Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 30 jun 2019 14:00

Här är bilarna som James Bond kör i nya filmen

Vid offentliggörandet var James Bond-skådespelaren Daniel Craig och prins Charles på plats.

Vid offentliggörandet var James Bond-skådespelaren Daniel Craig och prins Charles på plats.

Foto: Aston Martin

Elbil, supersportvagn eller veteranåk. Vad James Bond ska köra i den kommande filmen, som har premiär nästa år, har det länge spekulerats om. Nu är bilarna officiella.

Att James Bond blir Aston Martin trogen och kör bilar av det brittiska märket även i sin 25:e film kommer inte som någon överraskning. Och den som vill att saker förblir som de alltid har varit kan pusta ut – agent 007 kommer inte att ha miljön i fokus och köra elbil. Tidigare har det pratats om att han ska ratta Rapide E i filmen som går upp på biograferna nästa år men så blir det inte.

LÄS MER: James Bond kör elbil i nästa film (Teknikens Värld) 

Tre bilar är nu bekräftade för filmen. Supersportbilen Valhalla, tidigare känd som Project 003 och Baby-Valkyrie, samt DB5 och V8 Vantage. 

LÄS MER: Baby-Valkyrie kommer till Genèvesalongen (Teknikens Värld) 

Den sist nämnda har tidigare varit med i filmen Iskallt Uppdrag (The Living Daylights) från 1987 med Timothy Dalton i rollen som James Bond. Den har samma registreringsskylt – B549 WUU – som den som användes filmen. Om det är exakt samma bil som från den filmen är ännu oklart.

Foto: Aston Martin

LÄS MER: James Bonds DB5 kommer i produktion (Teknikens Värld) 

Faktum är att James Bond redan är fångad på film i sin V8 Vantage. I ett amatörklipp publicerad av Dagbladet ses ekipaget köra på en kustväg i Norge där filmade från en helikopter.

https://youtu.be/iovh_Q6TI2I

Videon, som är daterad den 5 juni, visar en V8 Vantage i full fart på den spektakulära Atlanthavsvägen. Oklart är om det är stjärnan Daniel Craig bakom ratten eller någon stuntförare.

Bilarna offentliggjordes i Pinewood Studios där delar av filmen spelas in och närvarande var bland annat agenten själv (Daniel Craig, alltså) och Prins Charles – se klipp nedan.

https://youtu.be/zLKLcPBpmz8