Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 16 jul 2019 09:30

Enorm samling Hot Wheels leksaksbilar på auktion

Leksaksbilar kan vara nästan lika värdefulla som de stora, körbara modellerna. Det visar sig nu när en samling på nära 100 000 Hot Wheels, i sina originalförpackningar, ska säljas på auktion.

De flesta av oss har haft en, några eller väldigt många Hot Wheels leksaksbilar när vi var små. Inte lät vi bilarna vara kvar i originalförpackningarna, det första vi gjorde var att slita upp plasten och pappen runt bilen för att få ut den – och för att få leka med bilen.

Så gjorde däremot inte en man i Kansas som nyligen gick bort. Efter sig lämnade han en enorm samling leksaksbilar från just Hot Wheels. Närmare 100 000 leksaksbilar handlar det om, från 1960-talet och framåt.

LÄS MER: Lego: Bygg din egen Harley-Davidson i sommar

Kan kosta mer än en körbar bil

Nu ska samlingen säljas på auktion. Kommande vecka, närmare bestämt 18-20 juli, kommer en mängd leksaksbilssamlare, förmodligen från hela världen, att försöka lägga vantarna på bilarna. Vissa av dem är inte värda mer än en tia, andra kan vara värda upp till flera tusen kronor. Det kan till och med finnas specialexemplar som i samlares ögon kan vara värda närmare en miljon kronor styck. Just en sådan har tidigare sålts i området.

Samtliga leksaksbilar med tillhörande förpackningar är helt dammfria då de har legat i plastlådor, sorterade på bilmärke och modell.

https://www.youtube.com/watch?v=JRca1H9mwv8