Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 23 jul 2019 09:30

Flera nyproducerade bilar kraschade i krock i Ungern

Foto: FACEBOOK

En transport kommer lastad med... nykraschade bilar. Kanske inte det man vill höra, men för några inte så lycksamma bilägare blev så fallet. Flera nyproducerade Toyota Supra totalförstördes i en biltransportkrock.

Tidigare i veckan dök bilderna du ser här upp på Facebook. Vad vi ser är en ungerskregistrerad biltransport med minst fem stycken sprillans nya Toyota Supra på väg ut till handlarna. Tre av dessa är dock redan krockade, innan de nya ägarna har fått bilarna i sina händer.

Hur olyckan har gått till är okänt, men då skadorna är relativt kraftiga misstänker vi inte att det är biltransporten som har backat upp mot någonting. Med tanke på att bilar på båda våningarna tagit skada har någonting högt, exempelvis en annan lastbil, kört in i dem. För kort avstånd till framförvarande fordon på en motorväg någonstans i Europa?

LÄS MER: Här är de hetaste bilarna på andrahandsmarknaden 

Toyota tvingas skrota

Den bakre nedre Supran i färgen Nocturnal Black har tagit ordentlig skada. Sannolikt är den bortom räddning. I alla fall vill antagligen inte beställaren ha en nykrockad, om än återställd, bil för 700 000 kronor eller mer.

Framför den svarta står en Supra i färgen Renaissance Red 2.0, det vill säga en röd Supra, med fronten mot den svarta. Även den ska ha fått så pass allvarliga skador att den påstås vara bortom räddning.

Den övre vita Supran, Absolute Zero White som färgen heter i databladet, fick sig också en rejäl kyss men är inte i närheten lika demolerad som den under. Kanske det är tillräckligt för att Toyota ska ta beslutet att skrota även den?

LÄS ÄVEN: Subaru och Toyota utvecklar fyrhjulsdriven elbil 

Riktiga produktionsbilar

Det är inte första gången som kraschade exemplar av nya Toyota Supra syns på internet, tidigare har det dock handlat om förseriebilar, exempelvis den som krockade på Nürburgring för ett par månader sedan. Suprorna på biltransporten är riktiga produktionsbilar.