Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 26 maj 2019 08:00

Här är 13 bästa bilarna att ge henne på mors dag

Foto: FORD

Har du fixat den där perfekta presenten att skämma bort din mamma med? Annars kommer här några förslag som säkert kommer att uppskattas på mors dag.

Är din mamma äventyrlig eller teknikintresserad? Kanske gillar hon rally och fart? Eller föredrar hon att bogsera och lasta tunga grejer? Bilsajten Roadshow har inför mors dag listat tretton bilar som kan falla mammor i smaken.

Chevrolet Corvette Grand Sport

Om din mamma körde rally med familjebilen på 1960-talet så kommer hon att uppskatta den här bilen. Med 460 hästkrafter är det här sportbilen som din mamma förtjänar.

Foto: CHEVROLET

Volkswagen Beetle

Den sista ”bubblan” bjuder på en bekymmersfri körkänsla för mammor, enligt Roadshow, inte minst när den även kommer i en nedcabbad version. Storleken gör också att den inte tar alltför mycket plats i garaget.

Foto: Volkswagen

Mercedes-Benz A-Class Sedan

Om din mamma älskar teknik, köp henne en A-Class. Ett exempel är det nya MBUX-systemet som presenteras på en stor skärm. Dessutom kan hon säga hej till sin Mercedes. 

Nu i Top Gun 2-tider så är den gamla replikslängan ”Need for speed” i ropet igen, och är det så att din mamma känner behovet av fart så är också AMG-versionen på ingång.

Foto: MERCEDES-BENZ

Volvo V60

Gillar din mamma allt det praktiska med en SUV men inte storleken, så är den här bilen ett bra val, enligt Roadshow. Inte minst för dig som vill att mamma ska vara trygg på vägarna.

Foto: VOLVO

Volkswagen Jetta GLI

Gillar din mamma att ha lite kul utan att dra till sig alltför mycket uppmärksamhet? Då föreslår Roadshow denna bil. Hon kan dessutom hålla sig uppkopplad på vägarna med Volkswagens utmärkta ”Digital Cockpit” som finns tillgänglig, liksom Apple CarPlay och Android Auto.

Foto: VOLKSWAGEN

Subaru Outback

Här är bilen om din mamma gillar att vara ute i naturen. På campingturer kommer bilens 22,1 centimeters markfrigång och fyrhjulsdrift väl till pass.

Foto: SUBARU

Mazda CX-5

Mazda CX-5 har i andra generationen mer mammapoäng än tidigare. Den är bekväm samtidigt som den är vänlig mot plånboken, och lyfts fram som ett bra alternativ för småbarnsfamiljer.

Foto: MAZDA

Volvo XC90

Med sin minimalistiska och moderna kupé kommer den här stilige svensken att väcka grannarnas avund, tror Roadshow. Den är också trevlig att köra.

Foto: VOLVO

Toyota Highlander

Det här är ett smart val till mammor som gillar flexibilitet. Det finns bra utrymme för upp till sju passagerare och den har också föräldravänlig teknik. Exempelvis kan hon via högtalare kommunicera med passagerare längst bak i bilen utan att hon behöver skrika lungorna ur sig, enligt Roadshow.

Foto: TOYOTA

Jaguar I-Pace

Om din mamma gillar elbilar så ge henne en Jaguar I-Pace. Ett batteri med 90 kilowattimmar ger tillräcklig fart att komma upp i 100 kilometer i timmen på 4,5 sekunder.

Foto: JAGUAR

Subaru Ascent

Den här har en öppen och luftig kupé som hon kommer att uppskatta. Med motorns 260 hästkrafter kommer hon lätt kunna passera de där små bilarna på motorvägen, enligt Roadshow.

Foto: SUBARU

Ford F-150 Raptor

Om din mamma är äventyrlig, så kommer det här monstret med 450 hästkrafter väl till pass: ”This bad boy will take Mom anywhere she wants to go, and we mean anywhere”, lovar Roadshow i sin motivering.

Foto: FORD

GMC Sierra Denali

Om mamma gillar att bogsera och transportera grejer så är det här ett utmärkt val, enligt Roadshow. Det finns ett extra steg så att hon enkelt kan klättra upp på flaket för att lasta upp till ett ton. Om det är bogsering hon föredrar så kan den dra upp till 5,5 ton efter sig. 

GMC Sierra Denali

Foto: GMC