Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 9 sep 2019 10:14

Ford godkänner tankning med förnybart drivmedel

Foto: SHUTTERSTOCK

Fords Sverigeavdelning godkänner att två av deras transportbilsmodeller tankas med HVO, visserligen får enbart nyproducerade fordon tankas med det förnybara drivmedlet.
– Vi måste kunna erbjuda flera olika lösningar, lösningar som kan reducera utsläppen här och nu och lösningar som kan reducera utsläppen i framtiden, säger Jonas Angerdal på Ford Sverige. 

I april i år tillkännagav Ford att de skulle börja sälja nyproducerade personbilar som kan tankas med E85, det var främst Ford Kuga kunde tankas med etanol. Ford ska även börja sälja flertalet plug-in hybrider och renodlade elbilar. 

– Sverige står inför en stor utmaning där vi fram till 2030 ska minska de fossila CO2-utsläppen med 70 procent från inrikes trafik. För att kunna nå dessa mål måste vi kunna erbjuda flera olika lösningar, lösningar som kan reducera utsläppen här och nu och lösningar som kan reducera utsläppen i framtiden, säger Jonas Angerdal, VD på Ford Sverige. 

Godkänner två modeller

Nu har Ford godkänt två av sina modeller för att tankas med förnybara drivmedlet HVO. Nyproducerade Ford Transit och Custom som producerades i juni eller senare kan tankas med det förnybara drivmedlet. Längre fram avser Ford även att godkänna fler modeller för HVO-tankning. Ford Sverige blir det första Ford-landet i Europa som godkänner sina transportbilar för HVO.