Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De fem mest bränsleslukande bilarna i världen

Lamborghini Aventador är en av världens mest bränsleslukande bilar.
Foto: Lamborghini.
Aston Martin V12 Vantage S
Foto: Aston Martin
Ferrari 812 Superfast.
Foto: Ferrari
Aston Martin V12 Vantage S
Foto: Aston Martin.

Bugatti, Aston Martin och Lamborghini. 

Supersportbilarna som alla älskar – men som drar mest bränsle av alla.

Carbuzz har listan de fem mest bränsleslukande bilarna i världen, utan inbördes ordning. 

Bugatti Chiron

Superbilen hamnar i toppen på de flesta listorna – däribland listan över de snabbaste bilarna i världen. Bugatti Chiron producerar nästan 1 500 hästkrafter med sin 8,0 liters turboladdad W16-motor. Men bilen som kostar cirka 21 miljoner kronor dricker bränsle som ingen annan bil. På motorvägen drar bilen cirka 1,68 liter/mil och i stadstrafik ungefär 2,6 liter/mil. 

Aston Martin V12 Vantage S

Aston Martin jobbar hårt för att minska bränsleförbrukningen på kommande modeller, men på äldre versioner drar de som aldrig förr. I stadstrafik drar V12 Vantage S cirka 1,96 liter/mil och på motorvägen 1,3 liter/mil. 

Aston Martin V12 Vantage S.
Foto: Aston Martin

Lamborghini Aventador

V12-motorn dominerar listan på de mest bränsleslukande modellerna och biltillverkarna börja mer och mer använda sig av mindre och mer effektika V8- och V6-motorer. 

Men Lamborghini Aventador har fortfarande en 6,5 liters V12-motor och som drar cirka 1,3 liter/mil på motorvägen och 2,138 liter/mil i stadstrafik. 

Ferrari

Två Ferrari-modeller delar på platsen – nämligen Ferrari 812 Superfast och Ferrari GTC4Lusso. Tillsammans snittar de en bränsleförbrukning på cirka 1,8 liter/mil. 

Ferrari 812 Superfast.
Foto: Ferrari

Bentley Mulsanne

Den enda modellen med en V8-motor letar sig in på femte och sistaplats. Bilen drivs av en 6,75 liters dubbelturbo V8-motor och kan som mest producera 530 hästkrafter. 

Men bränsleförbrukningen är mindre imponerande. 

I stadstrafik drar den 2,1 liter/mil och på motorvägen 1,38 liter/mil. 

Annons:
Annons: