Här är beviset – Volvo kommer med fler hybrider

Volvo XC40 kommer att säljas med en hybriddrivlina.
Foto: Abdurahman Ushuro
Foto: Abdurahman Ushuro
Foto: Abdurahman Ushuro
Bilen kan mycket väl vara en XC40 som maskerats väl. I så fall bör det inte dröja länge innan vi får se den som hybrid.
Foto: Volvo

Volvo har sagt att nya Volvo XC40 kommer som elhybrid.

Men inte när.

Här är i alla fall beviset för att Volvo kommer med fler hybrider.

Trafikregistret avslöjar att den här bilen drivs av bensin och el. Bilden har fotograferats under testkörning i Sverige och är som ni ser kraftigt maskerad för att vi inte ska se någon lucka för eluttaget. C-stolpen tyder på att det är en XC60 vilket är märkligt eftersom XC60 redan finns och inte alls skulle behöva maskeras. Det kan i stället vara en XC40 som maskerats väl.

När Volvo visade sin nya lill-suv XC40 i Milano och Stockholm i slutet av september fanns bara bensin- och dieselmotorer på plats. Volvo fick då viss kritik för att man inte avslöjat några detaljer alls om hybridbilen.

LÄS MER: Något är skumt med Volvos hybridstrategi 

Troligen en laddhybrid klar i vår

Enligt tidigare uppgifter ska Volvo elektrifiera hela sitt modellprogram och Volvo testar som bäst både hybrider och mildhybrider på sina befintliga plattformar. Bilen på bilden kan vara en laddhybrid men det kan också vara en så kallad mildhybrid där energin lagras i ett batteri och sedan återanvänds för att kapa förbrukningstopparna från förbränningsmotorn. I så fall stämmer XC60-maskeringen bättre.

Effektuttaget i trafikregistret visar 415 hästkrafter vilket tyder på att det ändå rör sig om en laddhybrid med samma drivlina som tidigare XC90 och XC60. XC90 utvecklar 400 hästkrafter och XC60 har 407 hästkrafter som effekt på sin T8-version. 415 hästkrafter i lilla XC40 blir något alldeles extra.

En gissning är att Volvo allra senast på bilsalongen i Genève i mars kommer att visa sin XC40 T8 och att bilen blir möjlig att beställa under våren, lagom till den stora laddhybridruschen i samband med att den nya fordonsskatten inför den 1 juli 2018.

Annons:
Annons: