Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 2 okt 2018 11:13

BMW visar upp sin nya 3-serie

1/6

Foto: BMW

2/6

Foto: BMW

3/6

Foto: BMW

4/6

Foto: BMW

5/6

Foto: BMW

6/6

Foto: BMW

I går råkade BMW läcka ut sin nya 3-serie på nätet. 

Nu har den efterlängtade modellen premiär på bilsalongen i Paris. 

Då kommer officiella bilder, priser och mer information om bilen.

Det var i konfiguratorn, systemet där köpare bygger och beställer sina bilar, som en uppmärksam läsare på forumet Bimmerpost under gårdagen upptäckte en modell som aldrig visats upp för omvärlden. Där hade det tyska märket råkat lägga till sin än så länge hemliga 3-serie

Men nu drar BMW skynket av den på riktigt. Med det kommer snyggare bilder, information om teknik respektive motorer och svenska priser. 

LÄS MER: Här är de hemliga bilarna – som du inte borde få se 

Kommer med diesel och bensin

De första tre versionerna av bilen går att beställa från och med i mitten av oktober:

320d med ett pris på 352 500 kronor. Den har en dieselmotor med 190 hästkrafter och manuell växellåda. 0-100 går på 6,8 sekunder och toppfarten är 240 kilometer i timmen. 

320d Xdrive med ett pris på 393 500 kronor. Motorn är samma som ovan, men växellådan överför kraften till alla fyra hjul. 0-100 går på 6,9 sekunder och toppfarten är 233 kilometer i timmen. 

330i med ett pris på 405 500 kronor. Den har en bensinmotor med 258 hästkrafter och automatlåda. 0-100 går på 5,8 sekunder och toppfarten är 250 kilometer i timmen.

Senare kommer även en bensinvariant med lägre effekt och två till dieselalternativ, varav en med högre effekt och en med lägre än 320d. 

Laddhybriderna lyser alltså med sin frånvaro. 

LÄS MER: Läsarna: BMW-förare kör sämst i Sverige 

3-serien är längre och rymligare

Utseendemässigt går modellen i linje med BMW:s nya formspråk, som vi tidigare sett med nya versionen av 5-serien. Den har blivit 85 millimeter längre och 16 millimeter bredare, vilket påverkar proportionerna positivt. Lyktorna och grillen bidrar till att ge den ett aggressivare utseende jämfört med föregångaren. 

Hjulbasen är också förlängd med 41 millimeter, vilket ska förbättra utrymmet i kupén. Samtidigt har lastutrymmet ökat till 480 liter. 

LÄS MER: Läsarna har helt fel – BMW-förare långt ifrån sämst 

Blir utmanare till Volvo S60

Interiört har den standardutrustade bilen en skärm på 8,8 tum i förarmiljön och en infotainmentskärm på 5,7 tum i mittkonsolen. Med ett tillval ökar de till 12,3 respektive 10,25 tum. Utöver ser vi ett nytt operativsystem, nya sportsäten, en ny ratt och en ny uppsättning knappar för att kontrollera klimatanläggningen. 

Förra generationens 3-serie fick ett varmt mottagande av kritikerna och sålde därefter. Den nya modellen blir en tuff konkurrent till Volvos kommande sedan S60