Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 10 sep 2018 13:32

Första provkörningen av Koenigseggs nya superbil

Koenigsegg har inte låtit någon journalist testa den nya hybridbilen Regera. Men Youtubern Shmee150 hade turen att få provköra ett av de första exemplaren.

Koenigsegg har inte låtit någon journalist testa den nya hybridbilen Regera. Men Youtubern Shmee150 hade turen att få provköra ett av de första exemplaren.

1/4

Foto: Youtube/Shmee150

2/4

Foto: Youtube/Shmee150

3/4

Foto: Koenigsegg

4/4

Foto: Koenigsegg

Svenska Koenigsegg har precis levererat det första exemplaret av den 1 500 hästkrafter starka hybridmodellen Regera.

Här blir Youtubern Tim Burton först ut att testa den nya superbilen.

– Jag måste nypa mig i armen för att förstå att det här är på riktigt, säger han i klippet. 

De 80 exemplaren av Koenigseggs nya hybridmonster Regera sålde slut långt innan något av dem rullade ur fabriken i Ängelholm. Nu har bilarna äntligen börjat nå de stenrika kunderna, och först att få ta en provtur blir bilprofilen Tim Burton som driver Youtubekanalen Shmee150

– Det är en av de mest speciella bilarna jag någonsin kört. Hybridtekniken är en blandning av framtiden och existerande teknik. Jag känner mig väldigt lycklig som får testa Koenigsegg regera för första gången. Den här bilen är ett konstverk, säger Burton, som hunnit avverka otaliga superbilar i sina filmer.

https://www.youtube.com/watch?v=tLs0kDpnHlw

LÄS MER: Koenigsegg slår nytt världsrekord – krossar Bugatti 

Regera har 1 500 hk  – utan växellåda

Under huven på Koenigsegg regera sitter en bensinmotor på och tre elmotorer som tillsammans ger hela 1 500 hästkrafter. Kraften överförs till bakhjulen med hjälp av tillverkarens egenutvecklade teknik – ett unikt system som saknar växellåda.

– Man måste tänka om hur man kör bil med tanke på att man aldrig växlar ner. I stället handlar det bara om hur man använder högerfoten, säger Tim Burton. 

Det ger en minst sagt imponerande prestanda. Trots att tillverkaren kostat på sig lyxiga detaljer som ger en del extra vikt ska Regera klara att ta sig till 400 kilometer i timmen på under 20 sekunder. 

Priset då? Nu är ju bilarna dessvärre slutsålda, men skulle Koenigsegg bestämma sig för att bygga fler får du räkna med att punga upp drygt 20 miljoner kronor.