Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 3 jul 2018 13:18

BMW släpper nya bilder på sportiga X4

1/8

Foto: BMW AG

2/8

Foto: BMW AG

3/8

Foto: BMW AG

4/8

Foto: BMW AG

5/8

Foto: BMW AG

6/8

Foto: BMW AG

7/8

Foto: BMW AG

8/8

Foto: BMW AG

Den nya generationen av BMW X4 är här, och inför lanseringen passar BMW på att släppa en godbit till entusiasterna – en mängd nya bilder på när X4 kör runt på amerikanska vägar.

BMW X4 lanserades 2014 som en slankare X3 och en mindre version av den stora suven X6. Eller sacen, om BMW själva får välja. Där suv är en förkortning för Sport Utility Vehicle (ungefär ”användbart sportfordon”) vill BMW kalla sin X-serie för Sport Activity Coupé (ungefär ”sportig aktivitetsbil”).

Nu kommer en andra generation av X4, alltså redan fyra år efter den första. Den har en hel del ny teknik: autobroms med fotgängarskydd och adaptiv farthållare som känner av avståndet till framförvarande fordon.

LÄS MER: Test: BMW X3 utmanar Volvo XC60

Större ben- och lastutrymme

Även om taket är tre millimeter närmare marken än på den första generationen, är X4 81 millimeter längre och 37 millimeter bredare. Det låter lite men ger faktiskt resultat på ben- och lastutrymme.

Motorn finns i fem olika utföranden, två i bensin och tre i diesel. Det svenska frånpriset är 453 000 kronor.

Bilderna är tagna när bilen körs runt i Spartanburg i South Carolina i USA. Känslan när bilen kör förbi de klassiska caféskyltarna är minst sagt amerikansk.

LÄS MER: TEST: BMW:s fräcka suv snyggast i klassen