Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 aug 2019 17:00

De här bilarna intresserar de yngre förarna allra mest

Mini Countryman representerar enkel lyx enligt ”Millennials”.

Mini Countryman representerar enkel lyx enligt ”Millennials”.

Foto: MINI

Du kan glömma Ferrari, Aston Martin och Porsche. När ungdomarna får välja är det andra bilmärken som gäller. Det har kundservice-specialisterna på Swapalease.com tagit reda på när de mött ”Millennials” i bilköpsprocessen.

Många drömmer om en gammal Ferrari, en klassisk Porsche eller en sportigare Audi R8. Men när så kallade ”Millennials” (en grupp av personer födda mellan 80-talet och millennieskiftet, reds. anm.) får frågan om vilken bil de allra helst skulle se sig själv köra, är det tydligt att de har en annan syn på vad som är fina bilar. 

Swapalease.com, ett amerikanskt leasingföretag, har undersökt vilka bilar som de yngre förarna är allra mest intresserade av. Och även om de flesta bilarna kanske inte skulle falla alla svenskar i smaken, är det intressant.

LÄS MER: Undersökning visar – den är svenskarnas drömbil

Det här är bilarna som yngre drömmer om

Mini Countryman: Många Millennials kommenterar bilen och säger att den representerar en form av enkel lyx. Bilen är både smidig och har stil.

Mercedes-Benz GLA SUV och Coupé: Båda dessa bilar återkommer i många samtal med leasingföretaget. Ungdomarna ser märket som lite finare.

Dodge Challenger: När Millennials vill ha fler hästkrafter ber de om en Challenger, med automat, så klart.

Jeep Grand Cherokee: En amerikansk klassiker, eller som en kund sa ”Det här är typ min muskelbil”. 

Chrysler Pacifica: Den här bilen är det inte väldigt många Millennials som ber om, om de inte har en växande familj på gång.

BMW i3: Den här modellen är den mest populära bland de grönare bilarna på marknaden.

Jeep Wrangler: Den här suven är lyx enligt de yngre förarna, även om Wrangler är en off-road-bil. Off-road kommer de så klart aldrig ta den, dock.