Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 1 dec 2018 17:00

BMW visar upp jättelika lyxsuven X7 i Los Angeles

1/4

2/4

Foto: BMW

3/4

4/4

BMW satsar stort och på suvar.

Det tyska bilmärkets stora nyhet under bilsalongen i Los Angeles var nya X7.

Med den här bjässen i modellprogrammt ska BMW börja tjäna pengar igen.

Redan 2008 hade BMW planer på att bygga en riktigt stor suv. Men bilkrisen kom i vägen. Nu blir den sjusitsiga storsuven verklighet och BMW visade upp den produktionsklara X7 på bilsalongen i Los Angeles.

BMW X7 ska byggas i BMW:s fabrik i Spartanburg, South Carolina – drygt tre timmars bilresa från Volvos bilfabrik i Charleston. Därmed hamnar X7 också mitt i USA:s president Donald Trumps handelskrig med Kina. BMW vill exportera X7 till Kina men höga avgifter kan sätta stopp för de planerna.

Foto: BMW

LÄS MER: Nya instrumenteringen lyfter X5 

Konkurrerar med Mercedes GLS

BMW X7 ska framför allt konkurrera med Mercedes GLS, Cadillac Escalade och Lexus LX. Nya BMW X7 börjar säljas i USA i mars och kommer sen till Europa och då med framför allt dieselmotorer. Priset i Sverige för den sjusitsiga bilen lär hamna på närmare en miljon kronor.

BMW har det lite trögt med framför allt vinstmarginalen på sina bilar och där är det tänkt att X7 ska göra stor nytta. 

Vi har redan sett de stora designförändringarna i inredningen i lillasyskonet X5 och även på insidan är det lätt att se att X7 är en större variant av X5.

Bland finesserna i nya X7 märks BMW:s gestkontroll, flera körprogram för olika underlag och terräng, andra stolsraden kan beställas med två eller tre stolar och den bakre stolsraden ska ha plats för armstöd, mugghållare och usb-uttag.