Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 21 mar 2017 15:17

Efter Kodiaq – här är Skodas nya suvar

Skoda Kodiaq Sportline

Skoda Kodiaq Sportline

Foto: Skoda

Skodas stora suv Kodiaq har gjort succé i Sverige. Nu kan Car News China avslöja planer på fler intressanta suvar från tjeckerna: En av dem ska ersätta gamla Yeti.

Skodas nya suv Kodiaq har gjort succé i Sverige. Vid månadsskiftet hade Skoda redan sålt omkring 1000 exemplar, trots att bilen inte rullar ut i bilhallarna förrän den här veckan. Redan nu finns den stora suven i flera versioner utöver standard: Den lite mer terrängbetonade Scout, och Sportline.
Men Skodas suv-satsning slutar inte här.
Car News China har tagit del av en presentation där Skoda avslöjar flera intressanta framtidsplaner. En av dem är att Kodiaq ska lanseras i en coupé-version, något som hittills har varit förbehållet premiumtillverkare som BMW, Audi och Mercedes.

Skoda Yeti får helt ny design

Men det är också hög tid att ersätta gamla trotjänaren Skoda Yeti. Enligt Car News China är det modellen med kodnamn ”Model Q” som ska ersätta Yeti. Modellnamnet sägs vara kvar, men modellen förändras och blir en kompaktsuv. Den helt nya suven kommer att baseras på VW:s MQB-plattform, så vänta er många likheter med VW Tiguan och Seat Ateca.

 Ytterligare en modell som Skoda flaggar för går under kodnamnet ”Model K”. Enligt Car News China ska den bilen vara baserad på nuvarande Yeti-plattformen och bli ett budgetalternativ. Det kan vara så att Model K bara kommer att produceras för den kinesiska marknaden.

BILTEST: Skoda Kodiaq