIX

Den lyxiga EQS från Mercedes ska tävla med Porsche Taycan, Audis kommande E-tron GT och Tesla S. Vi har lyckats att ett år innan lansering fånga bilen på nära håll, även om den fortfarande är väl kamouflerad. Den nya bakluckan ska göra det lättare att lasta in skrymmande bagage. De ramlösa dörrarna gör bilen mer kupélik. EQS kommer att använda MEA-plattformen (Molular Electric Architecture), och kraften förväntas komma från två elmotorer – en i frontaxeln och en i bakaxeln, vilket ger EQS fyrhjulsdrift. Vi förväntar oss att EQS kommer levereras med varierande hästkrafter.


59. Ford Puma ST

Foto: CARPIX

När vi nu åter lyckats fånga Ford Pumas ST-modell på bild är den betydligt mindre kamouflerad än tidigare. På bilden ser vi att den undre stötdämparen har fått mer djup, hjul och bromsar är större och de svarta hjulbågarna ger plats för bredare fälgar. Även de dubbelpipiga avgasrören ser större ut, liksom takbågarna. Luftintaget i bilens för har också förstorats vilket ger hela fordonet ett sportigare utseende. Alla förstorade detaljer hintar om att detta är en kraftfullare version av Puma ST. Vi gissar på att motor och växellåda kommer att vara de samma som på Fiesta ST. Det innebär i så fall att den nya tyngre Puma ST kommer accelerera till 100 km/h på lite under 7 sekunder. Vi gissar också att Puma ST kommer styras via en växellåda med sex steg. Ford Puma ST förväntas släppas sent 2020.


60. Nissan 370Z

Foto: CARPIX

Nissans uppföljare till 370Z var ute på en testkörning på Ringen i Nürburg. Den ser i princip ut som 370Z, men vi ser att det är någonting nytt på gång i fören av denna tidiga prototyp. Extra öppningar i fören skvallrar om förändringar i de delar av motorn som kommer i kontakt med oljan, men det är än så länge bara spekulationer från vårt håll. Notera att denna tidiga prototyp inte visar några definitiva designdetaljer.


61. BMW 5-Serien Facelift

Foto: CARPIX

Plasten är borta och vi kan nu se fler detaljer av BMW 5-seriens ansiktslyft så som den nya främre stötfångaren. BMW:s typiska grillar är till synes oförändrade. De främre strålkastarna ser något nättare ut och de bakre har fått en ny design, liksom den bakre stötfångaren. Som vi har kunnat berätta tidigare är insidan så gott som orörd förutom större satellitnavigation och infotainmentskärm.


62. Audi RS3

Foto: CARPIX

Vi noterar bredare stänkskärmar och en illasittande främre stötfångare som sticker i ögonen vid testkörningen av nya Audi RS3. RS3 kommer få en uppdaterad version av sin 5-cylindriga turbomotor på 2,5 liter, som genererar 400 hästkrafter.
Modellen kommer lanseras under 2020 då vi förväntar oss något mindre kraft i motorn och ett partikelfilter för att hålla nere utsläppen. När A3-modellen släpps i mars 2020 kommer ni få ett bättre hum om RS3 utseende.


63. Genesis GV80

Foto: CARPIX

Nu är det nära – Genesis GV80 kommer snart premiärvisas och det här kan nog vara den sista spionbilden på bilen. Testad på Nürburgring och med en hel del ny info (från The Korean Car Blog): Tydligen kommer GV80 med tre drivlinor. En bensindriven (turbo) fyrcylindrig på 2,5 liter som ger 304 hästkrafter, en bensindriven V6:a på 3,5 liter som ger 380 hästar och en dieseldriven på 3 liter som erbjuder 278 hästkrafter. Debuten ska ske på LA Auto Show i november.


64. Mini Countryman Facelift

Foto: CARPIX

En uppdaterad version av Mini Countryman är på gång och här är ytterligare bevis på det. Det handlar visserligen inte om några större förändringar men i fronten sker det ändå en del, med ny kofångare och grill. det störrsta förändringarn är dock fortfarande under kamouflaget. Och inne i bilen kommer till exempel navigeringsskärmen bli större.65. BMW i4 EV

Foto: CARPIX

Det närmar sig allt mer för elektriska BMW i4. Här är en ny bild på bilen och den ser ännu mer ut som den är färdig för produktion. Inte bara har den korrekta strålkastare fram och bak, hela karossen känns klar. Och det här blir inte nån futuristisk design, i4 kommer se ut som en 4-serie Gran Coupe. Inte helt fel, eller hur? (Jämför gärna med utseendet på i3 och i8.) Ja, fronten kommer förstås se annorlunda ut eftersom i4 inte behöver luftintag som kyler motorn – och det blir en ny form av "elektriska" njurar i grillen. Bilen är också något högre än 4-serie Gran Coupe och lär konkurrera med Tesla Model 3 & S när det gäller räckvidd. BMW själva spår att i4 ska klara 60 mil på en laddning. Tidigare visningsdatum har varit 2021 men bli inte förvånade om den här modellen dyker upp tidigare.66. Porsche 911 / 992 Targa

Foto: CARPIX

Nästa generationen av Porsche 911 Targa (992) har fångats på bild på allmän väg, nästan helt utan kamouflage. Men det är inte så konstigt, det finns inte så mycket att dölja efter att de båda andra (nya) modellerna av 992 är officiella och taket på Targa verkar se ut som det på 991 Targa... Troligen väntar en officiell visning runt hörnet.


67. Cupra Ateca Facelift

Foto: CARPIX

Cupra Ateca har testats på Nürburgring. Vi har tidigare fångat den svagare Seat Ateca på bild, men det här är första gången Cupra-versionen dykt upp framför spionfotografens kamera. Eftersom det mest är fronten som täcks av kamouflage så borde bilens bakre delar inte ändras så mycket jämfört med föregångaren. Men längst fram lär det ändras en hel del: ny kofångare, nya luftintag och en ny grill. Troligtvis även nya strålkastare, även om det inte syns på den här prototypen. Premiären lär ske under 2020, som en 2021-modell.


68. Porsche 911 / 992 GTS Convertible

Foto: CARPIX

Vi har tidigare visat er Porsche 992 GTS Coupe och nu kommer cab-versionen, Porsche 992 GTS Convertible. Här sedd helt utan kamouflage, med sin uppdaterade kofångare fram och de svarta detaljerna. Där bak verkar det ha tillkommit en del vita/klara lyktor, i stället för de tidigare röda. När det gäller kraft kommer den troligtvis att öka, det pratas om 470-475 hästkrafter (att jämföra med tidigare 450). Eftersom bilen nu visas så tydligt är premiären nära, säkert bara några månader bort.69. Mercedes AMG Black Series

Foto: CARPIX

En rätt speciell syn när Mercedes kör AMG Black series Nürburgring, full av testutrustning på bilen. Det är alltså inte nya delar som kommer till den färdiga bilen, men det kan ju vara roligt att få en känsla för hur dessa bilar ibland ser ut när de testas av tillverkarna.


70. BMW M5 CS

Foto: CARPIX

Här är första bilden av den produktionsfärdiga BMW M5 CS. Tidigare har vi visat det vi trodde var samma modell, då ute på Nürburgring, men nu syns den tydligare. (Bilen har till och med CS-loggan fastmonterad.) Bilden togs när bilen levererades till BMW-anläggningen i Tyskland och personalen gjorde vad de kunde för att dölja CS med en M5-prototyp (som bara var lite uppdaterad). Det är lite överraskande att den här nya M5 CS verkar baseras på den nuvarande versionen av M5, och inte den nya som snart kommer. Borde innebär att den nya versionen ändå är nåt år borta. Men, den här bilen är hur som helst snygg med sina gyllene hjul tillsammans med den matta färgen.71. Skoda EV SUV

Foto: CARPIX

Nu satsar även Skoda på elbilar. Här är den första spionbilden på modellen som kommer använda Volkswagens MEB-plattform. Så med andra ord kommer detta vara en Skodafierad ID.4. Den kommer att premiärvisas under 2020 även om den redan förvisats som koncept Vision iV. Viktigt att komma ihåg: Bilen på bilden är en "mule", där den nya tekniken arbetats in under en förlängd VW Tiguan.


72. Hyundai i30 N Fastback facelift

Foto: CARPIX

Vi visste att Hyundai ska uppdatera i30-serien och det inkluderar även i30N och, som ni kan se, i30N Fastback. På sina tester vid Nürburgring har modellen haft ordentligt med kamouflage men det har ändå varit synligt att N-modellen kommer få nya strålkastare, ny grill och en omdesignad kofångare - precis som de enklare modellerna i serien. Även bak på bilen och i interiören kommer saker att förändras.


73. Lexus LC Convertible

Foto: CARPIX

Här avslöjar vi Lexus LC convertible - under en officiell bildtagning. Lexus tror att ungefär hälften av deras LC-köpare kommer välja cab-modellen – även om det definitivt kommer märkas i plånboken. Eller så är det just det det inte gör, för just de här köparna. Bilen kommer i varje fall kosta en hel del.


74. Genesis GV70

Foto: CARPIX

Första bilderna på Genesis GV70! Denna något mindre suv (mindre än GV80, det vill säga) ska enligt uppgift konkurrera med Audi Q5, BMW X3 och Mercedes GLC. Debuten för GV70 väntas bli någon gång under 2021.


75. Tesla Model S

Foto: CARPIX

Fajten mellan Tesla och Porsche fortsätter! Ja, i varje fall när det gäller att sätta rekordtider på Nürburgring. Tesla dök nu upp med en lite mer kraftfull variant av Model S. De synliga skillnaderna mot tidigare är att den här bilen har en massiv diffusor samt luftuttag vid främre sidorna.76. Aston Martin Vantage Roadster

Foto: CARPIX

Våren 2020 ska Aston Martin visa upp sin Vantage Roadster på riktigt och tillverkaren har tidigare skickat ut egna "spionbilder" på sin kommande modell. Nu har vi tagit några egna när bilen testades på  och runt Nürburgring.


77. Subaru BRZ

Foto: CARPIX

Oj, vilken mystisk Subaru BRZ som spionfotografen fångat på Nürburgring! Det är ju känt att Toyota och Subaru börjat jobba på nästa generation BRZ/GT86 och därför gör denna bild att intresset borde öka ytterligare. Fronten på den här BRZ:n är kamouflerad och verkar dölja en helt ny kofångare samt luftintag bakom framhjulen. Även strålkastarna ser annorlunda ut jämfört med föregångaren. Verkar också bli en del förändringar bak på bilen. Så vad testar egentligen Subaru? Ännu en facelift av den gamla modellen eller en specialedition? Vi får vänta och se.


78. Porsche 911 / 992 Turbo Convertible

Foto: CARPIX

Här är en ny bild på 911/992 Turbo cab, som synes utan det mesta av kamouflaget. Ja, det är väl mest bara lite tejp kvar för att dölja nån logga här och där. Precis som modellens coupe-syskon kommer den här cabrioleten både som Turbo och Turbo S, och den ska finnas hos handlarna 2020.


79. Hyundai Tucson

Foto: CARPIX

Nu dyker nya Hyundai Tuscon upp framför kameran igen, men betydligt mindre kamouflerad än tidigare. Som synes lite mindre av en coupe än tidigare. Enligt designchefen Sangyup Lee kommer den nya designen "freak you out". Döm själva, men fronten är i varje fall ny med en mix av Santa Fe & Venue. Baserad på denna kommande Tuscon (debut 2020) ska det sedan byggas en pickup, enligt uppgifter under namnet Santa Cruz.80. BMW M235i Gran Coupe

Foto: CARPIX

Det finns kanske inte några hemligheter längre kring kommande BMW M235i Gran Coupe men här är den igen ute i verkliga livet. Som vi skrivit tidigare har den här 2-serie Gran Coupe också en framhjulsdrift, med möjlighet att välja fyrhjulsdrift. Motorerna är detsamma som nya 1-serie.


81. BMW M4 Convertible

Foto: CARPIX

Kommande versionen av BMW M4, i cabversion, har återigen dykt upp framför spionfotografen. Det betyder antagligen att coupemodellen när som helst också smyger ut på vanliga vägar. Den här prototypen av M4 cabriolet hittade vi på BMW:s M-testcenter vid Nürburgring.


82. Dacia Sandero

Foto: CARPIX

Den tredje generationen Dacia Sandero har startat testningar på vanliga vägar.
Den nuvarande generationen av Sandero offentliggjordes 2012 och stylades om 2016, så nu är det är definitivt dags för en ny generation.
Enligt rykten baseras den nya generationen på CMF-plattformen, samma som används till nya Renault Clio, men i en enklare version, för att förbättra bilens beteende och av säkerhetsskäl. Naturligtvis finns det ekonomiska anledningar att använda plattformen till fler modeller.
Det finns i nuläget ingen information om motorn, men vi förväntar oss att TCe 90 bensinmotorn och dCL 95 dieselmotorn finns kvar i den uppgraderade versionen. Kanske hittar även TCe 130 bensinmotorn från Duster in under huven på Sandero?
Med den här mängden av kamouflage är de svårt att förutse hur den nya Sandero kommer se ut, men vi tror att den har liknande inslag som från den nya Dacia Duster framtill. Vi får antagligen även se detaljer från Sandero Stepway i den nya generationen.
Börja titta efter den nya Dacia Sandero 2020.


83. Renault Megane RS Trophy R Facelift

Foto: CARPIX

Vi har tidigare upptäckt den uppdaterade Renault Megane och Renault Megane RS, men nu är det dags för några foton på Megane RS Trophy R facelift.
Precis som Megane RS-prototypen är den i princip utan kamouflage. Vi kan se en liten tejpbit på bakljusen där indikatorerna formas runt hörnen.
Hittar du fortfarande inte några förändringar? Nya framlyktor och ny grafik på bakljusen.
Förvänta dig infotainment -uppdateringar och mindre förändringar innantill, men inte några förändringar på motorn eller växellådan. Även Akrapovic -loggan synas baktill.


84. Bentley Bentayga Facelift

Foto: CARPIX

Vi har några nya och fräscha foton på den uppdaterade Bentley.
Bilen är rejält kamouflerad för en ansiktslyftning vilket indikerar att förändringarna kommer bli stora.
Förvänta dig ett utseende liknande den nyligen presenterade Flying Spurt med en ny grill, strålkastare och annorlunda utformad främre stötfångare. Vi kan se strålkastardesignen genom kamouflagen, men även den nya bakljusdesignen syns. Om bakljusgrafiken är en indikator ser det ut som att vi kommer få se några smalare bakljus på den uppdaterade modellen.
Interiören är täckt och även den kommer få en uppdatering, men just nu finns inte några foton på nyheterna. Men förvänta dig de senaste säkerhets- och infotainmentsystemen. Motoralternativen kommer antagligen vara de samma som finns i nya Flying Spur.


85. BMW 5 Series Facelift

Foto: CARPIX

Nya foton visar den uppdaterade BMW 5-serien
Den här gången har vi fått se en glimt av interiören som i princip inte visar upp några förändringar förutom en större navigator/infotainment-skärm. Det kommer antagligen även finnas ny mjukvara.
På utsidan kan vi se nya strålkastare fram, och även nya bakljus. Under kamouflage finns även en ny grill, en nydesignad främre stötfångare och något annorlunda design på stötfångaren bak.


86. Porsche 911 / 992 GT3 Touring

Foto: CARPIX

Porsche har testat nästa generation av 911 GT3 på vanliga vägar under nästan ett års tid och nu har vi också hittat den vingfria GT3 Touring.
GT3 introducerades för första gången 2017 med 991 GT3 och var direkt en succé, speciellt för dem som ville ha en manuellväxlad GT3, men som inte ville spendera de galna 911 R-priserna.
Vi förväntar oss en uppdaterad version av 4.0-liters raka sexcylindersmotorn från 991-2 GT3 till den nya 992 GT3 och den motorn kommer även finnas i GT3 Touring. Inget är officiellt om effekten, men vi gissar närmare 550 hästkrafter. Förvänta dig att GT3 Touring förblir manuellt växlad, precis som den nuvarande versionen.
Förvänta dig att Porsche 992 GT3 presenteras under 2020 och GT3 Touring några månader senare.


87. Volkswagen T7 Multivan

Foto: CARPIX

Vi har bilder på den nya generationen av VW:s multivan: T7.
T7 testades i Alperna och vi har de första glimtarna av den nya multivanen.
Man kan tydligt se att den nya T7 Multivan ser lite lägre och längre ut jämfört med T6.
Enligt rykten baseras T7 på MQB-plattformen vilket möjliggör användandet av 48V mildhybridteknologin och det är enklare att använda de senaste infotainmentsystemen. Nya Caddy och Sharan baseras också på MQB-plattformen och samma rykte säger att de även kommer tillhöra T7-familjen: T7 Life Caddy och T7 Family (Sharan) tillsammans med T7 Multican.
Nackdelen med MQB-plattformen sägs vara att den inte passar för kommersiellt bruk, så T6.1 kommer stanna på marknaden av den anledningen.
Nyheterna interiört är en bredare vindruta och den lilla växelindikatorn som redan har setts på några Skoda Octavia-prototyper.


88. Cupra Leon R ST

Samtidigt som Cupra Leon R ST lastades upp på en transport passade spionfotografen på att ta en bild. Den här R-versionen av "vanliga" Cupra Leon har annorlunda avgasrör och modellen kommer med både extra kraft och fyrhjulsdrift. 300 hästkrafter var det i förra R-modellen så det kan bli mer här. Dessutom verkar det som att det inte bara är design-utveckling som gäller, även lastkapacitet ändras/förbättras i och med denna kombi. Seat Leons halvkombi kommer i slutet av 2019 och ST-versionen under våren 2020. Cupra-modellerna blir antagligen inte officiella förrän i mitten/slutet av 2020.


89. Renault Talisman Sport Tourer Facelift

I mars visade vi upp nya sedanversionen av Renault Talisman och nu kommer bilder på kombin. Om vi ser bortom kamouflaget verkar det som om Talisman får en ny kofångare fram, nya strålkastare, ny grill, nya baklyktor och en omdesignad kofångare bak. Den här prototypen har även interiören övertäckt vilket tyder på att det lär ske en del förändringar där också.


90. BMW M5 Facelift

Foto: CARPIX

En uppgradering av 5-serien är ju på gång, över hela modellserien. Det har vi redan berättat och visat men här är bild på när prestandamodellen M5 testas. Ny grill, ny strålkastare, ny kofångare (rejält kamouflerad). Samma gäller den bakre delen av bilen: nya lyktor och ny design på kofångaren. Ännu finns ingen information om motoruppgraderingar men det vore inte konstigt om M5 kommer med fler hästkrafter samtidigt som CO2-utsläppen minskas. Det ryktas om en M5 CS innan det är dags för nästa generation M5, men det dröjer i så fall 2-3 år. Den här M5 (bilden) förväntas bli premiärvisad 2020 som en modell för 2021.


91. Mercedes E Class All Terrain Facelift

Foto: CARPIX

Det är på gång med en uppgradering av Mercedes E-klass, och då snackar vi alla modellerna i serien. Det innebär alltså även modellen All Terrain som du kan se på bilden här. Fronten har mer slimmade strålkastare och ny grill. Antagligen kommer främre delen av bilen påminna en hel del om Mercedes CLS. Även baklyktorna får ett nytt utseende även om det sker mindre förändringar i den delen av bilen. Interiören förblir densamma, förutom att ratten och och touchskärmen byts. Antagligen installeras även det nya MBUX infotainmentsystemet.


92. BMW M3

Foto: CARPIX

Som vi tidigare skrivit har BMW testat värstingversionen av 3-serien, M3. Och nu har modellen körts på Nürburgring där vi självklart fångat bilen på bild. Den här gången går det att se mer av grillen eftersom bilen är mindre kamouflerad – och troligtvis kommer grillen alltså få de stora "njurarna" som vi sett på BMW 4 Copue Concept.


93. Ford Baby Bronco

Foto: CARPIX

Även om namnet för tillfället är oklart, ryktas namnet Scout eller Adventure vara på tapeten. Det är bekräftat att modellen presenteras 2020.
Den här prototypen har mycket kamouflage vilket gör det svårt att se några linjer.
Motoralternativen kommer vara samma som för nya Ford Escape, allt från en 1,5-liters EcoBoost rak trea med 180 hästkrafter till en 2,0-liters fyrcylindrig motor med 250 hästkrafter. Bli inte förvånad om några hybridversioner presenteras.


94. Mercedes AMG GT R Black Series

Foto: CARPIX

Färska spionbilder visar att Black Series är ordentligt på gång.
GT R Black Series är redan bekräftad och förväntas blir det sista uppdateringen av den nuvarande AMG GT innan nästa generation anländer 2021.
Titta på motorhuven med stora luftut- och intag i mitten. Det ser ut som att motorn inte enbart producerar massor av kraft, utan även värme. Baktill dominerar den enorma vingen vilket för att downforce inte kommer vara ett problem för bilen.
Bilens kraft kommer från en nyutvecklad 4-liters dubbelturbo och vi tror att runt 700 hästkrater är en rimlig siffra för GT R Black Series när den lanseras 2020. Baktill ser vi även ett avgassystem med fyra avgaspipor som är instängda av den stora diffusorn.


95. Porsche 911/992 GTS

Foto: CARPIX

Porsche jobbar på hårt på att expandera sin 911/992 uppställning och vi har redan sett de flesta av dem, till exempel GT3 och turbo. Nu har vi hittat en ny medlem och Porsche brydde sig inte ens om att kamouflera den ordentligt: 911/992 GTS.
Det som är enkelt att notera är de centermonterade hjulen, GTS brukade vara den sista uppdateringen innan det var dags för en 911-generation att bytas ut till en ny, men framgången med GTS har gjort den till en vanlig version av 911-uppställningen.
Utan kamouflage kan man se den aningen annorlunda utformade främre stötfångaren och de svarta detaljerna. Baktill är den sportiga stötfångaren med lika sportiga avgasrör monterade. Vita/klara bakljus i stället för de vanliga röda.
Den senaste 911 GTS (991.2) levererade 450 hästkrafter från dess 3.0-liters dubbelturbo motor, så den här generationen av 992 GTS förväntas leverera runt 470-475 hästkrafter.
Förvänta dig en lansering någon gång de kommande månaderna.


96. Mercedes AMG GLA45

Foto: CARPIX

Vi har nya bilder på toppmodellen av nya Mercedes GLA när den är ute och testar.
GLA45 delar motor och växellåda med resten av de A-klass baserade modellerna, till exempel AMG A45 och AMG CLA45. Det betyder en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor med 382, respektive 416 hästkrafter i 45 och 45S. Fyrhjulsdrift blir standard.
Lägg till kraftigare hjul, större bromsar, sportigare hjulupphängning och du har en snabbt liten crossover.
Andra designändringar jämfört med den enklare och mindre kraftfulla versionen är grillen likt i Panamericana, större luftintag i den främre stötfångaren, bredare sidospår och de fyrpipiga avgasrören.


97. Seat Leon PHEV

Foto: CARPIX

Seat Leon följer i fotspåren av Seat Tarraco PHEV och släpps som hybridversion.
Vi har sett spionbilder på Seat Leon PHEV under en varm testsession i södra Europa dragandes på en släpvagn.
Vi har redan sett spionbilder på Golf GTE när den varit ute och testat flera gånger och förvänta dig att Seat Leon delar samma plug-in-teknologi som med Golf GTE.
Skoda Octavia lanseras säkert även den som hybridversion i framtiden.
Hybridversionen skulle innebära en 1,4-liters bensinmotor som levererar 150 hästkrafter, ihopkopplad med en 115 hästkrafter stark elmotor, vilket gör att systemet levererar 245 hästkrafter.
Räckvidden på el förväntas bli 50 kilometer.  


98. Mercedes EQB

Foto: CARPIX

Det är ingen hemlighet att Mercedes EQ familjen kommer växa utöver EQC och EQV som enbart finns tillgängliga just nu. Vi har sett Mercedes EQB tidigare och vi vet även att en EQS är på väg.
Vi har återigen foton på EQB och den här gången har den betydligt mindre kamouflage än tidigare och ger oss chansen att se skillnaderna jämfört med Mercdes GLB.
Grundkarossen är så klart GLB, men EBQ är elektrifierad så det finns inget behov för luftflöde genom grillen som är helt sluten. Det ser även ut som att strålkastarna är annorlunda jämfört med GLB. Det vore logiskt eftersom som man köper en elektrisk EQB borde man märka det. Dessutom får den även en annorlunda stötfångare.
Baktill ser man att området för registreringsskylten har flyttats till stötfångaren, kanske för att ge plats för en ljusramp som har setts på den större EQC. Och eftersom vi ser ett runt område för Mercedes-stjärnan verkar det logiskt.
Mercedes lovar en räckvidd på 50 mil när den debuterar 2020. Vi är inte säkra om EQB kommer behålla 7-säteskonfigurationen som på GLB på grund av att batterierna tar lite plats.


99. Jaguar XF Sportbrake Facelift

Foto: CARPIX

Vi kan även visa de första bilderna på ansiktslyftningen av Jaguar XF Sportbrake. Även den uppdaterade versionen av Jaguar F-Pace har visats, men det är mer troligt att XF kommer till bilhandlarna först. XF kommer få design och tekniska uppdateringar för att hänga med sina tyska konkurrenter, till exempel Audi A6, BMW 5-serien och Mercedes.
De synliga ändringarna är nya och skarpare strålkastare, ny stötfångare och ny form på grillen. Baktill kommer stötfångaren och bakljusen uppdateras. Förvänta dig även nya motorer.


100. Lamborghini Huracan EVO performance

Foto: CARPIX

Den här Huracan EVO kanske ser ut som en vanlig produktionsbil, men det finns något som får oss att titta en extra gång. Om man tittar på baksidan av bilen kommer du lägga till en konstig motorkåpa. Ingenting vi har sett på Huracan tidigare.
Det ser ut som kommer från Aventador och det kan indikera att vi tittar på en mula för Huracan EVO performance.
Framtill ser man att stötfångaren inte riktigt passar och är tejpad på bägge sidor. Färgen matchar heller inte och det kan vara så att den riktiga stötfångaren har ändrats till en vanlig EVO-stötfångare.
V10-motorn i nya EVO har samma kraftuttag som den nuvarande Performande (640 hästkrafter) betyder det antagligen att EVO Performance får en effekt på närmare 700 hästar. Tillsammans med mindre vikt gör ECO Performance till ett riktigt monster. Det är spekulationer från vår sida, men det är något konstigt som pågår, därför är vår bästa gissning en Huracan EVO Performance.


101. BMW 2 series Active Tourer

Foto: CARPIX

Nu kan vi visa de första bilderna på den nya generationen av BMW 2-serien Active Tourer.
Den nya Active Tourer debuterar 2021 och sägs ha mer plats för både passagerare och bagage. Den nya generationen som internt hos BMW kallas U08, kommer baseras på den senaste versionen av UKL-plattformen och kommer erbjudas som bensin-, diesel- och plug-in hybrid-versioner. Interiören kommer erbjuda den senaste infotainment- och säkerhetssystemen från BMW. Eftersom det är den första prototypen har den mycket kamouflage, men under ser man en sportigare front.


102. Mercedes AMG GT R Black Series

Foto: CARPIX

GT R Black Series är redan bekräftad och förväntas blir det sista uppdateringen av den nuvarande AMG GT innan nästa generation anländer 2021.
Titta på motorhuven med stora luftut- och intag i mitten. Det ser ut som att motorn inte enbart producerar massor av kraft, utan även värme. Baktill dominerar den enorma vingen vilket för att downforce inte kommer vara ett problem för bilen.
Bilens kraft kommer från en nyutvecklad 4-liters dubbelturbo och vi tror att runt 700 hästkrater är en rimlig siffra för GT R Black Series när den lanseras 2020. Baktill ser vi även ett avgassystem med fyra avgaspipor som är instängda av den stora diffusorn.


103. DS 8

Foto: CARPIX

PSA gruppens märke DS planerar att ge Audi A6 och BMW 5-serien en match med deras nya DS 8. Den kommer byggas på EMP2-plattformen som även Peugeot 508 baseras på. Med DS8 hoppas märket röra om i premium-marknaden när den lanseras 2020. Bilen kommer drivas av allt från bensin- och dieselmotorer till plug-in hybridversioner.
DS 8 lanseras först i Kina och anländer till Europa senare.


104. BMW 4 series Gran Coupe

Foto: CARPIX

Nu kan vi visa de första bilderna av en ytterligare modell av BMW 4-serie familjen. Efter cabrioletversionen och tvådörrars sedanmodellen är det dags för nya 4-series gran Coupe. Och tycker du att du har sett den tidigare är har du nästan rätt. Den ser nästan ut som BMW i4. Fyrdörrarsversionen av 4-serien delar karossen med i4 och byggs på samma produktionslina. Jämfört med i4 är huvudskillnaden är förutom att den så klart använder en förbränningsmotor, kommer vara fronten som delas med resten av 4-seriefamiljen. Som vi kan se är strålkastarna fram och bakljusen redan r produktionsversionerna av dem. i4 kommer dock ha en mer stängd front eftersom den inte behöver samma mängd kylning för motorn.


105. BMW M5 Facelift

Foto: CARPIX

BMW ansiktslyfter den nuvarande generationen av 5-serien. Vi har både sett sedan- och kombiversionen, men det här är de första bilderna på den ansiktslyfta M5.
På den här prototypen kan vi se nya strålkastare tillsammans med en ny grill och en ordentligt täckt stötfångare. Dessutom syns de nya bakljusen och den bakre stötfångaren som indikerar några designändringar. Vi har ännu ingen information om någon eventuell motor, men vi skulle inte bli överraskade om BMW hittar några ytterligare hästkrafter samtidigt som de sänker koldioxidutsläppen. Vi förväntar oss att uppdaterade M5 presenteras 2020 som årsmodell 2021.


106. Skoda Octavia Combi

Foto: CARPIX

Vi har nya bilder på Skoda Octavia Combi. Och precis som förra gången lyckades vi få en glimt av interiören, men den här gången lyckades de täcka över insidan bättre.
Vi lyckades ändå se nyheter som den nya ratten.
De nya bilderna visar även en mer produktionsklar bil under kamouflage jämfört med de äldre som hade en mer prototyplik bil.
Bland annat är ventilerna i mittkonsolen i krom precis som knapparna. 


107. BMW M8

Foto: CARPIX

Långt från strålkastarna och glamouren på Frankfurts bilsalong har vi hittat BMW M8 när den testas på Nürburgring.
Vad är så speciellt med en M8 som redan är presenterad? En vinge!
Vi noterar att den här M8 prototypen har en stor bakvinge som aldrig har setts på 8-serien och det får oss att undra. Ett nytt aerodynamiskt paket? En modell för klubbracing?
Vi vet för tillfället inte vad BMW har i kikaren med M8, men det får vi förhoppningsvis reda på i framtiden.


108. Jaguar F Pace facelift

Foto: CARPIX

Jaguar förbereder ett ansiktslyft på F Pace SUV till 2021 och nu kan vi visa de första bilderna.
Som vi kan se är den kraftigt kamouflerad på alla bildelar, förutom just på taket. Till och med avgasrören är täckta.
Vi kan förvänta oss en ny front med nya strålkastare, gill, samt en stötfångare med nya intag.
Interiören är även den täckt så vi har ingen aning vilka förändringar som finns där för tillfället.
Samma gäller för motorn där vi förväntar oss uppdateringar, kanske till och med en ny motor.


109. Tesla Model S

Foto: CARPIX

Vi har upptäckt Tesla Model S på Nürburgring. De befinner sig på banan för att ställa in den inför ett kommande rekordförsök. Fotona visar att rekordförsöket inte är långt borta. Vi kan se bredare skärmar, aggressivare hjul och däck och en spoiler på bakpartiet. Från vad vi har hört är det specialanpassade Michelindäck som används för att få extra grepp och vi har även sett en skyddsbur inuti bilen.
Den lägre grillöppningen har även den blivit breddad, och har även kolfiberbromsar. 


110. Porsche Cayman 718 GT4 RS

Foto: CARPIX

Det har länge ryktats om den, nu kan vi visa de första bilderna på Porsche Cayman GT4 RS.
Kolla på intagen till bromskylningen på vid fronten och titta på baksidofönstren med intag för ännu mer kylning för motorn.
Bakvingen är inte den produktionsklara versionen.
Porsche är påväg att skapa ett monster som är klar för racing när du är det.
Såklart kommer den nyutvecklade 4-liters raka sexan leverera fler hästkrafter än den vanliga GT4, men hur många fler?
Vi gissar även på att Porsche har minskat vikten jämfört med GT4.
Porsche erbjuder sin dubbelkopplingslåda till både Spyder och GT4 från och med i mitten av 2020 och 911 GT3 RS finns enbart med dubbelkopplingslådan. Därför misstänker vi att så även blir fallet med GT4.
Förvänta er att modellen presenteras officiellt sommaren eller hästen 2020 som en 2021 årsmodell.


111. Volkswagen Golf GTE

Foto: CARPIX

Här är nya bilder på Volkswagen GTE i princip helt utan kamouflage.

Volkswagen är redan ute och testar med Golf GTE generation 8 som laddhybrid. 
Som vi berättade om förra veckan kommer förändringarna jämfört med förra versionen vara laddutaget på vänster framskärm och en något förändrad grill. Nya GTE kommer börjar säljas tidigt 2020.
Utöver GTE-modellen som laddhybrid, kommer Mk8 Golf erbjuda omfattade elektrifiering, med många av motorerna som får mildhybrid-teknologi. Det är ett 48-V elektriska systemet som tillåter motorn att stängas av vid vilken hastighet som helst, därmed sparas bränsle och reducerar bilens CO2-utsläpp.


112. McLaren 750LT

Foto: CARPIX

Det ryktas att McLaren arbetar på en Long Tail-version av sin 720S inför en lansering tidigt 2020. Och det här ser ut att vara den bilen som troligen får namnet 750 LT. Testbilen ser ut som en mattsvart 720S med lite extra designdetaljer, en större frontspoiler och en större så kallad Gurney flap bak. Det som saknas är den större bakvagnen men vi gissar att den här testbilen ger ingenjörerna tillräckligt med information utan att de behöver släppa fram för mycket av den slutliga designen.


113. Audi Q5

Foto: CARPIX

Audi har redan ett brett suvprogram och det är en diger uppgift att uppdatera sina modeller. Här populära Q5 som vi visat tidigare men där vi nu kan komplettera med bilder från interiören. Q5 kommer att få en lite aggressivare look i fronten med nya lyktor, ny grill, större luftintag och ny stötfångare. Bak blir det nya lyktor och nya stötfångare. På insidan kommer nyheterna att spegla det vi redan sett på nya A4 med en större bildskärm och en ny växelspak. Därmed försvinner snurrknappen och styrplattan i mittkonsollen.


114. BMW 4-serie

Foto: CARPIX

Här är ännu en ny medlem i BMW-4-seriefamiljen: 4-serie Gran Coupe. Och ni kanske tycker att ni känner igen den här från tidigare bilder i den här listan. Och det är i så fall BMW:s nya elbil i4 som är mer eller mindre identisk. Plattformen delas med just i4 och de två modellerna ska byggas på samma produktionslina. Plattformen heter CLAR och ska klara alla typer av drivlinor. En stor skillnad jämfört med i4 är framvagnen där 4-serie Gran Coupe delar design med sina syskonmodeller med förbränningsmotor. Troligen får vi se en laddhybridversion av Gran Coupe och det ryktas att vi får se en M4 Gran Coupe.


115. Hyundai i30

Foto: CARPIX

Det var inte så länge sedan Hyundai presenterade sin nya i30. Men det är ändå dags för en ansiktslyftning. Vi har sett bilder på bilen tidigare men den här gången kan vi avslöja ytterligare detaljer i framför allt fronten. Grillen är tydligare och det blir en ny design på lyktorna. Även luftintagen får en ny design. Bak blir den minde förändringar på lyktor och stötfångare. Interiören har uppdaterats sparsamt.


116. Renault Megane RS

Foto: CARPIX

Vissa ansiktslyftningar är svårare att identifiera än andra. Förändringarna som är på gång på Renault Megane RS är inte helt lätt att upptäcka. Det enda vi kan lista oss till är att det faktiskt blir ny design på lyktorna både fram och bak. Vi kan räkna med små förändringar på interiördesignen men det blir inga förändringar vad gäller motorer och växellådor.


117. Volkswagen Golf GTE

Foto: CARPIX

Volkswagen står på tröskeln till sin stora lansering av nästa generation av storsäljaren Golf. Och här är den modellen som kanske kommer att sälja allra bäst i Sverige, GTE, laddhybriden. Förändringarna jämfört med vanliga Golf är plats för ladduttaget på vänster framskärm och troligen en något förändrad grill. Förutom en laddhybrid kommer Golf också med mildhybridteknik, alltså en 48 Voltshybrid. Troligen används samma förbränningsmotor som i storasyskonet Passat GTE, alltså en 1,4-litersbensinare på 156 hästkrafter som arbetar tillsammans med en elmotor på 115 hästkrafter. Den kombinerade effekten blir 218 hästkrafter.


118. Skoda Octavia RS

Foto: CARPIX

Nya Skoda Octavia är en flitigt fotograferad bil ute på testvägarna men här ser vi värstingversionen RS för allra första gången. Det blir en djupare främre stötfångare med större luftintag samt röda bromsok. RS är också något lägre än vanliga Octavia och kromade och större avgasrör avslöjar att det verkligen är en RS. Dagens Octavia RS finns med en dieselmotor på 184 hästkrafter samt med en bensinmotor på 245 hästkrafter. Båda använder en sjustegad DSG-automatlåda. Dieselversionen har då fyrhjulsdrift. I nästa generation hoppas vi att även bensinaren blir fyrhjulsdriven. Räkna också med att RS trimmats till aningens högre effektuttag.


119. BMW X2 PHEV

Foto: CARPIX

Här avslöjas BMW X2 med laddlucka, allts som laddhybridversion. BMW erbjuder redan X1 som laddhybrid i Kina och BMW har bekräftat att även resten av världen ska få X-minstingen med laddmöjligheter. BMW har lovat 10 nya elektrifierade modeller senast 2020 så det är bara naturligt att även X2 får en hybriddrivlina. Nya X1 xDrive25e använder en uppdaterad drivlina från BMW 225xe Active Tourer där en trecylindrig bensinare driver framaxeln och elmotorn driver bakaxeln. X1 blir därmed fyrhjulsdriven bara när båda motorerna arbetar tillsammans – annars är den fram- eller bakhjulsdriven. Samma teknik förväntas användas i X2. Räckvidden på el bör bli cirka fem mil.


120. Bentley Flying Spur Speed

Foto: CARPIX

Nya Bentley Flying Spur ska få ett värstingsyskon – en Speed-version. Det betyder ny design på grillen och nya luftintag i frontspoilern. Speed har lägre markfrigång tack vare en sportigare fjädring och vi kan också se att de tuffa avgasrören blir fyrkantiga. Den här gången kommer Speed att förses med hybridteknik då vi kan se hur en laddlucka skymtar under kamoufleringen på högerskärmen. Återstår att lista ut kraftuttaget. Troligen används samma kraftkälla som Porsche Panamera Turbo S E-hybrid vilket skulle betyda cirka 680 hästkrafter. Det blir debut i bilhallarna under 2020.


121. Volkswagen T7

Foto: CARPIX

Volkswagen har redan visat sina ansiktslyfta T6 men vi vet också att Volkswagen arbetar med en större variant, T7. Som vi kan se görs fronten om rejält jämfört med T6 och det får att designen ska lura ögat att tro att det här är lite mer utav en personbil. Ryktet säger att nya T7 byggs på MQB-plattformen vilket gör det möjligt att presentera en 48 V-mildhybrid. Detsamma gäller för övrigt nästa generation av Caddy och Sharan. Nackdelen med MQB-plattformen påstås vara att den inte passar för transportbilar varför T6.1 kommer att leva vidare för de applikationerna.


122. Hyundai Tucson

Foto: CARPIX

Förra veckan visade vi de allra första bilderna på nya suven Hyundai Tucson. Nu har en del av kamoufleringen försvunnit, speciellt i fronten. Det förstärker det vi berättade redan förra veckan: att nya Tucson får en lite tuffare design. I Sverige har Tucson precis fått en mildhybriddrivlina men nästa generation väntar som ni ser runt hörnet.


123. Volvo V90

Foto: CARPIX

Volvo har en lugn period bakom sig med få modellnyheter. Men det dröjer inte nu förrän det är dags att uppdatera flera av modellerna i 90-serien. XC90 har redan fått mindre designförändringar och här ser vi att populära V90 ska ansiktslyftas. Men precis som vanligt när det gäller Volvo blir det relativt små förändringar på den redan tre år gamla bilen. Lyktorna får ny design att döma av kamoufleringen på testbilen. Underskalet får V90 och S90 samma uppdateringar som XC90 vilket bland annat betyder hybriddrivlina. Nya V90 och S90 väntas få samma operativsystem som presenterats i Polestar 1. Räkna med en ny V90 till sommaren.


124. Kia XCeed PHEV

Foto: CARPIX

Kia har stora säljframgångar i Sverige med sina laddhybrider. Och varför då inte ösa på med fler versioner. Här ser vi helt nyligen presenterade XCeed med möjlighet att ladda ett batteri. XCeed börjar säljas i höst och Kia har tidigare avslöjat att Ceed-familjen får samma laddhybriddrivlina som Niro PHEV. Det är kombiversionen av Ceed som blir först ut som laddhybrid, sen kommer den här. XCeed. Bensinmotorn på 1,6 liter arbetar tillsammans med en elmotor på 59 kW. Batterier är på 8,4 kWh och kanske når XCeed ner till samma låga förbrukningssiffror som Niro.


125. Porsche 911 992 Turbo

Foto: CARPIX

Porsche laddar för lanseringen av sin nya elbil Taycan. Men det här är också en ytterst viktig modell för Porsche: nya 911 992 Turbo. Det här toppversionen i hela 911-familjen med ett kraftuttag på drygt 700 hästkrafter. Det blir debut för 911 Turbo under nästa år.


126. Aston Martin DBX

Foto: CARPIX

Aston Martins nya stora suv DBX ser ut att vara produktionsklar. Aston Martin har skickat ut egna bilder på bilen men vi tycker ändå att det här tillför en aning, speciellt på bakpartiet. Aston Martin DBX använder sig av Mercedes fyraliters Bi-turbo V8:a men vi hoppas att DBX också får njuta av Aston Martins klassiska 5,2-liters V12:a. Aston Martin hoppas vara klara för debut före årsskiftet.


127. Ford Puma ST

Foto: CARPIX

Ford ska som bekant börja sälja en mindre suv redan i höst. Suven döps till Puma, ett modellnamn som Ford väcker till liv igen. Och självklart kommer Ford med en värstingvariant av Puma, en Puma ST. Här syns Ford Puma ST som produktionsfärdig bil. Vi kan se en djupare frontspoiler, större hjul och bromsar, svarta fälgar, dubbla avgasrör och en något större takspoiler. Allt kännetecken för en ST-modell. Motor och växellåda kommer att delas med Fiesta ST vilket betyder 200 hästkrafter från en trecylindrig 1,5-litersmotor. Puma ST ska vara klar för lansering under 2020.


128. Hyundai i10N

Foto: CARPIX

Hyundai fortsätter att satsa på prestandamodeller. Hos koreanerna betyder det ett N som tilläggsbokstav till modellnamnet. På bilden är det minstingen i10 som är ute och testar. Helt nytt för en i10 – och även de i10N vi spanat in tidigare – är de dubbla avgasrören. Grillen är sportigare med större luftintag. Hjulen är bredare och har ett rätt nav. Det har inte viskats något om hästkraftsantal med vi gissar på cirka 150 vilket skulle betyda en riktig kul liten busbil.


129. Hyundai Tucson

Foto: CARPIX

Här är nåsta generation av Hyundais mellanstora suv Tucson. Kodnamnet internt är NX4 och på bilden drar testbilen en stor trailer. Hyundai hoppas mycket på nya Tucson och det här ska rent teoretiskt bli märket storsäljare i Europa. Hyundai storsatsar också på design och vi gissar att utseendet blir något mellan nya Santa Fe och modellen Venue. Under huven får vi se en helt ny 2,5-litersmotor med en åttastegad automatlåda samt en 1,6-liters GDI och möjligen även en dieselvariant. Vi lär också få se den tvåliters hybridmotor vi sett debutera i Sonata och det blir både fram- och fyrhjulsdrivna modeller. Nya Tucson ska debutera 2020 inför modellår 2021.


130. Volkswagen ID Crozz

Foto: CARPIX

Volkswagen visade ID Crozz i somras i Almedalen, ja, eller konceptbilen alltså. Nu har VW kommit längre med sin lilla elsuv och också ändrat namnet till ID.4X. Bilen är ute på testvägar i södra Europa inför säljstart och lansering. ID.4X testades tillsammans med två stycken ID.3 – elbilen som ska visas i Frankfurt om ett par veckor och som ska börja säljas senare i år. ID.4X blir en fyrhjulsdriven elsuv med en längd på cirka 462-465 cm. Storleksmässigt blir det mellan Tiguan och Tiguan Allspace men med större innerutrymmen. ID.4X byggs på den nya bottenplattan MEB och får drygt 300 hästkrafter från två elmotorer och en förväntad räckvidd på 50 mil. Snabbladdning till 80 procent av batteriet ska klaras på 30 minuter i en 150 kW-laddare. Jämfört med det koncept som visats i Sverige har skjutdörrarna ersatts av mer konventionella dörrar.


131. Bentley Bentayga

Foto: CARPIX

Bentley Bentayga känns ny ute på vägarna men det var så tidigt som 2016 som modellen började säljas. Därmed är det dags för en ansiktslyftning. Och vi kan ana bakom maskeringen att det blir en rätt omfattande omgörning av den stora lyxiga suven. Ny grill, nya lampor, ny främre kofångare, nya baklyktor är mer eller mindre standard för alla uppdateringar men vi kommer också att få se en omfattande redesign av interiören. Drivlinan väntas spegla den i Bentley Fliyng Spur.


132. Audi RS Q8

Foto: CARPIX

Audi har visade sin nya RS6 Avant men det finns fortfarande modeller som saknar en RS-version. Som den här: Q8. Audi RS Q8 har testkörts på racerbanan Nürburgring och då helt utan kamouflering. Motorn plockas från nämnda RS6 Avant vilket betyder cirka 600 hästkrafter från en V8. Troligen förses RS Q8 också med Audis nya mildhybridsystem på 48 V för att sänka co2-utsläppen till rimliga nivåer. På utsidan ska snygga Q8 tuffas till en del för att matcha RS-emblemet.


133. BMW 4-serie coupé

Foto: CARPIX

För en månad fick vi se BMW:s nya 4-serie coupé för allra första gången. Då transporterades bilen på en lastbil. Men nu är den äntligen också i rörelse för egen maskin då BMW tagit 4-serie coupé både till racerbanan och ut på vanliga testvägar utanför München. Med de fyra hjulen på marken ser vi proportionerna på den snygga bilen ännu så mycket bättre. Och 4-serie coupé liknar väldigt mycket den 8-serie coupé som BMW redan lanserat. Vi kan se att BMW försett modellen med de rätta lyktorna både fram och bak. Coupe och cabriolet ska dela drivlinor och vi kommer förstås att få se en M4 coupé sidan vid sidan med M4 cabriolet. Kanske får vi också se BMW:s nya laddhybriddrivlina i 4-seriemodellerna.


134. Mercedes AMG GT R Black Series

Foto: CARPIX

Så sent som förra veckan fångade spionfotografen Mercedes nya värsting AMG GT R Black Series. Bilen på den här bilden har något annorlunda design, bland annat på motorhuv och bakvinge. Bakvingen är stor men framför är den här en så kallad dubbelvinge. Den här Black Series är också aningen mer aggressiv i fronten. Nu hoppas vi snart få se en helt omaskerad bil så att vi kan njuta av formerna.


135. Mercedes AMG GLA45

Foto: CARPIX

Mercedes fortsätter att låta modellprogrammet svälla. Minstingen i suvfamiljen heter GLA och vi har hittat en lite fräckare version av GLA, AMG GLA45. Modellen delar drivlina med resten av A-klassfamiljen, så som AMG A45 och AMG CLA45. Det betyder en fyrcylindrig tvålitersmotor med turbo på 382 hästkrafter i 45 och 416 hästkrafter i 45 S. Fyrhjulsdrift blir standard. Lägg sen till lite biffigare hjul, större bromsar och sportigare fjädring och vi har en het crossover. En synlig skillnad med lite enklare och billigare versioner är Panamericagrillen.


136. Mercedes AMG E53 Coupe

Foto: CARPIX

Mercedes ska uppdatera AMG E53 Coupe och modellen testas som bäst nära racerbanan Nürburgring. Uppdateringarna blir desamma som på övriga E-klassprogrammet och räkna inte med några överraskningar. Det blir smalare lyktor, ny grill och ny främre kofångare. Men framför allt kommer senaste versionen av Mercedes egna operativsystem MBUX plockas in i modellen. Mindre troligt är att den relativt nya motorn får någon ny uppdatering.


137. Audi Q3

Foto: CARPIX

Det här är en Audi Q3. Men vad gör den egentligen ute på testvägar i södra Europa? Modellen är precis lanserad och det är för tidigt för till och med en uppdatering. Men kanske avslöjar den lillaluckan på vänster framskärm anledningen till testet. Det kan alltså handla om en Audi Q3 laddhybrid, en helelektrisk Q3 eller kanske en blivande Q4 e-tron.


138. Porsche Panamera Turbo

Foto: CARPIX

En Porsche Panamera Turbo snurrade nyligen runt racerbanan Nürburgring. Men en närmare titt visar att den här är inte är en helt vanliga Panamera Turbo. Här finns något fräckare spoilers och vingar. Vi ser fler detaljer som visar att det här handlar om ett test av en bil som har design som trycker den fastare i asfalten. Varför? Dagens Panamera Turbo SE E-Hybrid har hela 680 hästkrafter och behöver den bilen verkligen något lite extra? Eller arbetar Porsche till och med på en riktig värsting-Panamera? Vi får se vidare i spionfotografens kamera för att få svar.


139. Alpina B3

Foto: CARPIX

BMW arbetar som bekant med att relansera varumärket Alpina, inte att förväxla då med Renaults satsning på sportbilsmärket Alpine. Nu har Alpinas version av BMW:s 3-serie, den ska heta B3, synts på testvägar i södra Europa. Sportsedanen avslöjas bland annat av bokstäverna OAL i registreringsnumret vilket tyder på att bilen härstammar från den region där Alpina håller till. Och förstås de fyrkantiga avgasrören. Även kofångare och framspoiler är annorlunda jämfört med en vanliga BMW 3-serie. B3 väntas komma både med bensin- och dieselmotorer där bensinaren uppges leverera 450 hästkrafter och dieselspisen 388. Vi kan ocks avslöja att Alpina B3 ska komma som kombi – ja, en version av M3 Touring helt enkelt.


140. Alpina XB7

Foto: CARPIX

Det var så tidigt som i oktober 2018 som vi för första gången såg Alpina XB7 och XD7 ute på testuppdrag på Nürburgring. Och nu är det dags att avslöja lite mer på de nya suvarna. Som väntat är bilarna målade i Alpinas typiska mörkblå färg och här finns flera av de designdetaljer som är typiska för Alpina-bilar, som främre spoilern, bakre stötfångare, de fyrkantiga avgasrören och Alpinas märke. På insidan ska det bli lite mer påkostat än hos en vanliga BMW. Alpinas X7-version ska komma både med bensin- och dieselmotor med effektsiffror på 600 hästkrafter, från V8-bensin, och 450 hästkrafter från den raka dieselsexan. Möjligen blir det världspremiär i Frankfurt i september.


141. BMW 6-serie GT

Foto: CARPIX

Det här är en personlig favorit – BMW:s snygga och sköna 6-serie GT. Modellen har inte många år på nacken men det är redan dags för en lätt uppdatering. Självklart har det att göra med att hela 5-serien ska fräschas till och då åker 6-serie GT med. Bland annat blir det en ny design på fronten med en större grill. Bakre stötfångaren ska också göras om. Motorerna får samma uppgradering som de som planeras för hela 5-serieprogrammet.


142. Genesis GV80

Foto: CARPIX

Genesis är Hyundais lyxbilsmärke men tyvärr så finns det ingen "riktig" import till Sverige utan vi får lita till privat- och handlarimport. Bilderna visar nya GV80 som påminner mycket om den konceptbil, GV80 Concept, som Genesis visade förra året. GV80 ska konkurrera med bilar som Audi Q7, BMW X5 och Mercedes GLE på framför allt marknaderna i Asien och Nordamerika. Designen hämtas från nya Genesis G80 som även den visas inom kort. Det blir bak- och fyrhjulsdrivna modeller och motorerna väntas bli en 3,8-liters V6:a, en 3,3-liters V6 med dubbelturbo samt en V8:a. Genesis planerar också för en mindre GV70 som ska konkurrera med Audi Q5, BMW X3 och Mercedes GLC.


143. BMW i4

Foto: CARPIX

BMW laddar för en hel serie med elbilar och bland annat den här röner ett stort intresse, BMW i4. Efter att bilen testats både på vintervägar i Sverige och runt BMW-fabriken i München så är den nu på varmare breddgrader. Att föraren kör med sidorutan nere tyder på att det testas hur mycket kraft ac-anläggningen suger ur batteriet. Vissa är besvikna på designen av nya i4 då BMW valt samma väg som Mercedes med sin EQC, det vill säga en försiktig förändring. i4 påminner väldigt mycket om en 4-serie Gran Coupe. i4 byggs på CLAR-plattformen som klarar alla former av drivlinor och ryktet säger att BMW planerar att bygga i4 på samma produktionslina som 4-serie Gran Coupe. På nya i4 ser vi BMW:s version av grillen – njurarna – på elbilarna. Markfrigången är något högre jämfört med 4-serie Gran Coupe vilket beror på batteripaketets placering. i4 ska konkurrera med Tesla Model 3 och även med Polestar 2. BMW planerar debut för i4 i Frankfurt på hösten 2021.


144. BMW 5-serie Touring

Foto: CAPRIX

BMW gasar med sina uppdateringar och bilderna avslöjar att det redan är dags att förnya 5-serien. Touringmodellen är på varmvädertest och då det här inte är en laddhybrid, som vi visade förra gången, betyder att uppdateringen kommer att gälla alla drivlinor, inte bara laddhybriden. Vi kan se att lyktorna kommer att påminna en del om de som visats på nya X5. Som väntat kommer de största förändringarna ske i fronten då BMW uppdaterar sin design på grillen genom hela modellprogrammet.


145. Chevrolet Blazer

Foto: CARPIX

Det här är en suv som var väldigt populär i Sverige en gång i tiden, Chevrolet Blaxer. Och kanske kan en längre Blazer, med efternamnet XL, ge märket ett genombrott. Blazer XL har tre stolsradet och överhängat bak är det som bidragit mest till att göra bilen längre. I Kina får Blazer en fyrcylindrig tvålitersmotor men på andra marknader finns även en 3,6-liters V6:a. Båda motorerna får niostegad automatlåda. Ryktet säger att Chevrolet tänker exportera sin XL till Sydamerika och Kina. Lite beroende på hur det går med handelskriget mellan USA och Kina kan det också bli tal om produktion i KIna. Att testbilen fotograferades i Tyskland kan tyda på att Chevrolet umgås med planerna på en lansering i Europa.


146. Mercedes AMG GTR Black Series

Foto: CARPIX

Det här är en suv som var väldigt populär i Sverige en gång i tiden, Chevrolet Blaxer. Och kanske kan en längre Blazer, med efternamnet XL, ge märket ett genombrott. Blazer XL har tre stolsradet och överhängat bak är det som bidragit mest till att göra bilen längre. I KIna får Blazer en fyrcylindrig tvålitersmotor men på andra marknader finns även en 3,6-liters V6:a. Båda motorerna får niostegad automatlåda. Ryktet säger att Chevrolet tänker exportera sin XL till Sydamerika och Kina. Lite beroende på hur det går med handelskriget mellan USA och Kina kan det också bli tal om produktion i KIna. Att testbilen fotograferades i Tyskland kan tyda på att Chevrolet umgås med planerna på en lansering i Europa.


147. Volkswagen ID. Crozz

Foto: CARPIX

Nästa modell i ID-serien har nu synts till ute på vägarna. Crozz är en fyrhjulsdriven el-suv som 2017 visades upp som koncept. Storleken på bilen kommer (462-465 centimeter) kommer ligga precis mellan Tiguan och Tiguan Allspace. Crozz är baserad på den nya och flexibla el-plattformen MEB och sägs ha 302 hästkrafter fördelat på två motorer. Bilen förväntas ha en körsträcka på 500 kilometer och enligt Volkswagen ska 80 procent kunna laddas på 30 minuter med en 150 kW-laddare.
I jämförelse med konceptbilen från 2017 kan vi se att produktversionen struntat i skjutdörrarna och satsat på traditionella dörrar i stället. Den har dessutom fått mer av en kombi-linje för att öppna upp mer utrymme för passagerare och bagage.


148. Hyundai i30 PHEV

Foto: CARPIX

Det koreanska bilföretaget jobbar på en uppdatering för populära i30 som har en liten överraskning. Den största förändringen rent visuellt är en ny grill som kikar fram bakom kamouflaget och nya, snygga led-strålkastare. Självklart kommer det uppdateringar på främre stötdämparen med nya luftintag och dimljus. Vi väntar oss också nya bakljus och möjligen en omdesignad bakre stötdämpare.
Men det som fångade vårt öga var en liten del av kamouflaget där Hyundai-loggan sitter. Vi är ganska säkra på att det är en kontakt för ett hybrid-system som gömmer sig därunder. Hyundai kommer med stor sannolikhet använda sig av samma system som de kommer använda för Kia Ceed Sportswagon som tidigare setts som prototyp under vintertester.


149. Porsche Panamera Sport Turismo

Foto: CARPIX

Senast vi såg den här modellen fick spionfotografen endast några bilder på en parkerad Panamera. Nu har den setts ute på gatorna och vi har lyckats upptäcka fler uppdateringar. Först och främst är den främre stötdämparen nu kamouflerad, och led-lysena är mest troligt oäkta. Så vi gissar att det finns nya strålkastare därunder. Vi skymtar även nya bakljus.
Vissa delar är fortfarande kamouflerade, delar som Porsche inte riktigt vill avslöja nu. Interiört kan vi vänta oss ett mindre facelift, som bland annat en ny ratt.
I stil med Porsches senaste uppdateringar kommer även Panamera få ett partikelfilter för att minska koldioxidutsläppet.


150. Alfa Romeo Stelvio

Foto: CARPIX

Efter att ha sett den i vintras för tester i kylan var det nu dags att ta ut Stelvio för tester i sommarvärmen. Den främre stötdämparen är täckt, men vi tror ändå att det bara rör sig om ganska så små uppdateringar. Nya led-strålkastare kan vi nog räkna med.
Interiört kunde vi däremot se en helt ny mittkonsol. Växelspaken har fått sällskap av en knapp för elektronisk parkeringsbroms och även de intilliggande armstöden har fått en ny design.
Dessutom ryktas det om att Alfa Romeo kommer addera en lätt hybrid-teknologi till uppdateringen när det är dags för debuten 2020.


151. Seat Ateca

Foto: CARPIX

I de österrikiska delarna av Alperna kunde vi spana in Atecas facelift. Det ser ut att bli en ganska så klassisk uppdatering med ny stötdämpare fram, ny grill och strålkastare. Då den här prototypen inte har särskilt mycket kamouflage kan vi ana att det är ett väldigt tidigt test. Fler uppdateringar, som bakre stötdämpare, interiör och motor kan vi nog fortfarande vänta oss. Debuterar 2020.


152. BMW iX5/iNEXT

Foto: CARPIX

För första gången får vi se BMW iX5/iNEXT i produktionsform. En helt ny bil som inte liknar något vi tidigare sett. Fönsterlinjen är annorlunda, hela fronten har uppdaterats med bland annat ny huv och strålkastare. De glimtar vi fick av interiören, som ännu inte är klar, visar åtminstone en ny ratt. Dessutom har BMW hintat om att iX5/iNEXT kommer få en stor, böjd display när bilen är klar för produktion.


153. Smart EQ forfour

Foto: CARPIX

I slutet av året kommer Smart EQ fortwo/forfour facelift. Med tanke på att Smart år 2020 kommer sluta sälja fordon med förbränningsmotorer, är faceliftet viktig för att göra de elektriska modellerna lockande nog att förbränningvarianterna inte saknas. De allra första fotona på Smart EQ forfour facelift visar dock inte på någon särskilt världsomvälvande förändring. Bilen kommer få en uppdaterad främre stötfångare och ny grill, även nya lysen både fram och bak. Vi anar också att bilen kommer få större och mer kraftfulla batterier för längre körtider.


154. Opel Insignia GSI Sports Tourer

Foto: CARPIX

Körandes ute på Nürburgring hittade vi uppdaterade GSI Sports Tourer. Precis som övriga i Insignia-familjen får GSI en ny grill och nya strålkastare. Även stötdämparna, både fram och bak, har uppdaterats. Än så länge finns det ingen information huruvida även motorn kommer uppdateras, men vi kan se att de stora, röda Brembo-bromsarna stannat kvar. Interiört väntar vi oss uppdateringar och ny infontainmentskärm.


155. Mini Countryman

Foto: CARPIX

Den sista Mini-modellen som stått utan de senaste uppdateringarna har nu setts av vår spionfotograf. Mini Countryman facelift innebär en del nytt. Bilen har fått ny grill, nya strålkastare och en ny främre stötfångare. Små uppdateringar har även gjorts på bakre lysena och den bakre stötfångaren. Själva interiören får viss uppdatering som sat-nav-skärm och nya funktioner. Vi gissar att personaliserings-alternativen kommer bli fler.


156. Audi Q5

Foto: CARPIX

Audi visar tydligt att de är inne i en facelift-period, när modell efter modell uppdateras. Nu verkar grejer vara på gång med Audi Q5. Bilen ser ut att få nya strålkastare i uppdaterad form, en designad grill samt ny främre stötdämpare med luftintag. Interiört gissar vi att Audi valt att spegla uppdateringarna av A4. Även om just det här exemplaret är en plug-in-hybrid kan vi anta att uppdateringarna gäller hela Q5-generationen.


157. BMW 2-serie Gran Coupe

Foto: CARPIX

Genom att dela plattform med den nya BMW 1-serie, har den här 2-serie Gran Coupe också en framhjulsdrift, med möjlighet att välja fyrhjulsdrift. Motorerna är också detsamma som nya 1-serie och den här prototypen ser ut vara M235i xDrive med 306 hästkrafter. Och BMW har hintat om att mer information och bilder om 2-serie Gran Coupe kommer släppas redan senare i veckan.


158. Porsche 911 Turbo cabriolet

Foto: CARPIX

Porsches uppdaterade ikoniska modell syntes ute på vägarna under ett vädertest. Kanske hade vi hoppats på mindre kamouflering, men nya 992-generationen 911 Turbo ser ändå spännande ut med sitt iögonfallande röda tak.
Bilen har riktigt stora, svarta däck med massiva skivor bakom och de gula kaliprarna vittnar om att även denna får Porsches keramiska bromsar. Än så länge finns det inga bra bilder på interiören, men den väntas likna standardmodellen.


159. Renault Megane Sport Tourer

Foto: CARPIX

Det är ingen hemlighet att Renault jobbar med ett facelift på Megane, men för första gången kan vi nu se Sport Tourer i sin uppdaterade form. Tidigare har vi endast sett kombin. Precis som kombin kommer det nya fram- och baklyktor och nydesignade stötfångare. Megane Sport Tourer debuterar i Frankfurt i september och vi känner också till att franska bilmärket jobbar med en hybrid-Megane som förväntas presenteras 2020.


160. Skoda Octavia

Foto: CARPIX

Vi avslöjade redan förra veckan hur nya Skoda Octavia kommer se ut, men den förtjänar en plats här i listan också. Modellen som skymtade på infontainmentskärmen visar att designen är inspirerad av halvkombin Scala. Grillen verkar få en mer framstående position än på tidigare modeller. Octavia kommer presenteras på bilsalongen i Frankfurt i september.


161. BMW 5-serie sedan

Foto: CARPIX

Som ett komplement till förra veckans tjuvkik på BMW:s laddhybrid av 5-serie Touring kommer här även 5-serie sedan i dess uppdaterade, laddbara version. Framlyktorna har fått nya led-lysen för dagskörning och även baklyktorna ser ut att ha fått en uppdaterad design. Den välkamouflerade fronten får oss att undra om det kan vara så att modellen gjorts större. Troligen är det så. Lanseringen av uppdaterade 5-serie sedan får vi nog vänta med till tidigast 2020.


162. Hyundai i30N

Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Hyundai vill vässa sin sportiga i30N ytterligare. Men det handlar inte främst om att trimma motorn. Istället vill Hyundai banta modellen och få ner luftmotståndet en aning. Det betyder mer kolfiber, lättare stolar och lättare hjul. Och det betyder en ny frontspoiler och större vinge bak. Det blir debut för en fräschare i30N vid bilsalongen i Frankfurt i september.


163. Seat Leon

Foto: CARPIX

VW-koncernen ska förnya alla sina mellanklassmodeller under det kommande året. För Seat betyder det en ny Leon. Och här har spionfotografen för första gången fångat nya Leon. Det blir ett nytt digitalt instrumentpaket men jämfört med syskonmodellen VW Golf får Leon en något mindre bildskärm. Växelspaken görs om och kommer att likna Porsches design. Möjligen hinner Seat få nya Leon färdig till bilsalongen i Frankfurt.


164. Volkswagen Golf GTI

Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Värstingen i den nya Golf-familjen swishar förbi spionfotografen. Det är de stora luftintagen och den stora spoilern som avslöjar att det är en GTI-modell av Golf. Här finns ocks större och bredare hjul, bredare skärmar och fetare avgassystem. Under huven kan vi vänta oss fyrcylindriga motorer på cirka 300 hästkrafter. Den Golf som levererar mest hästkrafter i dag är TCR-versionen av GTI. Den ligger på 290 hästkrafter.


165. BMW M4 cabriolet

Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Äntligen har vi fått se nya BMW M4 ute på testvägarna. Och det utan tak. Internt kallas cabrioleten för G83 medan coupén fått kodnamnet G82. Drivlinan plockas från M3 och vi gissar att det precis som för M3-familjen kommer att byggas en Competition-version. M4 cabriolet kommer att följas av en coupé som vi väntar inom ett par månader till testbanan Nürburgring.


166. Audi RS5 Sportback

Foto: CARPIX

Det här är de allra första bilderna på RS5 Sportback. Och precis som nyligen visade A4-familjen kommer A5, S5 och RS5 få nya lyktor, en ny design på grillen och nya luftintag. Det blir också samma förändring i skulderlinjen. Interiören har uppdaterats men det är fortfarande samma stora singelbildskärm och inte lösningen med dubbla bildskärmar som i A6, A7. Men precis som i A4 blir det en stor pekskärm och inte styrratten i mittkonsollen.


167. BMW 5-serie

Foto: CARPIX

BMW har precis nylanserat sin nya 5-serie men det hindrar dem förstås inte ifrån att testa en uppdaterad version redan nu. Och speciellt bråttom är det med den här modellen - en ny laddhybrid av 5-serie Touring. Det blir ny design på fronten med de typiska njurarna och alla frågar sig hur långt BMW tänker sträcka sig vad gäller storlek på grillen. 545e kommer att få samma drivlina som i 745e och alltså totalt cirka 375 hästkrafter. Men det dröjer till 2020 eller kanske till 2021 innan BMW är redo för lansering.


168. BMW 4-serie coupe

Foto: CARPIX

Och så var den här - coupéversionen av BMW:s nya 4-serie. Vi har tidigare mest sett cabrioleten ute på testuppdrag. Och nu när vi ser bilen är det tydligt att BMW planerar att lansera coupé före cabriolet då den här bilen har lite mer färdiga lyktpaket. Det blir förstås en M4 men kanske också en laddhybridversion av 4-serien.


169. Porsche 911/992 GT3

Foto: CARPIX

Det här är en modell i Porsche-familjen som väldigt många ser fram emot – värstingen GT3. Det mesta av kamoufleringen är kvar vilket till exempel döljer främre spoilern och bakvingen är fortfarande inte den slutliga designlösningen. Trots rykten om motorbyte tror vi att det är samma fyraliters boxermotor från dagens GT3, utan turbo förstås, som sitter även i den nya bilen. Men räkna med en effektökning och varför inte bortåt 550 hästkrafter. 911 Speedster har 510 hästkrafter från sin uppdaterade version av samma motor. Vi hoppas att Porsche rullar fram den här modellen till bilsalongen i Frankfurt i september.


170. Ford F150

Foto: CARPIX

Det här är en av världens mest sålda bilar – Fords pickup F150. Och storsäljaren ska förnyas. Vi ser på spionbilderna både en Super Cab och en Crew Cab. Även om det sitter en hel del kamouflering på bilarna kan vi ana små förändringar i designen. Men under huven ska det ske en hel del. Här blir det hybridversioner och Ford har också meddelat att det kommer en renodlad elbil. Debut blir det under nästa år inför modellåret 2021.


171. Jaguar F-Type convertible

Foto: CARPIX

Jaguar har släppt ut sin nya F-Type för tester på racerbanan Nürburgring. Här är det cabrioletversionen och även om karossen verkar helt ny så handlar det om en vidareutveckling av den aluminiumstruktur som är grunden i dagens F-Type. De små lyktorna och den stora grillen får nästan F-Type att likna Audi R8. De fyrkantiga avgasrören avslöjar att bilen får en V8:a. Rykten säger att Jaguar ska köpa motorer från BMW till sin nya generation F-Type-familj. Andra rykten säger att det också blir en fyrsitsig version för att F-Type ska ha en chans att konkurrera med Porsche 911.


172. Jaguar F-Type coupe

Foto: CARPIX

Och det är klart att om Jaguar nu testkör en cabrioletversion av nya F-Type så ligger coupen inte långt efter. Modellen med tak testkörs även den på Nürburgring och drivlinorna kommer förstås att bli desamma. För alla puritaner kan vi avslöja att det här är en bilmodell där det inte viskas om någon elektrifiering. Vissa tackar för det.


173. Audi S3 sedan

Foto: CARPIX

Vi har tidigare sett bilder på Audi S3 som kombikupé men här är den rena sedan-versionen. Som vi ser på bilderna så liknar sedanen kombikupén väldigt mycket i fronten men bakre delen av bilen har en mer traditionell sedan-design. Det här är när det kommer till designen väldigt mycket en nedskalad Audi A4:a. Vissa tror dock att Audi kommer undan något med en lite mer coupéliknande taklinje för att på något sätt kunna konkurrera med en bil som Mercedes CLA. S3 sedan kommer att dela motorer med S3 kombikupé vilket betyder fyrcylindrig motor på 300-320 hästkrafter.


174. Audi A3

Foto: CARPIX

Och precis bakom S3-sedanen följer vanliga A3 sedan. Precis som S3 så är främre delen mycket lik kombikupén medan bakdelen gjorts till en traditionell sedan. De lite rundade avgasrören avslöjar att det här är en A3 och inte en S3, som har fyrkantiga avgasrör.


175. Kia Sorento

Foto: CARPIX

Här är Kias nya stora suv Sorento. Den här gången är Kia i alperna för att genomföra tester. Hos Kia heter den här bilmodellen MQ4. Sorento kommer att få en rejäl uppdatering och framför allt handlar det om nya mer miljövänliga drivlinor. Det blir både hybrid- och laddhybridversioner och det blir spännande att se om Kia gör ett nytt försök med den 48 Voltshybriden som inte blev så lyckad i Sportage. Det blir premiär 2021 för nya Kia Sorento.


176. Nissan Juke

Foto: CARPIX

Nissan arbetar med en ny version av sin lite specialla suv Juke. Bilen testkörs i södra Europa där vår spionfotograf har hittat bilen. Trots mycket kamouflering kan vi se att det går att känna igen dagens Juke även om nya Juke ser mer modern ut. Grillen påminner om Nissan Leaf. Juke byggs på CMF-B-plattformen som även användes för nya Renault Clio samt ytterligare en lite mindre Renaultmodell. Därmed kan Juke komma att bli helt eldriven. Men från säljstart handlar det om en trecylindrig enlitersbensinare samt en diesel på 1,5 liter och ytterligare en bensinare, nu på 190 hästkrafter. Kanske, kanske kommer det också en laddhybridversion då Renault testar ett sånt system på Captur. Det blir debut på bilsalongen i Frankfurt.


177. Porsche Panamera Sport Turismo

Foto: CARPIX

Porsche vill fräscha till sin stora kombi Sport Turismo vilket betyder arbete för testchaufförerna. Spionfotografen passade på att fotografera bilen när föraren hade lunch. Av kamoufleringen att döma kommer Porsche att uppdatera lyktorna bak så att ljusbilden påminner den som finns på nya Cayenne. Ratten blir ny och instrumenteringen får sig troligen en genomgång, Porsche hoppas få ut nya Panamera nästa år och då både som Sport Turismo och sedan.


178. Toyota Yaris

Foto: CARPIX

Tidigare i år, i april, fångade vi en testbil på vägarna som vi inte riktigt visse vad det var. Men efter många efterforskningar visar att Toyota är på väg att utveckla en helt nya Yaris och det var den bilen som figurerade i vintras. Toyota syntes testa två versioner varav den enda var en hybrid.


179. Dacia Dokker

Foto: CARPIX

Det var många som sörjde när Dacia slutade sälja sin billiga pickup. Men nu verkar de vara på gång igen. Som vi kan se på bilderna så har Dacia den här gången utgått ifrån en Renault Kangoo. Precis som tänkt så sparar Renault-koncernen en hel del när de sätter Dacia-loggan i fronten vilket märks i detaljerna på den här bilen. Dokker ser också ut att vara aningen mindre än Kangoo, även om det kan vara en synvilla. Vi får troligen bensin- och dieselmotorer men det kan också dyka upp en biogasversion när Dacia Dokker ska debutera nästa år.


180. BMW 4-serie cabriolet

Foto: CARPIX

Sommar och sol och cabriolet. Men den här skönheten från BMW kan du inte njuta av förrän tidigast nästa sommar. BMW arbetar för fullt med att uppdatera sin 4-serie med en coupé och en cabriolet. Testbilen har fällt ner taket och även tryckt ner sidorutorna så att vi verkligen ska få se bilen helt utan topp. Vi ser också att BMW som många andra går tillbaka till en mjuk cabriolet. Det är både lättare, snyggare och billigare än de hårda tak som användes förut. Under huven blir det fyr- och sexcylindriga motorer och nya 4-serien ska också få BMW:s uppdaterade laddhybriddrivlina.


181. Lotus Suv

Foto: CARPIX

Mycket talar för att Lotus arbetar med en helt ny bilmodell – en suv. Utanför Lotus huvudkontor i Hethel, England, har den här bilen snurrat. Det är en äldre Lynk & Co-prototyp som fått Lotus-kläder. Och det är förstås logiskt då det är Geely som köpt Lotus och som nu ska använda teknik från Volvo och Lynk & Co för att få fart på Lotus. Den nya suven från sportbilstillverkaren kommer alltså att byggas på samma plattform som Volvo XC40. Designen kommer förstås att göras om med större hjul och bredare skärmar. Testbilen är utrustad med en del varningsmärken för högspänning vilket får oss att tro att det blir en laddhybrid eller kanske till och med en elbil när det är dags för lansering.


182. Volkswagen Golf

Foto: CARPIX

Volkswagen laddar för fullt för lansering av sin nya elbil I.D 3. Men det går förstås inte att glömma bort de vanliga storsäljarna där den här modellen är den allra viktigaste. Nya Volkswagen Golf ska presenteras och det är den åttonde generationen av en av Europas allra mest sålda bilar. Designen kommer att förändras men den största nyheten finns på insidan där det blir ett helt nytt digitalt gränssnitt. Vi kommer också att få se några nya karossalternativ med till exempel en shooting brake-version av Golf.


183. Land Rover Defender

Foto: CARPIX

Land Rover fick mycket kritik när de valde att lägga ner produktionen av ikonen Defender. Men de var snabbt tillbaka med nyheten att det kommer en helt ny och uppdaterad version. Här är den. Bilderna avslöjar att det blir luftfjädring på den längre 110-versionen och kanske blir det tillval på 90:an. Defender får också en digital instrumentering och en växelspak som mer liknar en joystick. Världspremiären är planerad till bilsalongen i Frankfurt i september. Och bli inte förvånade om Land Rover då får kritik för att de gjort Defender allt för modern.


184. Audi A5 Sportback

Foto: CARPIX

Audi presenteras i sommar en uppdatering på sin A4 och därmed hänger också systerbilen A5 med på utvecklingståget. Både A4 och A5 ska få en lite sportigare design där de största förändringarna märks på insidan med uppdaterade bildskärmar och flera digitala tjänster. Audi satsar bland annat på skyltavläsning och kommunikation med andra Audi-bilar vilket ska göra att föraren får mer och bättre information utmed vägen. Audi ska också införa mjukvaruuppdateringar över internet där bilägaren kan köpa nya tjänster och göra tillval även efter köpet.


185. Renault Megane

Foto: CARPIX

Renault ser ut att arbeta med en laddhybridversion av sin Megane, även om testbilen ser lite märklig ut med sina breda skärmar. Med den extra luckan som döljer ladduttaget avslöjar förstås bilen. Testföraren verkar inte allt för glad över att behöva bli fotograferad.


186. Renault Megane hybrid

Foto: Carpix

Renault har lovat hybrider och laddhybrider på sina modeller Clio, Captur och Megane med start under 2020. Och det här kan vara en första testbil. Modellen är en Megane men den har en extra lucka på vänster framskärm vilket indikerar att det är en laddhybrid. Renault kallar sin elektrifieringsteknologi för e-Tech vilket troligen blir efternamnet på de nya modellerna.


187. BMW M2 CS

Foto: Carpix

Här är ytterligare några bilder på testerna av BMW M2 CS och den här gången kan vi visa några bilder på interiören. Den snygga ratten på bilden kommer tyvärr inte att bli standard. M2 CS blir den mest sportiga M2:an men vi hoppas förstås att det också kommer en M2 CSL. Motorhuven är i kolfiber liksom flera andra detaljer på bilen. M2 CS väntas få ett effektuttag på 450 hästkrafter och sexstegad manuell automatlåda. Den som vill ha BMW:s fina sjustegade automat tvingas betala lite extra. BMW ska börja bygga bilarna i början av nästa år men det lär bli världspremiär redan vid bilsalongen i Frankfurt i september.


188. Renault Kangoo

Foto: Carpix

Vi har redan sett Renault Kangoo ZE Concept men här är den Kangoo som ska debutera under nästa år. Konceptbilen var till 80 procent identisk med den produktionsklara bilen och vi ser att designen är på väg bort från den lite kantiga stol som kännetecknade gamla Kangoo. Men trots den nya designen har Kangoo bibehållit lastkapaciteten. Fronten är lik den på Megane. Nya Kangoo ska få bensin- och dieselmotorer men blir så klart också elbil.


189. Renault Megane

Foto: Carpix

Vid sidan om en serie elektrifierade bilar arbetar Renault med en uppdatering av sin Megane. Det blir nya lyktor, en ny grill och nya stötfångare. Inredningen på den här testbilen är helt täckt vilket betyder att det blir omfattande uppdateringar av interiördesignen. Troligen kommer Megane att få en instrumentering och inredning som påminner om den som finns i nya Clio. Det blir debut på bilsalongen i Frankfurt i september eller på bilfestligheterna i Genève i mars nästa år.


190. Mercedes GLE Coupe

Foto: Carpix

Mercedes stora suv GLE har debuterat och testkörts under våren. Men det kommer också en coupeversion av GLE och det är den som syns här på bilden. Det blir en direkt konkurrent till BMW X6 och Audi Q8. Drivlinorna speglar de i GLE, förstås, och vi kommer också att få se en AMG-version. När Mercedes nyligen visade uppdaterande GLC presenterade de totalt 24 modeller. Räkna med något liknande när GLE-programmet är färdigt. AMG GLE 63 är redan fångad av spionfotografen. Vi hoppas på debut sent 2019 eller tidigt 2020.


191. Rolls-Royce Ghost

Foto: Carpix

Det här är andra generationen av Rolls-Royce Ghost. Vi har tidigare sett bilder på bilen men kan nu också visa en del av interiören. Likheterna med Phantom och Cullinan är tydliga men Ghost har fått några egna detaljer och framför allt den övre delen är det ny design på. Under kamoufleringen ser det ut som att nya Ghost mer kommer att vara en vidareutveckling av dagens modell än en helt ny bil. Plattformen hämtas från nya Phantom som visades 2018 med tillägget att vi troligen får se fyrhjulsdrift. Motorn blir troligen på 6,75 liter, en dubbelturbo-V12:a som också sitter i Phantom. Nya Ghost ska börja säljas 2021.


192. Mercedes AMG GLB35

Foto: Carpix

Mercedes har redan visat sina egna bilder på nya GLB men här är ytterligare en variant: AMG-versionen. Drivlinan hämtas från AMG A35, det vill säga en tvålitersturbo på två liter och cirka 300 hästkrafter. Det blir fyrhjulsdrift och sjustegad automatlåda, även det från AMG A35. Fjädringen blir aningen styvare än än på vanliga GLB och vi får ett sportigare avgassystem, större bromsar och lite sportigare designdetaljer. Lite senare ska det också komma en större AMG-version, en GLB45.


193. Hyundai i10

Foto: Carpix

Hyundai arbetar med en ny i10 för Europa. Modellen har utvecklats för Indien men modifierats för Europa. Grillen är lite större och kanske tänker Hyundai hänga på trenden med stora grillar som skapats av framför allt BMW och Audi. Motorerna väntas bli tre- eller fyrcylindriga och det kan bli debut i Europa framåt årsskiftet.


194. Renault B-suv

Foto: Carpix

Det verkar som att Renault ska börja sälja ytterligare en suv i B-klassen. Den här bilen är byggd på plattformen från nya Renault Clio och slutför Renault projektet blir det en suv i samma storlek som nästa generation Captur. Renault har redan hunnit långt med arbetet med den nya Captur men de två suvarna ser väldigt olika ut. Båda bilarna väntas att byggas i Valladolid i Spanien där Renault medgett att de planerar för ytterligare en B-suv. Båda bilarna byggs på plattformen CMF-B och det ska gå att bygga in både eldrift och hybriddrivlina. Nya Captur ska visas senare i år och vi väntar den här modellen ytterligare ett år senare.


195. Mercedes SL

Foto: Carpix

Mercedes arbetar för fullt med utvecklingen av en ny SL och den här gången har arbetet lagts på AMG-divisionen. SL utvecklas sida vid sida med den nya generationen GT-bilar och båda ska byggas på plattformen döpt till Modular Sports Architecture. Nya SL ska bli betydligt sportigare än dagens modell och Mercedes AMG-chef har avslöjat att nya SL bara ska erbjudas som en Roadster. Hittills har Mercedes bara testat nya SL-komponenter på en kortare E-klass men kommande vinter hoppas vi få se riktiga testbilar. Motorerna väntas bli sex- och åttacylindriga med mildhybrid- och laddhybridsystem.


196. Renault Espace

Renault ska lansera en uppdaterad Espace, den fina familjebilen. En prototyp är ute på testvägar i södra Europa. Precis som flera tidigare Renault-modeller blir det ny grill, nya stötfångare och nya lyktor. På insidan ska interiören fräschas till och vi kommer att få se en större bildskärm. Vi väntar oss debut i samband med bilsalongen i Frankfurt i september.


197. Audi A4

Foto: CARPIX

Audi har redan släppt uppgifter om sommarens ansiktslyftning av A4-familjen och i juli sker de första provkörningarna. Men det återstår en del frågetecken bakom några av familjemedlemmarna. Bland annat den här – RS4 Avant. Precis som resten av A4-gänget får RS4 nya lyktor runtom och en större grill. Vi tror däremot inte att det blir något effektlyft då Audi måste hålla nere CO2-nivån inom koncernen. Instrumenteringen ska förfinas men det blir – eftersom det bara är en facelift – inte det nya gränssnittet som vi sett i A7 och A6 utan en mindre modern variant med en form av pekskärm i mittkonsollen.


198. Porsche Taycan

Foto: CARPIX

Debutdatumet är satt till september och platsen för världspremiären av Porsche Taycan är bilsalongen i Frankfurt. Porsche är ute på de sista testerna av förseriebilarna och när bilen fanns på Nürburgring var det tydligt vad det handlade om för modell. Porsche har berättat det mesta om den här modellen som väldigt många ser fram emot att få köra och utvärdera.


199. Renault Zoe

Foto: CARPIX

Redan i oktober förra året kunde vi se de allra första bilderna av nästa generation Renault Zoe. Debuten för nästa generation av elbilen sker troligen vid bilsalongen i Frankfurt men kanske väljer Renault en vip-visning strax före salongen. Första generationen av Zoe började säljas 2012/2013 och modellen har uppdaterats sparsamt. Troligen tillåts Zoe växa lite för att rymma ett större batteri, 50 kWh, för längre räckvidd. Vi kommer också att få se en uppgradering av laddkapaciteten då Zoe ska klara 100 kW snabbladning med CCS2-teknik och 22 kW med AC. Troligen får Zoe samma uppgradering av assistansystemen som vi bland annat såg i nya Nissan Leaf.


200. Skoda Octavia kombi

Foto: CARPIX

Vi såg för två veckor sedan Skodas nya Octavia kombi på testvägar i alperna. Nu har Skoda plockat Octavia kombi till Nürburgring. En stor del av kamoufleringen är kvar men vi kan se att den här modellen är grå i stället för vit. Nya Skoda Octavia ska byggas på VW-gruppens MQB-plattform, precis som VW Golf, Audi A3 och Seat Leon. Därmed får den också samma motoralternativ inklusive mildhybrid och laddhybrid. Precis som tidigare kommer Octavia som halvkombi och kombi. Lyktorna görs om jämfört med dagens modell. Skoda sålde 388 200 Octavia förra året och storsäljaren fyller 60 år i samband med bilsalongen i Frankfurt.


201. Kia Sorento

Foto: CARPIX

Här är nästa generation av Kia Sorento. Bilen ska debutera först 2021 men redan nu är den ute på testvägarna. Sorento kommer att göras om rejält för att få en modernare design, snålare motorer och bättre köregenskaper. Den här genertionen kommer bland annat att finnas med hybriddrivlina och som laddhybrid. Allt för att krypa under den nya EU-gränsen på 95 gram.


202. Aston Martin DBX

Foto: CARPIX

Det här är Aston Martins allra första suv: DBX. Den helt nya bilmodellen ska byggas på en helt ny plattform och lanseringen är tänkt att ske under fjärde kvartalet i år. Kikar vi in i bilen hittar vi en hel del Mercedes-design. Aston Martin använder redan AMG Mercedes V8-motor i sin Vantage och troligen kommer den att leta sig ner i DBX också. Det ska också komma en laddhybridversion.


203. Opel Insignia Sports Tourer

Foto: CARPIX

Vi har tidigare visat bilder på Opels uppdaterade Insignia. Och här kommer några helt färska på den Insignia som säljer bäst i Sverige - kombin. Nya Insignia, ja, det handlar "bara" om en uppdatering, men ändå, har testkörts i södra Europa. Under den kraftiga kamoufleringen ser vi att PSA har gjort sitt bästa för att tvätta bort GM-utseendet på den kombi som visades som ny generation så sent som för två år sedan. Det blir inga förändringar i storlek så det här kommer fortsatt att vara bland de största kombisarna i klassen. Men troligen kommer PSA att göra allt de kan för att klämma ner någon eller några av sina drivlinor, kanske till och med den laddhybridteknik som nyligen visats i Peugeot 508.


204. Mini Cooper EV

Foto: CARPIX

Den här bilen har det snackats väldigt mycket om under en lång tid – eldrivna Mini Cooper. Det är tänkt att bli storslagen premiär i slutet av det här året eller tidigt 2020. Kamoufleringen är borta då bilen är på väg för fotografering. Drivlinan hämtas från BMW i3 vilket betyder ett batteripaket på 33,8 kWh och en räckvidd på knappt 20 mil. Men till skillnad mot i3 så blir Mini Ev framhjulsdriven. Hela fronten blir ny och det blir flera indikationer i designen på at det här är en elbil.


205. Audi E-tron Quattro S

Foto: Andreas Mau Carpix / Andreas Mau CarPix

Det ser ut som att Audi arbetar på en lite mer kraftfull version av sin elbil E-tron Quattro. Audi arbetar intensivt för att bredda sitt utbud av den populära suven, inte minst efter att drivlinan fått så många lovord. Testbilarna på bilden är lägre och bredare än vanliga E-tron. Ryktet säger att en E-tron Quattro S kan få tre elmotorer där två ska arbeta direkt på bakaxeln. Dagens E-tron Quattro levererar 402 hästkrafter men med tre motorer ska den siffran kunna bli hela 640 hästkrafter. Ett mer väntat effektuttag på en Quattro S är dock 500-550 hästkrafter.