Elmonstret Ariel Hipercar gör 0-100 km/h på 2,4 sekunder

Fyrhjulsdriven el-värsting med 1 180 hästkrafter – Ariel Hipercar ska revolutionera bilbranschen enligt tillverkaren.
Foto: Ariel
Monster med måsvingar.
Foto: Ariel
Foto: Ariel
Foto: Ariel
Foto: Ariel
Foto: Ariel

Ett fyrhjulsdrivet el-vidunder med 1 180 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 2,4 sekunder.

Brittiska Ariel Hipercar är extrem.

– Jämfört med superbilar för 10 miljoner kronor, som den presterar bättre än, så kommer den vara väldigt prisvärd, säger Ariel-chefen Simon Saunders.

Allt om Bilar har skrivit om de extrema skapelserna från den brittiska biltillverkaren Ariel förr. Nomad var ett riktigt snabbt offroadmonster och Atom kom som en fyrhjulig motorcykel där säkerhetskurs rekommenderades...

Dessutom syntes Ariels bilar i både gamla och nya Top Gear.

Nu är det dags för nästa bygge och den här gången är det, enligt Ariel, något som kommer revolutionera bilbranschen.

Ariel Hipercar, med kodnamnet P40 enligt Autocar, är en fyrhjulsdriven elbil med 1 180 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 2,4 sekunder. Vilket gör att den kommer konkurrera om titeln ”världens snabbaste bil”.

LÄS ÄVEN: Superlyxig el-cab från Mercedes-Maybach 

Ariel Hipercar når 249 km/h på under 8 sekunder

Den når 160 km/h på 3,8 sekunder och 241 km/h på 7,8 sekunder. Den når alltså i princip maxfarten (249 km/h) på under 8 sekunder!

Namnet Hipercar är visserligen en annan form av hypercar (superbil) men det är också en förkortning – High Performance Carbon Reduction. Elmonstret ska dock få ett annat, officiellt namn innan lanseringen som sker någon gång 2019.

De fyra elmotorerna, med en spänning på 750 volt, levererar 295 hästkrafter till respektive hjul. De har hjälp av en turbinmotor på 47 hästkrafter, enbart för att bilen ska kunna köras ännu lite längre sträckor men det gör ju bilen till en hybrid. På enbart el når Ariel Hipercar drygt 19 mil.

Vill du hellre ha en tvåhjulsdriven Hipercar kommer det gå att köpa en sådan, med 590 hästkrafter uppdelat på två elmotorer.

Bilen kommer att visas upp den 6-7 september vid Cenex Low-Carbon Vehicle show i Millbrook. 

Pris? Det finns inget officiellt men den borde kosta mindre än 10,3 miljoner kronor. Så här säger nämligen Ariel-grundaren Simon Saunders, enligt Autocar, om bilen:

– Jämfört med superbilar för 10 miljoner kronor, som den presterar bättre än, så kommer den vara väldigt prisvärd.

Och han tror att Hipercar är framtidens bil.

– Vi bygger morgondagens, eftertraktade bil med hjälp av vårt företags smidighet att slå de stora företagen. Vi älskar de Arielfordon vi gör nu, men vi vet att vi måste omfamna ny teknik. Om vi ​​inte gör det, kommer vi inom 20 år att göra antikviteter, och vi kan till och med sluta existera på grund av nya lagar.

LÄS ÄVEN: Musk tror att Tesla kan sälja 700 000 Model 3 varje år 

Annons:
Annons: