De fem mest bränsleslukande bilarna i världen

Lamborghini Aventador är en av världens mest bränsleslukande bilar.
Foto: Lamborghini.
Aston Martin V12 Vantage S
Foto: Aston Martin
Ferrari 812 Superfast.
Foto: Ferrari
Aston Martin V12 Vantage S
Foto: Aston Martin.

Bugatti, Aston Martin och Lamborghini. 

Supersportbilarna som alla älskar – men som drar mest bränsle av alla.

Carbuzz har listan de fem mest bränsleslukande bilarna i världen, utan inbördes ordning. 

Bugatti Chiron

Superbilen hamnar i toppen på de flesta listorna – däribland listan över de snabbaste bilarna i världen. Bugatti Chiron producerar nästan 1 500 hästkrafter med sin 8,0 liters turboladdad W16-motor. Men bilen som kostar cirka 21 miljoner kronor dricker bränsle som ingen annan bil. På motorvägen drar bilen cirka 1,68 liter/mil och i stadstrafik ungefär 2,6 liter/mil. 

Aston Martin V12 Vantage S

Aston Martin jobbar hårt för att minska bränsleförbrukningen på kommande modeller, men på äldre versioner drar de som aldrig förr. I stadstrafik drar V12 Vantage S cirka 1,96 liter/mil och på motorvägen 1,3 liter/mil. 

Aston Martin V12 Vantage S.
Foto: Aston Martin

Lamborghini Aventador

V12-motorn dominerar listan på de mest bränsleslukande modellerna och biltillverkarna börja mer och mer använda sig av mindre och mer effektika V8- och V6-motorer. 

Men Lamborghini Aventador har fortfarande en 6,5 liters V12-motor och som drar cirka 1,3 liter/mil på motorvägen och 2,138 liter/mil i stadstrafik. 

Ferrari

Två Ferrari-modeller delar på platsen – nämligen Ferrari 812 Superfast och Ferrari GTC4Lusso. Tillsammans snittar de en bränsleförbrukning på cirka 1,8 liter/mil. 

Ferrari 812 Superfast.
Foto: Ferrari

Bentley Mulsanne

Den enda modellen med en V8-motor letar sig in på femte och sistaplats. Bilen drivs av en 6,75 liters dubbelturbo V8-motor och kan som mest producera 530 hästkrafter. 

Men bränsleförbrukningen är mindre imponerande. 

I stadstrafik drar den 2,1 liter/mil och på motorvägen 1,38 liter/mil. 

Annons:
Annons: