Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sämst 2018: Här är bilarna som fick lägst getingbetyg

Man kanske skulle kunna tro att nya bilar har bilvärldens senaste finesser.

Men det stämmer inte alls.

Bara under det senaste året har vi testat sju bilar som haft stora brister – och därför fått låga betyg. Det rör sig om familjebilar, budgetalternativ, en pickup och en lyxbil.

De här modellerna ska du undvika ute i bilhallarna.

8. Honda Civic

När första generationens Honda Civic föddes i början på 1970-talet var det på många sätt också den japanska bilens födelse. Trots vissa problem var säljsuccén ett faktum.
Den senaste generationen har en pigg motor med välfungerande växellåda. Men ungefär där slutar anledningarna att satsa på en Civic. Designen är minst sagt udda. Det är en väldigt låg och bred mellanklassbil och något helt annat än till exempel en VW Golf. Femdörrarsbilen är också en klassisk så kallad hatchback - eller kombikupé - som inte är så vanlig i dag.

Adaptiv farthållare, autobroms och filkörningshjälp är standard men det fungerar sisådär. Filkörningshjälpen kan styra in bilen i filen vid gynnsamma förhållanden men det finns ingen ljudvarning utan bara en visuell varning i instrumentpanelen. Systemet klarar heller inte speciellt skarpa kurvor. Inte heller varningen för att jag är på väg att köra på en bil framför är i form av ljud utan bara visuell. Kort sagt: en trevlig bil att köra men med en rad brister.

Betyg
Motor och köregenskaper: 4
Säkerhet och förarstöd: 2
Teknik och uppkoppling: 3
Design: 2
Köpa och äga: 2
Totalt: 13/25
Pris: Från 185 900 kronor