Efter Göteborg – nu öppnar Geely i Tyskland

Foto: NG HAN GUAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Volvoägaren Geely fortsätter att expandera.

Den här gången är det Volvos syskonföretag Geely Auto som investerar i ett nytt forskningscenter i tyska Rüsselsheim – Opels hemstad.

Kinesiska Geely fortsätter investera tungt i framtidens bilar. Tillsammans med Volvo Cars skapade Geely Auto utvecklingsföretaget CEVT som utvecklat både en ny plattform och flera nya bilmodeller. Utvecklingsföretaget beskrivs som en stor framgång för Geely Auto och Volvo Cars.

Nytt utvecklingscenter

Men nu ser sig Geely om efter egen kunskap. Enligt Automotive News ska Geely Auto öppna ett nytt utvecklingscenter i Rüsselsheim strax utanför Frankfurt. De som kan sin bilbransch vet att Rüsselsheim varit General Motors och Opels bas i Europa och det var här som mycket av Saabs utveckling sköttes. 

LÄS MER: Volvo gör sig av med hundratals anställda 

Opel har gått samman med Peugeot och Citroën och den nya biljätten har valt att Rüsselsheim ska vara bas för gruppens utveckling av transportbilar. Därmed frigörs mycket kunskap och kompetens som Geely Auto nu hoppas locka till sig.

Ska hysa 300 ingenjörer 

Geely Auto har också utvecklingscenter i Hangzhou, Coventry och Göteborg. Centret i Tyskland ska hysa cirka 300 ingenjörer som ska arbeta med framtidens elbilar och mobilitetssystem. 

Nyligen beslutade Geelys ägare, Geely Holding, att bygga ett utvecklingscenter för Lotus, ett bilmärke som köptes 2017, i Storbritannien. 

LÄS MER: Volvoägaren Geely gör Lotus till lyxbilsmärke 

Annons:
Annons: