Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 15 sep 2019 09:30

Efter nya Renault Zoe – snart släpps två nya elbilar

Foto: RENAULT

Efter att nya versionen av elbilen Renault Zoe presenterades för ett par månader sedan kommer den franska biltillverkaren släppa två nya eldrivna modeller. Först ut är småbilen Renault Twingo.

I juni presenterades nya Renault Zoe, en bil som inom en 18-månadersperiod får sällskap av ytterligare två eldrivna modeller, rapporterar Autocar. Först på tur står småbilen Twingo.

Att elkonvertera Twingo blir inte svårt. Modellen, med motorn bak, plockades fram i samarbete med Smart och finns som Forfour med eldrift. Ja, endast med eldrift faktiskt efter den senaste uppdateringen som presenterades under Frankfurtsalongen.

Senaste Twingo visades upp 2014 men modellnamnet lanserades redan 1992.

Foto: RENAULT

Märkets produktplanerare Ali Kassai säger att konverteringen av Twingo egentligen redan skulle ha varit i gång om man inte stött på problem rörande infrastruktur.

Ytterligare en modell presenteras efter Twingo

Efter eldrivna Twingo följer en större modell, enligt Ali Kassai utan att precisera närmare. Bilen ska ha längre räckvidd än Zoe då den riktar sig kunder som även kör utanför stadskärnor. Nya Zoe har en räckvidd på 39 mil i WLTP-cykeln.

Renault är inte så petig med sin elbilsflora, fokuset ligger på märket. Man behöver inte utveckla en ny bil för eldrift om en befintlig modell med förbränningsmotor kan elkonverteras, menar Ali Kassai.

Renault CITY K-ZE lanseras först i Kina.

Foto: RENAULT

Tidigare i år täckte Renault av elbilen City K-ZE (bilden ovan) för den kinesiska marknaden. En bil som ska ha ”global standard” men om den verkligen kommer till Europa återstår att se.