Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 20 sep 2019 13:41

BMW planerar att ta bort 6 000 tjänster

Foto: SHUTTERSTOCK

För att kunna konkurrera med Mercedes-Benz på ett bättre sätt ska BMW effektivisera verksamheten och ta bort upp till 6 000 tjänster 2022. Det är en del i ett sparpaket på 12 miljarder euro. Dessutom rapporteras det om samarbetssvårigheter mellan BMW:s forsknings- och utvecklingschef och tillverkarens vd.

BMW planerar att skära ned upp till 6 000 tjänster 2022 som en del av ett sparpaket skriver Automotive News Europe, som i sin tur hänvisar till tyska källor.

BMW siktar på att effektivisera verksamheten som en del av ett sparpaket på 12-miljarder euro som ska motverka kostnaderna för att utveckla och lansera 25 elbilsmodeller.

De flesta av jobben skulle försvinna vid BMW:s högkvarter i München där huvudfabriken finns. December talas som en tidpunkt då beslutet officiellt tillkännages. Dock verkar det som att BMW behåller antalet anställda resten av året. 

Ska konkurrera med Mercedes-Benz

Tillverkaren räknar med att kunna konkurrera med Mercedes-Benz på ett bättre sätt genom de nya modellerna och effektivisering på grund av en minskad efterfrågan som pressar vinsterna i hela branschen.

Dessutom förväntas det att forsknings- och utvecklingschefen, Klaus Fröhlich, slutar nästa sommar på grund av att han inte vill jobba tillsammans med nya vd:n Oliver Zipse. Dock vill BMW:s styrelseordförande, Nordert Reithofer att han ska stanna.