E-Type som elbil – Jaguars bröllopsbil sätts i produktion

Foto: AVALON.RED B68

När Jaguar byggde om en E-Type till prins Harrys bröllop med Meghan Markle fick elbilen stor uppmärksamhet.

Nu väljer Jaguar att erbjuda ägare till äldre Jaguar E-Type att få sina bilar ombyggda för eldrift.

Sommarens bröllop mellan Storbritanniens prins Harry och skådespelerskan Meghan Markle – bland annat känd från tv-serien Suits – var lika vackert som uppmärksammat. Och en sak som många reagerade på var den specialbyggda Jaguar E-Type som paret körde från vigseln.

Jaguars avdelning för specialbilar hade byggt om en äldre E-Type för eldrift. Istället för en sexcylindrig bensinmotor fanns en elmotor som levererade 220 kW och ett batteri på 40 kWh. Hela den nya drivlinan motsvarade bensinmotorn i vikt och placerades också på näst intill exakt samma plats. Batteripaketet har placerats där motorn tidigare satt och elmotorn har ersatt växellådan i placering.

Även vad gäller prestanda motsvarar elversionen förlagan E-Type 1,5 Roadster från 1968.

LÄS MER: De 10 bästa elbilarna just nu 

Stort intresse

Nu har Jaguar gått ett steg längre och erbjuder de kunder som har en E-Type att få sin bil konverterad till eldrift. Det finns också ett antal bilar som Jaguar redan byggt om som kan köpas. Modellen har då döpts till E-Type Zero.

– Vi har verkligen tagits på sängen av de positiva reaktionerna som Jaguar E-TYPE Zero Concept fått under det senaste året. Att vi framtidssäkrar nöjet med klassiska bilar innebär en stor vinst för Jaguar Classic. E-TYPE Zero tydliggör det fantastiska arvet från Jaguar E-TYPE, och expertisen samt de hantverksmässiga färdigheterna hos Classic Works, säger Tim Hanning, direktör på Jaguar Land Rover Classic.

Räckvidden på elbilen är cirka 27 mil och den laddas via ett uttag på bakskärmen. Sugen? Då är det bara att höra av sig till Jaguar Classic. Då får du också veta priset som än så länge är hemligt.

Annons:
Annons: