Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 31 maj 2018 09:15

Efter kritiken: Nu har Tesla kortat bromssträckan

Tesla Model 3 har uppdaterats trådlöst och har nu en bromssträcka på drygt 40 meter, vilket är 6 meter kortare än tidigare.

Tesla Model 3 har uppdaterats trådlöst och har nu en bromssträcka på drygt 40 meter, vilket är 6 meter kortare än tidigare.

1/3

Foto: DAVID ZALUBOWSKI

2/3

Foto: DAVID ZALUBOWSKI

3/3

Foto: JUSTIN PRITCHARD

Efter att Tesla digitalt uppdaterat sina Model 3-exemplar har dess bromssträcka kortats med 6 meter. Vilket lett till att den nu får sin kundrekommendation av amerikanska Consumer Reports.

– Jag har aldrig tidigare sett en bil förbättra sina vägegenskaper efter en trådlös uppdatering, säger Jake Fischer, biltestchef på CR.

Allt om Bilar skrev nyligen om att Tesla Model 3 inte fick betyget ”kundrekommenderad” av den stora konsumentorganisationen Consumer Reports (CR).

Först var en talesperson från tesla ute och kritiserade CR och deras tester, men elbiltillverkarens grundare Elon Musk svarade därefter tog CR:s kritik på allvar. Han lovade även att förbättra bromssträckan.

Och nu har han gjort just det.

Med en ”over the air update”, det vill säga en trådlös/digital uppdatering, har nu bromssträckan hos Model 3 förkortats med hela 6 meter.

LÄS ÄVEN: Här är de värdefullaste bilmärkena i världen 

Unikt att trådlös uppdatering förbättrat vägegenskaper

Elon Musk tackar CR på Twitter för att de uppmärksammat honom på problemet:

https://twitter.com/elonmusk/status/1001863039308595201

Consumer Reports själva har förstås testat Model 3 igen och nu har bilen fått CR-rekommendationen, efter att ha stannat i bromstestet efter lite drygt 40 meter. Samma siffror som Tesla från början, då felaktigt, hävdade.

– Jag har varit på CR i 19 år och testat mer än 1 000 bilar och jag har aldrig tidigare sett en bil förbättra sina vägegenskaper efter en trådlös uppdatering, säger konsumentorganisationens biltestchef Jake Fisher.

Några av de andra felen som CR anmärkte på har också korrigerats i och med uppdateringen, och Musk skriver alltså att de övriga ska rättas till snart. Om bromskapaciteten hos Model 3 ska bli "bäst i klassen” som Musk antytt behöver den dock förbättras ytterligare, skriver Consumer Reports.

Organisationen ska nu testa ytterligare en Model 3 för att slå fast att resultaten var korrekta.

https://twitter.com/CRcars/status/1001859533063454727

LÄS ÄVEN: Elbilen alltid bättre än bensinbilen enligt undersökning